[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
BioCO2 sau Bomba - lasate si noaptea?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare, intrucat nu mi-am permis un sitem sofisticat, dar in acelasi timp mi-a fost si teama sa fac o bomba, am mers pe bomba de la JBL - BioCO2.
Toate bune si frumoase, im primele zile a fost fluctuanta si in final s-a stabilizat. Insa am observat ca daca ii deconectez difuzorul, si las CO2 sa iasa mai repede pe timpul noptii dimineata incepe greu reactia. Dureaza cam in 2 ore dimineata pana se stabilzieaza.

Intrebarea mea ar fi, la un acvariu de 42 litri net, cu aprox 25% suprafata plantabila, in care am 8 barbus tetrazona juniori, as putea lasa si noaptea bomba sa ruleze? Bomba scoate constant 4 bule pe secunda?

Iarasi observ ca difuzorul are tendinta sa scoata pe porii cei mai mari (din laterale), si cred ca 50% din ce iese din el se risipeste. Este normal asa? Aveti ceva idei legate si de difuzor?

This message was edited 1 time. Last update was at 09/06/2010 23:32:51

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

bobesque wrote: Insa am observat ca daca ii deconectez difuzorul, si las CO2 sa iasa mai repede pe timpul noptii dimineata incepe greu reactia. Dureaza cam in 2 ore dimineata pana se stabilzieaza.

asta se datoreaza faptului ca noaptea temperatura scade si reactia din bio-bomba este direct proportionala cu temperatura , si apoi, pana se acumuleaza iar presiune in tot traseul de la bomba pana la difuzor .

bobesque wrote:Intrebarea mea ar fi, la un acvariu de 42 litri net, cu aprox 25% suprafata plantabila, in care am 8 barbus tetrazona juniori, as putea lasa si noaptea bomba sa ruleze? Bomba scoate constant 4 bule pe secunda?

Apai, e tare mult patru bule pe secunda si ziua, ca sa nu mai zic noaptea... am avut si eu o bio bomba deasta (de la ferplast) , dar nu a sarit niciodata de 2 bule/sec .
Acum , e cu dus si intors, mai faci cateva teste de ph, sau te uiti la tetrazone, daca o iau razna si stau cu boturile pe la suprafata apei, inseamna ca e prea mare cantitatea de co2 din apa, caz in care trebuie sa aerezi apa astfel incat sa mai dizolvi din co2. Daca opresti codoiul noaptea, la fluctuatii mari de co2 apar algele de care o scapi foarte greu .

Prima concluzie : intrucat zici ca scoate 50% pe langa, eu zic sa o lasi si noaptea atata timp cat pestii sunt ok .( atentie la ei !)
Concluzia finala: fara rautate, fa pe dreaq in patru si ia-ti o butelie ! (stiu ca e criza, dar trebuie stimulata piata )

bobesque wrote: Iarasi observ ca difuzorul are tendinta sa scoata pe porii cei mai mari (din laterale), si cred ca 50% din ce iese din el se risipeste. Este normal asa? Aveti ceva idei legate si de difuzor?

Ti-am spus ca am avut alt tip de bio co2, nu pot sa iti raspund la intrebarea asta , las pe altii .

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Miii si miliarde de scuzeee! Mi-a luat dumnezeu mintile si tastele...
Rectific: bomba BioCO2 scoate 1 bula la 4 secunde

Dupa estimarea concentratiei in functie de ph/kh am asa: ph=7.2, kH=5 => 7-8mg/Litru de CO2. Ca nu e precisa atat citirea parametrilor cat si estimarea, asta e altceva, dar cred ca atata timp cat stau cu ph peste 7 si kh sub 7 ar trebui sa fie ok.

PS Ma gandesc la un kit CO2 cinstiti, dar am atatea cheltuieli si datorii ca efectiv luna asta m-am rupt de realitate complet ca sa-mi fac damblaua cu acvariile.
Dar viitorul poate rezerva surprize placute

This message was edited 2 times. Last update was at 10/06/2010 00:49:41

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Am riscat aseara si am facut pasul - am lasat toata noaptea CO2-ul, avea 1 bula la 4 sec. Dimineatza m-am sculat cu stres la ora 6:30 si primul lucru m-am dus glont la acvariu. Toate bune, pestisorii ok.
Am facut teste: ph a scazut aproape de 7, iar kh tot la 5. O sa monitorizez atent aceste valori zilele astea.

Intrebare: cum fac sa scad reactia bombei, fie ea home-made sau BioCO2? Daca sa zicem vreau sa raresc bulele?

This message was edited 2 times. Last update was at 10/06/2010 11:01:47

popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

La bomba bio nu ai cum face asta, risti sa o arunci pe pereti daca iti creste presiunea prea mult, iar la bomba home-made, fa reteta cu gelatina si reactia va fi cata de cat constanta si cam la o bula-doua / pe secunda . La o bula la patru secunde cum ai acum mi se pare cam putin ....

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Stai ca nu m-am facut inteles. Nu am de gand sa-i pun opritor, ca stiu ca sare in aer Ce vroiam sa intreb este daca e vreun truc in compozitie ca sa raresc bulele.
Nu ca as vrea sa le raresc acum, dar in cazul in care ma trezesc ca o ia razna la 5 bule pe secunda... Adica, pot face ceva la compozitia existenta in cazul in care are reactie prea puternica? Sau singura solutie este sa refac bomba?

Crezi ca am prea putine bule (1 bula la 5 sec) pentru 40 litri? Cate imi recomanzi?

This message was edited 3 times. Last update was at 10/06/2010 11:52:13

popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cel putin o bula la doua secunde, daca nu doua la trei secunde, depinde si de cantitatea de plante pe care o ai, si de cerintele lor, si nu in ultimul rand de ce pesti ai ... mai bine pune o poza .

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Poze am dinainte sa mai 'asez' plantele. Hai ca pun un filmuletz cu acvariul in cauza:

Si desigur, bag un filmuletz si cu acvariul mititel, ca bonus

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: