[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Vreau sa incep  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
a_narcotic
Junior member

IP:

As vrea sa fac rost de o pereche de Discusi
Vreau un pret acceptabil sau o donatie
Astept oferte

M-am informat pe forum,carti,site-uri despre discusi
nu am mai avut discusi pana acum dar imi plac foarte mult
Experienta:-Timp de un an 2006-2007 am avut acvariu cu scalari care dus-o foarte bine am fost nevoit sa renunt la ei din lipsa de timp
-Din ianuarie 2010 am un acvariu de 115 litri in care am 6 carasi,2scalari, si 1sanitar hoplo
Planuri:-Am un acvariu de 100 litri echipat care asteapta o pereche de discusi.... sau mai multi

Astept oferte.Multumesc pentru eventuale oferte
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai eu personal nu as pune discusi intr-un acvariu mai mic de 300L. Dar sunt multi care au avut si in 100 si le-a mers bine, deci nu comentez.
Cat despre acavariul de 115L in care aveai scalari si carasi, o foarte proasta combinatie.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
beez
Member
[Avatar]

IP:

1.treci pe la sectiunea despre noi
2.scoate carasii aia sau scalarii,e o combinatie urata!
3.in 100 litrii poti tine 4-5 juniori de 3-4 cm sau doar o pereche de adulti,si acestia chinuiti.
4.incearca un bazin de 200-300 litrii pentru discusi
5.pretul depinde de varietate si dimensiune (de ex un discus brun la 3-4 cm e 30lei)
6.succes pe viitor!
a_narcotic
Junior member

IP:

Am un proiect de 1700 litri care va fi finalizat la sfarsitul lui august in care vor sta mai multi discusi vreau sa incep cu 2

La acvariul cu carasi
carasi sunt foarte mici max 7-8 cm cu tot cu coada si scalari si mai mici
cand va fi gata casa Discusilor ii voi impartzi in 2 acvari 100 resp 115l
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Si cat de inalt va fi acvariul de 1700L?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
beez
Member
[Avatar]

IP:

doi discusi sunt putin ca sa iti creasca corect,doar daca pui o pereche de maturi o sa fie ok.discusii sunt pesti de card.iti trebuiesc normal 5-7 sa simta cat de cat in largul lor si sa creasca frumos
nu conteaza cat de mici sunt carasii sau scalarii,intelege ca e urat si ii chinui.carasii sunt pesti de apa rece si scalarii de apa calda..
daca faci 1700l e total alta treaba.succes
a_narcotic
Junior member

IP:

acvariul de 1700 litri va avea inaltime cam 85-90 cm.....nu stiu exact....nu va avea exact 1700 de litri adica 16XX
ideea e ca e decupat un perete si dupa cate am masurat imi dadea un volum de apa de 172xl dar plus suportzi izolare si altele nuj exact

Si faza cu scalari in acvariul de carasi nu prea am ce sa fac i-am primit cadou si pana in august-septenbrie nu prea am ce sa le fac.....
sunt doar 2 si inafara de asta se comporta normal si nu sunt panicatzi sau speriati , i am din luna mai si pana acum nu au avut probleme
si nici carasi nu au fost lovitzi sau muscati .... aja ca pentru moment mai pot ajtepta

temperatura apei este la 25,5 grade C

Despre discusi
Vreau sa imi iau momentan o pereche adulta din 2 motive
1.nu am destul spatiu momentan pentru 5-6-7 discusi mici
2.vreau sa incep sa tzin discusi pentru a prinde putzina experientza cu putzini pesti i
deoarece acvariul proiect 1700l va fi locuintza a 8-10 discusi pe care ii voi aduce din bulgaria de la un crescator.

Tipul il cunoaste pe taicamiu de ceva ani si a zis ca nu ne trimite pesti pana nu exersam . a zis sa facem rost de o pereche inainte.....

ms pentru sfaturile de pana acum.Voi incerca sa le fac pe toate

Ape limpezi

This message was edited 3 times. Last update was at 27/06/2010 16:29:12

puiutu
Junior member
[Avatar]

IP:

Iti urez succes in inceputul tau in discusi.
Cat despre pereche, slabe sanse sa-ti doneze cineva o pereche sau sa-ti vanda la un pret acceptabil.
Daca e prea ieftina, inseamna ca nu e o pereche confirmata.
Personal, nu am vazut perechi de discus la mai putin de 300-400 RON.
Bafta!
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

@a_narcotic, fiind un autodidact, m-am pus pe rasfoit dictionarele. De ce? Simplu. Pentru a vedea ce inseamna nuj. De asemenea, am mai cautat suportzi si inca vreo doua trei bazaconii d'astea. Spre disperarea mea, n-am gasit nimic. Drept urmare, am sa te rog insistent sa renunti la asemenea stalciri ale limbii romane si sa scrii corect, nu ca pe chat. Unora (mai inapoiati, desigur) ne este greu sa te urmarim.
Trece-ti si tu locatia in My profile, macar sa stim de unde esti.
In rest, bafta cu proiectele tale.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
a_narcotic
Junior member

IP:

NU stiu excat care e ideea cu gramatica exagerata si care e legatura iei cu pesti dar in fine ma voi stradui

This message was edited 1 time. Last update was at 27/06/2010 22:26:50

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Este o legatura
Daca nici limba materna nu este luata-n serios, d-apai niste amarati de pesti. Doamne fereste, ne intelegem separat si aplici cine stie ce lucruri prin acvariul tau. Toate astea de la o amarata de gramatica.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
a_narcotic
Junior member

IP:

1 nu vreau sa invat pesti sa vorbeasca si
2 da scriu vretzi in loc de vreti asta nu inseamana ca o sa chinui pesti deci tot nu are legatura cu primul post
scubu
Member
[Avatar]

IP:

de sub luciul apei doi ochi ma priveste...ce sa fie oare? ...cred ca ie doi peste...(cam asa se vede de la noi)...pestii....cu doi de i...hai ca sunt prea rau..

.....
[Email] aim icon
omega-man
Member
[Avatar]

IP:

Eu locuiesc in Germania si vorbesc germana pe aici. De multe ori mi-ar fi mai la indemana sa postez in germana. Insa postez in romana si cred ca am facut-o de fiecare data corect, pentru ca nimeni nu s-a sesizat. Cred ca si tu in acest caz o poti face. Mai ales ca in in romana vorbita spui 'VRETI' nu 'VRET-ZI'
Pana la urma asta e situatia: e un site romanesc care se supune legilor (inclusive gramaticale) ale Romaniei.
Scuze pentru off-topic si multa bafta in proiectul cu acvariul de 1700 L. Mie mi se pare imens...dar probabil va iesi super.

You don't have to be good all the time. Only when it matters...
scubu
Member
[Avatar]

IP:

si acum la acvariu...85-90 inaltime....pt discusi si nu numai e cam mult,50-55 max...

.....
[Email] aim icon
beez
Member
[Avatar]

IP:

scubu ce vrei sa zici acolo ca nu se intelege nimic 50-55 e inaltimea minima in un bazin cu discusiei prefera bazinele inalte.
scubu
Member
[Avatar]

IP:

pai 85-90cm?..in afara de acvariul lui Amano de altul nu am mai auzit .Tu?

.....
[Email] aim icon
beez
Member
[Avatar]

IP:

daca omu isi permite financiar si are logistica necesara sa il faca e ok ti-se pare mult 90 cm inaltime ?ce zici de acvarile publice )? amano tot om e din cate stiu,nu martian.cunosc o persoana care sigur are inaltimea la acvariu 80 cm
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu este imposibila inaltimea de 80-90 cm, am vazut cateva si nu pareau sa aiba ceva special, cei drept nu aveau 1700 l , dar nimic nu este imposibil, iar pt discusi ar fi un acvariu perfect desi ma indoiesc de realizarea lui..

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: