[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pentru ca sa stiu pe viitor....:)  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare...sint mega-incepator intr-ale acvariilor si m-am lovit de urmatoarea problema care i-a fost fatala unui guppy femela;
am observat la 2 zile dupa introducerea in acvariu ( pregatit cu aqua-safe si aqua-balance dar cam in graba totul ) ca pestisoara avea "atarnate" de ambele inotatoare un fel de....nici nu stiu cum sa le spun dar cred ca niste flegme subtiri care de culoare alba ar descrie cel mai bine ce am vazut la ea....ceilalti pesti ( 4 cory si inca 1 mascul si o femela guppy sint in continuare foarte vii si activi )

care ar putea fi cauza/boala/tratamentul pe viitor ?! multumesc ptr eventualele raspunsuri

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

ai bazinul ciclat?
acela este un mucus care se gaseste la pestii.acesta este atacat de clor ,metale sau alte substante din apa.
se intampla foarte des cand acvariul nu este ciclat ,mai ales cand apa mai are clor sau nu este in parametrii ok,cel mai ok e sa faci un test de apa si sa ne spui rezultatele
in perioada aceasta sunt vulnerabili la infectii,1 picatura de albastru de metilen la 10l ajuta in aceste cazuri.
daca nu ai acvariul ciclat,pe viitor asteapta sa iti ciclezi acvariul corect inainte sa faci vreo prostie.
daca folosesti substantele mentionate respecta modurile de utilizare!
nu putem sa ne dam seama acum daca este vorba despre o boala.
niste informatii mai concrete despre starea de ciclare a acvariului si niste poze ar fii de mare ajutor ca sa te ajutam,,
coxanelu
Junior member
[Avatar]

IP:

am adaugat fix cat scria pe flacoane....nu le am acum la indemana dar am citit prospectul inainte de folosire multumesc ptr raspuns....in ultimile doua zile am schimbat aprox 12 % din apa zilnic cu apa lasata la declorat si totul pare ca merge minunat sper sa fi fost un caz singular de "incepatorus dobitocus" si atat

This message was edited 1 time. Last update was at 15/07/2010 23:03:24

Munceste, consuma si supune-te sistemului, pentru ca nu exista alternativa la lumea minunata pe care am faurit-o pentru tine
[Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

se intampla...din greseli invata omul.
dati seama ce era acum 10 ani de exemplu...in ziua de azi macar exista internetul disponibil la multa lume ;)

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: