[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am pus si apa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
luci09
Junior member

IP:

in primul rind vreau sa multumesc celor care mi-au dat sfaturi la prima problema.
acum am aranjat acvariu cu pietris,doua radacini si mai multe pietre mari.
am instalat un filtru fan2+ (400L/ora)cred,de oxigenat il oxigenez cu un sistem perdea de 160cm. pampa reglabila.
pesti nu am luat inca asa cum mi-ati spus, dar dupa 24ore apa din acvariu a inceput sa fie tulbure si are o tendinta laptoasa.
am luat de la magazin o solutie de conditionat apa si o solutie de nitriti si am pus-o in apa dar de 72 ore nu vad nici o diferenta.
ce trebuie facut? si cind pot sa-l populez ? acvariul este de 240L daca nu ma mai tineti minte.
sistemul a functionat tot timpul
[Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Apa laptoasa probabil este datorita faptului ca acvariul nu este inca ciclat.Aceasta operatiune dureaza destul de mult aproximativ , 3 saptamani.Daca vrei sa grabesti procesul cauta la magazine de specialitate culturi de bacterii de la sera parca , sunt destul de ieftine si se lauda ca ar cicla acvariul foarte repede.Cand vorbesc de ciclat ma refer la aparitia unor bacterii care au rol de a descompune substantele daunatoare din apa.Daca vrei sa nu ai probleme cu pestii asteapta minim 2 saptamani pana sa-i pui.Deasemenea sa le faci acomodarea , sa nu-i pui din punga direct in acvariu.Trebuie sa-i pui intr-un borcan sau o sticla taiata.Si sa pui peste apa lor apa din acvariu , treptat , pana apa din acvariu este in proportie de 70 % in borcan.Aceasta operatiune poti so faci in aproximativ 30 min daca pui cam la 10 min apa din acvariu in borcanul cu pricina.Sper ca ai inteles ce am vrut sa spun , daca nu astept intrebari.
Probabil te intrebi ce-o sa faci in timpul asta cat n-o sa ai pesti , nu?Pai la ce acvariu ai tu acolo iti trebuie un capac k lumea si lumina pe masura , ca sa poti creste plante.Asta in caz ca nu cumva faci un acvariu pentru cihlide.Daca vrei un acvariu plantat in timpul asta ar fi bine sa umbli dupa plante prin magazinele de acolo , sau sa vii duminica viitoare la intrunire in Bucuresti de und sigur o sa pelci cu plasa plina de verdeata.
Pentru informatii despre cum se face un capac sau ce lumina sa folosesti uita-te la postrile de la sectiundea DiY Hardware.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
luci09
Junior member

IP:

ce inseamna cihlide?
acvariul este pozitionat intre doua camere(am spart peretele dintre sufragerie si bucatarie) lumina are de la doua ferestre si soarele nu bate direct in el si am mai pus doua becuri economice (lumina calda) de 9w (echivalent cu 45w)
[Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca te uitai atent la forum ai fi observat ca Cihlide este o sectiune a acestuia.Chihlidele sunt o familie de pesti care care prefera o apa mai dura , iar decorul acestora poate fi facut doar cu roci , fara plante.Unele chilide cum ar fi scalarul sau discusul se simt foarte bine alaturi de plante dar sunt pesti care distrug aproape orice decor cu exceptia pietrelor.
La un asemenea acvariu , daca vrei sa arate bine si sa cresti plante iti trebuie minim 0,5 w pe litru , adik 125 w reali , dati de becuri economice cu lumina calda.Nu te lua dupa vrejeala ca un bec economic de 9 w are cat unu normal de 45.Pentru acvariul tau se preteaza neoane Philips TLD 830( care sunt ieftine si foarte bune, exista de 32 w la 125 cm lungime)dar daca nu gasesti merge si cu becuri economice, cu vreo 3-4 becuri de 32 de wati ar fi un inceput.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
furnici
Member
[Avatar]

IP:

in primul rand trebuia sa pui in acvariu, imediat dupa ce l-ai umplut o solutie de scos clorul. nu e tarziu nici acum: Aqutan de la Sera - 40gr / 100 litri în principal, apoi 20 gr / 100 l la fiecare schimb de apa; dar pui solutia in apa pentru acvariu, nu in acvariu la schimb. intelegi?
iar apoi 10 zile tratament cu nitrivec de la sera tot asa: 40gr/100l în prima zi apoi juma' 20/100 si sa vezi ce ciclare serioasa se face
poti intra si pe vechiul forum la ciclarea apei fara pesti si ai sa vezi cum mai faci si cand iti bagi pestii aia
oricum, rabdare!!!!!!!!!!!

Visit furnicile!
[WWW] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

luci09 wrote:ce inseamna cihlide?...
johnny6600 wrote:Daca te uitai atent la forum ai fi observat ca Cihlide este o sectiune a acestuia...

Cam neinspirata definitie. Desi, sa fiu sincer, am ras copios cand am citit-o!

johnny6600 wrote:Chihlidele sunt o familie de pesti care care prefera o apa mai dura , iar decorul acestora poate fi facut doar cu roci , fara plante.Unele chilide cum ar fi scalarul sau discusul se simt foarte bine alaturi de plante dar sunt pesti care distrug aproape orice decor cu exceptia pietrelor...

Atentie mare, ca uite asa apar confuzii in mintile incepatorilor! Tu vorbesti aici de ciclidele africane. Scalarul si discusul sunt ciclide americane, care au preferinte exact pe dos: apa moale, buturugi si echinodorusi uriasi.
Si - apropo - se scrie CICLIDE!

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Sry pentru confuzie , nici eu nu sunt expert in ale acvaristicii , am incercat doar sa ajut.In mintea mea stiam ca ma refer la cele africane ,pacat ca nu le am cu telepatia.Oricum la acvariul lui cred k ar merge 2 perechi de scalari si niste neoni.
Cat despre Cihlide sau Chihlidele , nu m-am uitat niciodata cum se scrie exact , acum am vazut ca este Cichlidae :-P

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

luci09 wrote:
am luat de la magazin o solutie de conditionat apa si o solutie de nitriti si am pus-o in apa dar de 72 ore nu vad nici o diferenta.
ce trebuie facut? si cind pot sa-l populez ? acvariul este de 240L daca nu ma mai tineti minte.
sistemul a functionat tot timpul

Nu inteleg un lucru - de ce mai toata lumea se grabeste sa dea banii pe tot felul de solutii pentru conditionat apa, pentru ciclare si tot asa, cind ar putea foarte bine sa lasa acvariul sa se cicleze singur. Asta inseamna schimburi de apa la citeva zile, aranjarea decorului si a plantelor (unde e cazul) si rabdare. Daca nu aveti rabdare, nu faceti nimic. Odata ce pestii au fost pusi in bazinul neciclat, apar problemele.

Te-ai hotarit ce fel de pesti vrei? Daca da, ai testat pietrele sa vezi daca sunt sau nu sunt calcaroase? Buturugile le-ai fiert in apa cu sare?

Si ai grija ce pesti alegi. Ca sa cresti discusi- spre exemplu - e nevoie de ceva experienta. Formeaza-ti mina cu ceva nepretentios pentru inceput.
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:...Asta inseamna schimburi de apa la citeva zile, aranjarea decorului si a plantelor (unde e cazul) si rabdare...

Si - mai ales - ciclarea ofera ragaz pentru documentare, fir-ar mama ei de documentare, ca m-am saturat sa vad saptamanal pe forum intrebari de genul: "Mi-am cumparat acvariu. Pe unde se umple cu apa?" De parca nimeni n-a mai abordat niciodata subiectul asta, nici in carti si nici in articole pe Internet.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: