[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
gurami umflat  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
liviu27
Junior member

IP:

salutari! inainte de a pune o poza as vrea sa intreb..poate cineva a mai avut problema asta! in acvariul comun un giurami auriu, mascul, l-am gasit umflat in zona gusii, sub gat mai exact ! am citit cate ceva si am aflat ca femela ar trebui sa fie in genral mai umflata! oricum ar sta lucrurile chiar si o femele gata sa depuna nu cred ca poa sa fie asa de umflata! fecalele pestelui erau albe filamentoase, asta la o prima constatare, ramane sa mai cercetez! femela lui nu avea nimic! am scos pestele si ma gandesc sa ii fac un tratament ceva! ma gandeam sa ii pun ceva de paraziti! ati mai avut careva aceasta problema?! gurmai mascul umflat?! mersi! date tehnice: acvariu 300 litri, pesti vreo 50 cu totul din care 25 cory! nitrati mi-au iesit la 10mg! ph undeva la 7,3!
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai dupa simptome, ar putea fi cam asa:
- fecale filamentoase-paraziti intestinali
-abdomen umflat-indigestie sau ocluzie intestinala. In ultimul caz moare in multe cazuri.
-abdomen umflat+solzi zbarliti+ochi umflati-Dropsy-boala la rinichi imposibil de tratat.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

nimic mai adevarat..
liviu27
Junior member

IP:

ok, am decis sa pun cateva poze cu pacientul! nu am mai pus niciodata sper sa apara pozele![img]
[Thumb - IMG_2672.jpg]

[Yahoo!]
liviu27
Junior member

IP:

din pacate nu am reusit decat una!
[Thumb - IMG_2674.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 15/07/2010 23:15:54

[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Dupa ascutimea inotatoarei dorsale as zice ca e mascul. Si daca e mascul, asta de dropsy, din ala, cu ciucur. Si din asta nu scapa. Crede-ma, am mare experienta la gurami...vreo 3 ani am tot avut gurami cu Aeromonas...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
liviu27
Junior member

IP:

am mai citit cate ceva ... si inclin sa cred ca e dropsy! intrebarea este: 1. ce sanse sunt sa salvez pestele?! se scapa de dropsy? 2. se mai dezumfla in caz ca scapa?daca scapa ramane o amenintare pt alti pesti in viitor?! mersi!
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

1. ce sanse sunt sa salvez pestele?! se scapa de dropsy?
Minuscule. Sub 1%.
2. se mai dezumfla in caz ca scapa?
NU. Sanse extrem de mici...eu nu am recuperat niciodata, nici unul. Cunosc doar cazul unui betta care a supravietuit vreo...6-8 saptamani, dar in final umflatura nu a cedat niciodata si parca retin c-a Poti trata infectia bacteriana, pestele supravietuieste, dar leziunile sunt ireversibile, iar umflatura nu dispare, cu toata sarea amara si alte leacuri folosite. Da, se poate scapa de umflatura chirurgical. Se deschide cavitatea abdominala, se dreneaza lichidul, dupa care se sutureaza peretele la loc.
3. daca scapa ramane o amenintare pt alti pesti in viitor?!
Bineinteles, cu toate ca dropsy e produsa de bacterii conditionat patogene. Altfel spus, ele exista in toata acvariile, dar produc boala numai la pestii slabiti, stresati, in bazine cu conditii favorizante, Pestele ramane sensibil si la orice factor nou aparut, boala reapare.
Din toate aceste motive, medicale, dar si economice, tratamentul si mentinerea pestelui in bazin, sunt nerentabile.

[Email]
liviu27
Junior member

IP:

este posibil ca pestele sa moara! noi insa(eu si el), am decis sa luptam cu acest dropsy! si in caz de va supravietui,chiar de va ramane umflat, nu e nici o problema, cine il iubeste il iubeste si asa! oricum daca tot e sa moara macar sa moara de mana mea, tratandu-l! de am sa il scap, am sa va spun reteta magica! pana atunci insa ma abtin! vad ca inoata ciudat si e clar ca nu ii e bine! insa, om trai si om vedea ce va mai fi! va tin la curent! mersi de info minnardy!
[Yahoo!]
liviu27
Junior member

IP:

pestele a murit!
[Yahoo!]
picione1
Unripe member
[Avatar]

IP:

am 2 gurami si nu stiu daca sunt pregati sa faca pui iam mutat din acvariu in acvariul pt imperechere am sa va arat citeva poze un pic cam neclare si poate ma ajutati cumva pt ca imi este teama ca femela sa nu fie bolnava
[Thumb - Image0100.jpg]

[Thumb - Image0105.jpg]

[Thumb - Image0099.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 31/12/2010 17:10:08

[Email] [WWW] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Daca masculul face cuib, iar femela cerceteaza cuibul, este activa, mananca normal, dar e un pic umflata la burta, inseamna ca e pregatita de depus. Daca insa e apatica, umflatura are tendinta de crestere, apare zburleala solzilor...e bai. Urmareste problema si mai spune-ne ce si cum.

[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: