[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Start acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, pai cum ziceam vreau sa ajung la 6 cory. Dar ii tin pe cei 2 de acum cateva zile sa vad cum le place acvariul.
O sa mai iau 4 sambata sau duminica.

Dupa asta ziceam ca mai iau guppy... dar imi plac si xipho. Am avzut cativa superbi la pet shop.
N-as putea lua in loc de 6 guppy, 3 guppy si 3 xipho? Ce parere aveti?

Acvariu - Hailea A50 (60 L); Filtru intern - Hailea RP 400 (400 L/h); Iluminare - lampa PL 24 W; Pompa de aer - Tetratec APS50; Incalzitor - Tetratec HC50 (50 W)
[WWW]
Probi_
Junior member
[Avatar]

IP:

Xifo nu cumpara daca nu ai de gand sa=ti iei un acvariu mai mare mai incolo. La 50L 3 Xifo cam umplu acvariul.

Succes!

Est modus in rebus... Sol omnibus lucet.
[Yahoo!]
catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

In "Volumul acvariului si numarul pestilor " de aici ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page ) zice ca:
~ pentru pesti de 5 - 9 cm -> 2 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un xipho [6 cm] are nevoie de 2x6=12 litri)

Deci 3 xipho marisori ar avea nevoie de 36 l de apa.

Acvariu - Hailea A50 (60 L); Filtru intern - Hailea RP 400 (400 L/h); Iluminare - lampa PL 24 W; Pompa de aer - Tetratec APS50; Incalzitor - Tetratec HC50 (50 W)
[WWW]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Da doar ca au nevoie de un spatiu mare de inot, minim 70L, asta insemnand ca in 70L poti pune 5 xifo.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
adilupu
Unripe member

IP:

BUNA sunt ADI din timisoara si sunt nou in acvaristica.
Am un acvariu de 54 l waterhome echipat complet populat cu ciclide dar vreau sa l vand findca
imi iau altul de 180 l in decembrie si vreau sa l populez cu discusi si neoni.
INTREBARE:

1. stau discusii (pui) impreuna cu neonii? cel putin din p.d.v al temperaturii?

2. ce plante sa bag in acvariu care sa reziste la temperatura 28-30 grade?

3. ce sistem de co2 imi recomandati pt 180 l (exclusa bomba artizanala si kiturile foatre scumpe)

ASTEPT CU NERABDARE PARERI SI SUGESTII DE LA VOI MULTUMESC
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Deschide un topic nou cu intrebarile tale .

Poze: smilie ... Poze cu plante
catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

HumanFace wrote:Da doar ca au nevoie de un spatiu mare de inot, minim 70L, asta insemnand ca in 70L poti pune 5 xifo.

Si care e numarul minim recomandat de xipho? N-as putea pune 2 xipho si 3 guppy pe langa 4 cory in acvariul meu de 60 L

[WWW]
Probi_
Junior member
[Avatar]

IP:

catalintroi wrote:
HumanFace wrote:Da doar ca au nevoie de un spatiu mare de inot, minim 70L, asta insemnand ca in 70L poti pune 5 xifo.

Si care e numarul minim recomandat de xipho? N-as putea pune 2 xipho si 3 guppy pe langa 4 cory in acvariul meu de 60 L

Combinatia asta eu zic ca e ok. Cand calculezi spatiun necesar fiecarui peste nu te lua doar dupa cati litri are acvariul. Eu de exemplu iau in considerare si decorul care limiteaza miscarile pestilor. Intr-o schema clasica de decor, xifo maturi la acvariul tau ar putea sta doar in fata si ar fi limitati.

Acuma totata lumea are parerea proprie si personala despre lucrul asta. Si multi probabil nu sunt de acord. Dar trebuie sa te hotaresti ce linie urmezi... adica vreau multi pesti si nefericiti sau mai putini si happy cu ce le pot oferi.

Cum zicea Takashi Amano: " De asemenea, este foarte important sa nu uitati ca lucrati cu vieti, deci Nu irositi VIATA.”
"

[Yahoo!]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca e mult. Xifo cresc de 10 cm. 7 guppy si 4 cory ar fi ok.

catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

Cred ca e o idee foarte buna si asta! Merci!
Incerc sa ma axez pe o singura specie in afara de cory (guppy sau moly). N-as vrea sa fac o aglomerare de pesti nefericiti in acvariu, desi tendinta mea in acest moment e sa am cat mai multe specii (incepatorii astia... nu stiu cum ne mai suportati ).

[WWW]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Guppy (si molly au nevoie de spatiu la fel ca xifo).

This message was edited 1 time. Last update was at 08/09/2010 14:06:46

catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

HumanFace wrote:7 guppy si 4 cory ar fi ok.

Gata, m-am hotarat: raman la varianta cu 4 cory si 6 guppy (4 F si 2 M).

Problema e ca as vrea sa iau si un ancistrus!
Stiu ca are nevoie de vreo 30 L de apa la maturitate, dar as lua un pui si pana creste mai vedem.

In alta ordine de idei am facut un nou test de apa, la 28 de ore de la introducerea pestilor. Iata ce a iesit:

Ziua a 16-a:
Parametri masurati:

- nitrati (NO3) = 25 mg/l;
- nitriti (NO2) = 0 mg/l;
- GH (duritatea totala) = 5 grade;
- KH (duritatea carbonatului) = 1 grad;
- pH = 6.8

Valori aproape identice cu cele din ultimele 2-3 zile. Cred ca acvariul deja s-a stabilizat!
O sa fac masuratori ale apei si pe viitor, dar mai rar, doar ca sa verific daca merg in directia corecta.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/09/2010 22:33:01

[WWW]
catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa 2 zile si jumatate de la introducerea pestilor au aparut probleme in aceasta dimineata:

Cand s-a aprins lumina in acvariu, la ora 7:00 l-am vazut pe unul dintre cei doi cory ca inota foarte agitat prin acvariu dupa care cadea spre fundul apei cu burta in sus. Apoi iar se inalta si cadea la fel. Din pacate, in 10 minute de cand am observat acest comportament a murit...
Celalalt avea un comportament normal, chiar cauta mancare printre pietricele si respira obisnuit.

Am facut teste de apa:
NO2 = 0;
NO3 < 25 mg/l.

Oxigenarea e buna (celalat peste nedand semne de lipsa de oxigen).

Care credeti ca a fost cauza decesului?

This message was edited 2 times. Last update was at 10/09/2010 14:46:24

[WWW]
Probi_
Junior member
[Avatar]

IP:

Cum ai facut trecerea acelui cory in acvariu ? L-ai lasat sa se obisnuiasca cu temeratura apei, dupa care ai pus cate putin apa in punga unde era sa se obisnuiasca si cu calitatile apei ?

[Yahoo!]
catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, dupa cum spuneam acum 3 zile:

catalintroi wrote:Am cumparat 3 coridoras de la pet shop. [...] cand am ajuns acasa (dupa vreo 30 de minute) si am pus punga cu pesti in acvariu, pentru egalizarea temperaturilor[...]
Dupa 10-15 minute am inceput sa pun cate putina apa din acvariu in punga. Dupa alte 15 minute i-am luat pe cei doi coridoras cu minciogul si i-am eliberat in acvariu [..]

Alta trebuie sa fie cauza.

[WWW]
Probi_
Junior member
[Avatar]

IP:

Hmm... urmareste-i pe ceilalti. Vezi ce sa intampla si cu ei. Parerea mea e ca a fost o singularitate. Cum se zice in breasla mea... "nu a rezistat pacientul"

[Yahoo!]
catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

Probi_ wrote: Parerea mea e ca a fost o singularitate.

Sau a murit de singuratate
De la inceput acest cory a fost mai retras. Tot incerca sa se ascunda si rar il vedeam inotand. Stiu ca e recomandat sa fie minim 6 si de aceea maine voi mai cumpara inca 4-5 sa-i tina companie unicului locatar al acvariului din acest moment si astfel toti sa se simta mai in siguranta.
Apoi, daca totul e ok, iau si guppy.

[WWW]
catalintroi
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare!
Cory pe care il aveam nu dadea niciun semn ca ceva n-ar fi ok dupa 4 zile,

image

asa ca ieri i-am mai adus niste confrati (toti sunt pui):

- 4 cory albi:

image

- 1 ancistrus (are cam 3 cm);

- 3 guppy (2 femele si 1 mascul);

- 1 melc pomacea (bonus de la vanzator ).

Toti sunt foarte jucausi prin acvariu, cauta mancare si se plimba pe geamuri (inclusiv ancistrusul - el si corry sunt cei mai harnici).

Cory cel "batran" a depus ieri icre pe geamuri (deci e femela) si pe cateva frunze de plante, dar femelele de guppy le mananca. Oricum nu avea cine sa le fertilizeze.

Singurul care ma ingrijoreaza e masculul de guppy. Sta tot timpul in partea de sus a cate unui colt al bazinului. Parca e speriat... Adevarul e ca e si mic (mai mic si decat femelele din specia lui), dar are deja o coada frumoasa. In rest pare ok. Nu cred ca sta sus din lipsa de oxigen pentru ca respira normal si cand le-am dat mancare mananca si el in viteza.

Sper sa se obisnuiasca pana la urma cu noul mediu si sa fie toti sanatosi!

[WWW]
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut! Nu as vrea sa zic vreo prostie dar corydoras-ul cu dungi nu o sa intre in cardul celor albi.
Foarte bine ca ai si un pomaceea !

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut, imi cer scuze ca nu am ceva util sa iti spun, poate doar sa iti ridic moralul. Am urmarit cu atentie topicul tau de la inceput la sfarsit si vreau sa te felicit pentru ce ai realizat. Sper sa am si eu rabdare, momentan doar studiez preturile si ma bucur de betanul meu din micutul acvariu pe care il detin. Topicul tau m-a inspirat foarte mult si de asta vreau sa iti multumesc tie si tuturor celor care au postat aici pt. informatiile foarte folositoare si pt. ca m-am mai educat si eu putin. Tot ce am citit aici e nou pt. mine, dar in mod ciudat toate astea mi se par normale ca lumina zilei acum dupa ce le-am citit.

Am si eu o intrebare daca nu te superi. Cam cat te-a costat amenajarea, daca ar fi sa tragi o linie acuma? Fara pesti, doar acvariul cu toate utilitatiile, solutiile pt teste si plantele detinute. Vreau sa compar pretul cu ce am calculat si sa ma orientez. Orasul Bistrita e mai mic ca Timisoara si o sa imi fie mult mai greu sa propur multe dintre lucrurile despre care am citit aici, dar este si varianta online, desi sincer mi-e cam frica sa apelez la serviciile online.

Iti multumesc inca odata si iti doresc sa te bucuri cat mai mult de ceea ce ai realizat. Probabil cand o sa am suficienti bani pt a incepe actiunea de procurare a aparaturii, o sa deschid si eu un topic asemanator si sper doar sa aveti destula rabdare si cu mine, deoarece e foarte probabil sa fiu si mai INCEPATOR ca si autorul acestui topic.

Multumesc,
Pushkatu(Marius)

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: