[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cati ani este garantat siliconul ceresit?Se pot pune mai multe straturi de silicon?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
karman_drg
Junior member
[Avatar]

IP:

Ieri am facut un acvariu de 76x31x45, l-am lipit cu Ceresit negru pt acvarii, as vrea sa stiu daca este vreo problema daca peste stratul de silicon care l-am aplicat ieri am adaugat , azi, un alt strat de 2-3 mm pe muchiile din partea de jos si din spate (paranoia m-a sfatuit ca asa tre sa fac ca sa nu imi umplu casa cu apa...) muchiile din fata pt estetica le-am lasat cu un strat mai mic de silicon (sectiune siliconului este un triunghi dreptunghic in care ipotenuza are latimea unui cleste de rufe banal de lemn) credeti ca este de ajuns? ar fibine sa ingrosh si muchiile din fata sau nu este recomandata ingrosharea stratului de silicon aplicand un strat proaspat peste unul uscat??? Astept ajutorul vostrul multuminduva anticipat!!!

P.S. Cat timp ar trebui sa il las la uscat?
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Este deajuns stratul de silicon dintre sticle.Viteza de uscare a siliconului intre 2 placi de sticla este cam de 1 mm se zi ,deci 10 mm =10 zile timp de uscare(timp minim dar eu as astepta timp dublu).Daca sant puse mai multe straturi de silicon unele peste altele atunci timpul de uscare creste foarte mult(primul se usuca stratul de la suprafate si acesta incetineste uscarea celorlalte straturi).
[Yahoo!]
karman_drg
Junior member
[Avatar]

IP:

Intre sticle am foarte putin spatiu cam 0.5 mm chiar mai putin...ceea ce nu cred ca era deajuns... asa ca am umplut muchiile. Are cineva mai multe detalii despre Ceresit negru, l-a folosit cineva pt acvarii de circa 110 litri?
LUPmic
Senior member

IP:

Tot Ceresit am folosit si eu insa nu d-ala negru ci transparent.
Pana acum nu am avut probleme cu acvariul(80/40/40 128l brut) si are cam un an de cand e plin cu apa.
[Email] [Yahoo!]
dan-cris
Unripe member

IP:

Cumnatul meu lucreaza la un petshop si au acvarii la vanzare. Atelierul care le produce foloseste silicon transparent de la Ceresit si niciun client n-a venit sa reclame ca i-ar curge acvariul. Eu insumi am un astfel de acvariu (100 l) de peste 2 ani si este in stare foarte buna. Nu stiu mai multe despre tehnica de lipire, dar adezivul in sine este de calitate.
ciprian01
Membru de baza

IP:

Stratul de silicon dintre placile de sticla este suficient! Este importanta suprafata de contact cu sticla, nu grosimea de 1 cm...! uscarea se face cu atat mai greu cu cat stratul este mai gros.

E bun ceresit, mai ales la acvarii de dimensiuni ,,normale,,! Rezista mai mult decat rezista sticla...!
[Email]
karman_drg
Junior member
[Avatar]

IP:

Are cateva luni deja acvariul si vad ca se comporta `de puta madre` multumesc pt suport ciao!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ciprian01 wrote:E bun ceresit, mai ales la acvarii de dimensiuni ,,normale,,! Rezista mai mult decat rezista sticla...!

Cum adica rezista mai mult decit sticla ? Sticla rezista sute de ani .......

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: