[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plante de gradina?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
MoDy
Junior member
[Avatar]

IP:

Am si eu o intrebare...Daca pun in acvariu plante de gradina cu tot cu radacina se intampla ceva rau?
Am bagat un trifoi cu 4 foi si peste 2 zile este normal si dupa 2 zile sa intamplat perlarea...Deci este ok?afecteaza cu ceva pestii?
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Citeste un pic despre plante submerse (crestere sub apa) si emerse (crestere deasupra apei sau pamant). Trifoiul si majoritatea plantelor ce le gasesti in gradina sunt emerse, adica potrivite pentru tinerea in acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/07/2010 09:06:12

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

fishyman wrote:Trifoiul si majoritatea plantelor ce le gasesti in gradina nu sunt emerse, adica potrivite pentru tinerea in acvariu.

Vroiai sa zici ca nu sunt submerse, nu?

@MoDy

Parerea mea este sa ramai la plante submerse, care pot fi crescute linistit in bazin. Daca mai faci experimente din astea, adica sa introduci te miri ce buruieni de pe marginea drumului risti sa introduci o gramada de paraziti si boli in acvariu. Lucru pe care nu il vrei... a doua oara... Sau gresesc?

bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

MoDy wrote:
Am bagat un trifoi cu 4 foi si peste 2 zile este normal si dupa 2 zile sa intamplat perlarea...

a avut noroc. nu degeaba are 4 foi! daca era cu trei murea din prima zi.

Acvariul meu
[Yahoo!]
MoDy
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu gresesti...Dar nu prea am bani pt plante si timp sa umpar. nu pot sa las acvariul fara plante...
In schimb am tinut 6 zile intr-o apa cu dezinfectant de la sera si am facut teste cu plantele in apa..este totul ok iar plantele nu au murit...
beez
Member
[Avatar]

IP:

fii cu ochii la donatii,poate prinzi ceva.ai mare noroc ca stai in bucuresti...
MoDy
Junior member
[Avatar]

IP:

Cateodata imi pare rau ca stau aici...dar eu stau in judetul ilfov,comunitatea 1 decembrie,Bucuresti,Mama mea lucreaza la Piata Progresul,deci este ok...Stau pe la donatii si vad ce prind,Ms pt sfat
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu te grabi de dragul de a pune plante sa bagi d-astea indigene de pe strada.
In loc sa ai un acvariu frumos si stabil cu plante care ajuta la balansarea ecosistemului, o sa ajungi sa ai o "vaza cu flori putrede" care o sa se rasfranga si asupra pestilor.

Mai bine strange niste bani si iti iei niste plante pentru acvariu, recomandabil d-astea mai rezistente care sa creasca bine, spre exemplu:

Hygrophila polysperma - http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=050
Rotala rotundifolia - http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=033
Limnophila sessiliflora - http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=047

Si mai sunt, astea le am avut si eu si au rezistat eroic in conditii vitrege.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: