[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect acvariu 3m  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
bogdan94
Member

IP:

Merg azi la bar sa iau suc si apa minerala pt. ca aveam musafiri, si inainte sa apuc sa cer, zice patronul: "Mai baiatule, am auzit ca tu te pricepi la pestii de astia de acvariu...", cand aud, mi-am dat seama ca vrea acvariu(am mai facut la cineva in oras), dar nu ma asteptam la ceva asa mare. Imi arata el un perete si zice: "Uite acolo pe perete vreau unu, asa mare, cat peretele...
Incepe sa-mi zica ca-l vrea plin de verdeata si sa aiba cativa pesti mici in el...
Toate bune si frumoase pana imi da dimensiunile care le vrea:
300x10x45....nu are cum sa-l faca mai lat, adica nu vrea, ca e chiar deasupra meselor pe care stau clientii si se tem ca-i da careva cu capul in el....
Ne-am certat putin si nu vrea nici cum sa-l faca mai lat, poate vre-o 12-13 maxim, atata il conving eu...
La volum nu e chiar asa mare, 135L parca, pe mine ma sperie latimea doar si faptul ca este cam la 120 cm deasupra solului...
Deci intrebarile mele ar fi:
-exista sticla de 3m de lunga? daca nu, facem, 2 de 150 cm...
-ce grosime ar trebuii sa aiba sticla...?
-cum ar trebuii facut?
-ajung 2 tuburi t5 de 80w 145 cm ?
-la pesti nu ma bag inca, pana nu vad ce vrea: guppy sau neoni, ca de altii nu ii arat
-filtrarea m-am gandit ca ar trebuii facuta cu 2 filtre externe, sa zicem 2 x e700, dar tot ma gandesc cum circula apa acolo......poate daca pe fiecare retur pun un Y si apa sa iasa in acvariu din 4 locuri...

Daca mai am alte intrebari, le pun pe parcurs...
Multumesc...
[WWW] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Sticla de 8 este de ajuns!
Incearca sa-i spui omului ca nu va avea cum sa umble in el la 10 cm latime (sau foarte greu).
[Email] [Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu o sa poti planta nimic in el, si daca poti nu o sa se vada nimic in el. E ca si cum ai tine plante intr un herbar. Mai incearca sa vorbesti cu ek, e pacat de munca si spatiu, ca se poate realiza ceva foarte frumos in 3 m lungime.

fost cesrobis
bogdan94
Member

IP:

Incearca sa-i spui omului ca nu va avea cum sa umble in el la 10 cm latime (sau foarte greu).

Faza nasoala e ca eu o sa umblu in el, sau cel putin in primele luni, pana se invata el...
Stiu ca nu se va putea planta cum trebuie, o sa merg sa vorbesc cu el, poate il facem macar de 15 cm si atunci hai ca mai merge, ii pun pe colturi V. gigantea, multe plante de suprafata si pe centru moss, clardophora, fernuri, anubias si alte plante nepretentioase.
El vroia sa-i faca capac, da nu stiu cum baga mana dupa aceea in el... ...asa ca m-am gandit la 2 lampi suspendate.
[WWW] [Yahoo!]
scubu
Member
[Avatar]

IP:

interesanta ideea si provocatoare dar....presupunand ca-l aranjezi cumva o sa fie f.greu de intretinut 10cm latime cu 3m lungime?....uite si ideea mea..bule de aer la greu,20 buc. pestisori plutitori(sau mai bine fara),neoane albastre sau actinice....stiu ca e kich dar asta vrea de fapt omu'....apropo de apa,bagi ceva in apa si ai o intretinere mai usoara(fara alge)

.....
[Email] aim icon
beez
Member
[Avatar]

IP:

convingel sa mute mesele de langa perete cu 60-70 cm si baga un 40-50 cm la latime.
umple bazinul de lemne cu moss,microsorum,val.gigantea,si ceva plante de suprafata si scapi de el .
ca pesti bagai neoni,rasbora,scalari si niste ramirezi;)
am uitat ,niste ancistrusi

This message was edited 1 time. Last update was at 27/06/2010 18:09:46

bogdan94
Member

IP:

Nu vrea kitch, mi-a spus ca-l vrea asa "de efect", multa verdeata si cativa pesti mici...
Aseara m-am certat putin cu el, nici cum nu vroia sa-l faca mai lat, dar sper sa-l conving pana la urma...

Ah, nu vrea stand la el, vrea sa-i faca un raft, prins de perete cu ceva...
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

bogdan94 wrote:Nu vrea kitch

Ba la latimea aia, exact asta vrea.
Gandeste-te cam ce plante ai putea sa-i pui lui acolo, astfel incat sa arate a acvariu. Sa aibe ceva profunzime. La latimea aia, va avea un perete verde si atat. Daca-l va avea. Asta pentru ca in spatiul ala nu poti face mentenanta. Nu poti tunde, nu poti planta, nu poti aranja substratul ravasit cu vreo planta.
Cum asiguri curenti de apa pe toata acea lungime? Fara curenti de apa, apa se va cloci, nemaivorbind de transportul eventualilor fertilizanti si ai CO2-ului.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
bogdan94
Member

IP:

O sa incerc sa-l mai conving cu latimea aia...
Pentru filtrare m-am gandit la 2 x e700 si fiecare sa aiba doua iesiri...
[WWW] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

"Aseara m-am certat putin cu el, nici cum nu vroia sa-l faca mai lat, dar sper sa-l conving pana la urma..."

Simplu, nu ti-l mai fac domn'e
[Email] [Yahoo!]
bogdan94
Member

IP:

Eh, nu chiar asa...
Sper sa-l prind deseara pe acolo si ii spun ca daca nu il face mai lat, cel putin 15, mai bine nu-l face, sau sa-si faca altul, in alt loc...
[WWW] [Yahoo!]
bogdan94
Member

IP:

Tocmai m-am intors de la el, nu am stat mult de vorba, dar am hotarat urmatoarele...:
-nu mai facem un acvariu de 3 m, facem doua de 150 cm
-nu le mai facem de 10 cm latime, trecem la 15 daca l-a 20 nu am putut ajunge, e bine si asa...
-filtrele externe nu vrea, deci ramanem la 4 filtre interne, doua in fiecare, poate luam resun din alea de 700l/h
-incalzirea chiar nu stiu, probabil 2 incalzitoare de 50w in fiecare
-lumina ramane 2x 80w t5
[WWW] [Yahoo!]
cristi386
Member
[Avatar]

IP:

mai bn
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: