[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa calda in acvariu . . .  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Chanel89 wrote: Nu am cum sa il pun sa bata in luciul apei! dar si asa merge pt ca aerul circula in jurul acvariului!

Dragul meu sa stii ca nu are niciun efect ventilatorul pus de tine acolo, el nu face decat sa invarta aerul. Se pune sa bata pe suprafata apei , apa se evapora , iar cand acest fenomen are loc apare racirea , se numeste reactie exoterma, adica cu degajarea caldurii spre exterior, de aceea se raceste apa . Nu avem evaporare, nu avem racire . E ca atunci cand ai mana uda si o vanturi prin aer, ti se pare ca e rece, de fapt se evapora apa de pe mana ta si pielea ta cedeaza caldura in exterior . Asa ca nu mai consuma curentul degeaba! Pune ventilatorul sa bata PE suprafata apei . Asa o sa fii si mai "Jmecher" .

This message was edited 1 time. Last update was at 12/06/2010 12:21:35

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
Kreator
Member
[Avatar]

IP:

popey wrote: ...apa se evapora , iar cand acest fenomen are loc apare racirea , se numeste reactie exoterma, adica cu degajarea caldurii spre exterior, de aceea se raceste apa .

Bati campii cu explicatiile tale... Ai un amalgam de cunostinte in cap, daca nu stii mai bine taci si nu mai induce erorile tale si la altii. Nu are loc nici o reactie, ci doar un fenomen fizic. Reactia exoterma este cu cedare de caldura, evaporarea este cu absorbtie de caldura, de aceea se raceste apa. Uneori cam dai cu bata in acvariu (balta)...

This message was edited 1 time. Last update was at 13/06/2010 00:36:52

<<-->>
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma bucur ca cineva este atent si ma mai corecteaza, mai greseste omul ,intradevar este vorba de o reactie endoterma.
Totusi, pe alt ton nu se poate? Si te rog fara alte comentarii, sa ramana topicul "clear" .

[Email] [Yahoo!]
Kreator
Member
[Avatar]

IP:

@ Popey
Tot o tii pe a ta... si cazi in derizoriu... nu-i nici o reactie acolo. Evaporarea e un fenomen fizic, nu o reactie chimica, fiindca nu rezulta elemente chimice noi, ci tot apa!
@ Chanel
Nu procedezi bine. Gaseste un ventilator de la un procesor sau de la o sursa de PC. Nu-i neaparat nevoie sa fie nou, poate fi si folosit. Daca nu ai, du-te la orice magazin de PC-uri care are si service si roaga-i sa-ti de o sursa arsa, sau un cooler de proc care lor nu le mai trebuie. Sigur iti vor da, ca n-au ce face cu ele si asa scapa de gunoaie. Desfaci sursa, scoti ventilatorul din ea, apoi cauti prin casa un alimentator universal care sa scoata 9-12V si alimentezi ventilatorul. Sensul fluxului de aer nu conteaza, ca baga aer in capac sau ca-l scoate e totuna, important e sa miste aerul pe la suprafata apei, si apoi sa-l scoata din capac. Daca ajungi sa completezi apa 1l/zi ai nimerit-o cu mestereala!

This message was edited 1 time. Last update was at 13/06/2010 01:22:14

<<-->>
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Kreator wrote:Bati campii cu explicatiile tale... Ai un amalgam de cunostinte in cap
..........
Tot o tii pe a ta... si cazi in derizoriu...

Ceva mai multa atentie la limbaj te rog. Hai sa pastram o exprimare civilizata pe acest forum, ok?
Nu astept un raspuns la acest post, ci doar o revenire la normal. Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 13/06/2010 16:29:15

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Scuze ca ras asa greu! Dar m-au sarit 2 zile de la net astea! intradevar tineam ventilatorul degeaba acolo! am facut eu intr-un fel si l-am pus sa bata in luciuil apei! Asa e . . Temperatura e la 27-28 de grade si apa se evapora foarte rpd! Nu adaug apa! II fac schimbul o data la 2-3 zile si pun apa mai multa decat scot! ca sa ajunga la nivelul normal! Ms pt sfaturi popey si Kreator! Si explicatiile lui popey au fost destul de clare! nu trebuie sa-mi explice cnv stiintific ce se intampla!e bn asa mai pe intelesul tuturor! Macar sa inteleaga ca se intampla cv acolo! Si sa nu deschid un nou topic! Am niste plante si lasa cv verde pe sticla acvariului! E normal asa? Si mai am o problema! am 5 tetrazoni, 4 sanitari , si un scalar! vreau sa mai iau ori 6 goppy ori 6 neoni! sunt combatibili? ce propuneti sa iau?
[Email] [WWW] [Yahoo!] [MSN]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

chanel89 wrote: Am niste plante si lasa cv verde pe sticla acvariului!

Ce plante sunt? Acel ceva pe sticla acvariului probabil sunt alge . Cu niste poze ne-am edifica mai bine.

chanel89 wrote:Si mai am o problema! am 5 tetrazoni, 4 sanitari , si un scalar! vreau sa mai iau ori 6 goppy ori 6 neoni! sunt combatibili?

Tetrazonele sunt niste pesti tare jucausi si le place sa ii ciupeasca de coada pe alti pesti care au cozile voalate, respectiv gupii . Eu am 9 tretrazone si mi-au lasat doi masculi de gupy fara cozi pana sa iii scot din acvariu, dar de neoni nu s-au luat , ti-am spus, le plac cozile voalate .

[Email] [Yahoo!]
Chanel89
Junior member
[Avatar]

IP:

Da stiu despre tetrazoni . . . .Ma mir cum de sa tinut scalarul! nu au treaba cu el! am avut un sclar negru si la ciupit pana sa dus de tot! nu a durat mai mult de o zi! deci o sa incerc cu neoni! http://leinad.sunphoto.ro/poze_cu_mn/15643565 aici am poze cu plantele.... dar sunt mai vechi! cam de o luna! o sa pun poze noi cu plantele pana maine! sunt tot aceleasi doar ca sunt mai multe si pozitionate altfel! le-am "tuns" si varfurile le-am bagat in pietris! se prind foarte rpd! in curand o sa am prea multe pt acvariul meu!
[Email] [WWW] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: