[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
proiect filtru extern (inca un topic pe pe tema data...)  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
amatorudaciclide
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare

stiu ca se tot discuta despre filtrele externe din teava pvc. sunt belea filtrele astea.

ideea e ca sunt in curs de proiectare a inca unui filtru home-made si am ajuns la o "rascruce": ce materiale ati folosit pentru traseul de admisie si emisie (ma refer la traiectul din acvariu, nu la cel cu furtun)? si ca sa fiu si mai concis, eu vreau sa fac 3 L-uri, unul pentru emisie si 2 pentru admisie, L-uri care vor fi doar in acvariu si care doresc sa fie cat mai discrete. am gasit teava pvc, care e si usor de modelat si e si ieftina, dar, din pacate, este prea groasa, 32 mm diametru.

deci, stimati tovarasi si pretini, domniile voastre cum s-au descurcat cu problema asta?

multzam in avans celor care imi raspund, ca poate uit dupa.....
LaBocaDellaVerita
Clona

IP:

Incearca la Hydrosystems. Gasesti de la fitinguri de toate dimensiunile, pana la tevaraie de toate dimensiunile
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

eu am folosit cupla pentru teava ppr in care am introdus o teava scurta de pvc pe care am prins cu colier furtunul.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
somalia
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Eu mi-am confectionat tevaria pentru acvariu din teava care se foloseste la instalatia electrica( parca tub bergman ii zice), cu diametrul de aproximativ 16mm...si asta e ieftin si se prelucreaza super usor.cred ca am dat 3 lei pe o teava de 3 metri
singurul inconvenient este culoarea, care e alba, dar eu am vopsito cu negru si nu mai e asa vizibila.
Coturile le-am facut taiate la 45 de grade si lipite cu superglue, cele indoite la cald si cu nisip in ele erau totusi prea largi si teava se deforma un pic, asa ca am taiat teava la 45 grade si am lipito, arata foarte bine si lipitura e suficient de rezistenta.
Capetele unde se imbina o teava cu alta le-am prelucrat deasupra aragazului si se imbina perfect (era necesar ca sa poti roti teava in unghiul pe care il doresti).
Sper sa te ajute ideea asta, daca nu e prea tarzie...
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

somalia wrote:
cu diametrul de aproximativ 16mm...si asta e ieftin si se prelucreaza super usor.cred ca am dat 3 lei pe o teava de 3 metri
.

Mare atentie ca teava este subtire in grosinea peretelui si daca cedeaza reo lipitura atunci toata apa este pe jos.
[Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

somalia wrote:
... dar eu am vopsito cu negru si nu mai e asa vizibila.
... la 45 grade si am lipito...

corect se scrie vopsit-o, lipit-o

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: