bobesque wrote: Insa am observat ca daca ii deconectez difuzorul, si las CO2 sa iasa mai repede pe timpul noptii dimineata incepe greu reactia. Dureaza cam in 2 ore dimineata pana se stabilzieaza.
asta se datoreaza faptului ca noaptea temperatura scade si reactia din bio-bomba este direct proportionala cu temperatura , si apoi, pana se acumuleaza iar presiune in tot traseul de la bomba pana la difuzor .
bobesque wrote:Intrebarea mea ar fi, la un acvariu de 42 litri net, cu aprox 25% suprafata plantabila, in care am 8 barbus tetrazona juniori, as putea lasa si noaptea bomba sa ruleze? Bomba scoate constant 4 bule pe secunda?
Apai, e tare mult patru bule pe secunda si ziua, ca sa nu mai zic noaptea... am avut si eu o bio bomba deasta (de la ferplast) , dar nu a sarit niciodata de 2 bule/sec .
Acum , e cu dus si intors, mai faci cateva teste de ph, sau te uiti la tetrazone, daca o iau razna si stau cu boturile pe la suprafata apei, inseamna ca e prea mare cantitatea de co2 din apa, caz in care trebuie sa aerezi apa astfel incat sa mai dizolvi din co2. Daca opresti codoiul noaptea, la fluctuatii mari de co2 apar algele de care o scapi foarte greu .
Prima concluzie : intrucat zici ca scoate 50% pe langa, eu zic sa o lasi si noaptea atata timp cat pestii sunt ok .( atentie la ei !)
Concluzia finala: fara rautate, fa pe dreaq in patru si ia-ti o butelie !

(stiu ca e criza, dar trebuie stimulata piata

)
bobesque wrote: Iarasi observ ca difuzorul are tendinta sa scoata pe porii cei mai mari (din laterale), si cred ca 50% din ce iese din el se risipeste. Este normal asa? Aveti ceva idei legate si de difuzor?
Ti-am spus ca am avut alt tip de bio co2, nu pot sa iti raspund la intrebarea asta , las pe altii .