[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou - ajutor/sugestii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Revin dupa ce zilele trecute din necunostinta de cauza voiam sa tin in acvariu doi somni pitici. (v-am urmat "sugestiile" si i-am dus inapoi la balta. Chiar daca ii prinde altcineva cel putin nu ii omor eu. Acum a sosit un acvariu mai maricel (are 60-65 litri). Pentru ca sunt afon si unici pesti exotici i-am "crescut" acum mai bine de 20 ani va cer un pic de ajutor:
- ce pestiuci imi sugerati sa gazduiesc in acvariu (ceva pentru incepatori, insa parca nu as inclina direct la guppy )
- cam cati as putea gazdui?
- plante: nu vreau nimic pretentios, doar ceva care sa completeze un pic tentativa de colt de natura ce am de gand sa o gazduiesc in camera
Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 28/05/2010 01:55:46

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
petzka
Member
[Avatar]

IP:

kmol wrote: Acum a sosit un acvariu mai maricel (are 60-65 litri).

Pentru a calcula volumul exact al acvariului: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

Ca sa vezi cati pesti iti incap in volumul calculat mai sus: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

Referitor la ce fel de pesti si plante, las pe altii mai experimentati sa isi dea cu parerea...

This message was edited 1 time. Last update was at 28/05/2010 10:12:25

Acvariul meu: http://petzka.blogspot.com/p/acvariul.html
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

kmol wrote:ceva pentru incepatori, insa parca nu as inclina direct la guppy

Gupu sa stii ca este un peste ca oricare altul. Sensibil la calitatea apei, la hrana, schimbarile dina cvariu si la multe altele. Aaaa, ca i s-a dus buhu ca e usor de intretinut, e una, dar sa stii ca nu e vreun Robocop
Ca polpulatie, ce sa zic, unu doi Ancistrusi sau cativa Corydoras, plus ceva Characidae mai mititele, care sa stea si cat de cat in banc. Uita-te pe net, vezi ce-ti place, apoi ne dam cu parerea.
Plante. Io stiu, ceva Anubias, Valisneria, Egeria, Ceratopteris.In afara de Anubias, celelalte iti vor fi foarte utile si in perioada de ciclare, consumand din excesul de nutrienti, ferindu-te de o explozie de alge.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Un banculet de zebre nu vrei (6-8 bucati)? Poti alege din mai multe varietati, culori, etc...Sunt foarte jucause, se alearga mai mereu...plus ca se hranesc frumos, sunt foarte active.

Uite aici cum arata : http://www.youtube.com/watch?v=x973rbAtOQE si http://www.youtube.com/watch?v=W8sWK-PcSQI

Until you find someone worth dying for, you never really live.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Acum am reusit sa imi arunc un pic ochii Cory chiar m-au atras, probabil si pentru ca seamana teribil de tare cu cei doi somni pitici pe care i-am avut.
Cat despre guppy departe de mine ideea de a crede ca sunt usor de intretinut, imi plac chiar foarte tare si ei si xipho insa imi este teama ca la un moment dat vor incepe sa isi faca de cap (adica sa vada doar de mancare si sex ) si chiar nu am unde sa ii gazduiesc. Mi-ar place o pereche de cory+1 pereche guppy+1 pereche xipho. Stiu ca sunt compatibili dar ... daca se inmultesc prea tare ma ajutati sa ii dau spre adoptie ?

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
brawn
Membru de baza

IP:

Cory sunt pesti de card. Ia-ti vreo 6. Ca sa nu ai "fabrica" de guppy poti tine doar masculi. In locul tau nu mi-as lua xipho, cresc prea mari pentru acvariul tau.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

cory ajung pe la vreo 7 centimetri din cate stiu eu .... iar acvariul meu nu are decat 60 litri din ce am vazut aici pe forum mi-ar trebui cam 14 litri de apa pentru fiecare ...

[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Sunt si specii mai mici. Panda de exemplu nu sare de 5 cm. Mai vezi aici alte specii de Corydoras.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
andrei_0
Junior member

IP:

Neonii nu-ti plac? Sunt mici, colorati, simpatici, carduie si poti tine vreo 15-20 in acvariul tau. Nu au nevoie de conditii speciale decat daca vrei sa ii inmultesti, dar inteleg ca tu chiar asta vrei sa eviti
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti sa incerci cu un grup de 8 Glass Bloodfin Tetra (http://www.seriouslyfish.com/profile.php?genus=Prionobrama&species=filigera&id=612). Arata destul de bine printre plante. Nu sunt colorati ca neonii dar stralucirea argintie si coada rosie este destul de naturala.

image

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Panda ... sincer mi-au facut cu ochiul si 99.9% ma voi opri la ei. Multumesc tare mult pentru ideile de pana acum.
- plantele pe care mi le-a sugerat alber ( Anubias, Valisneria, Egeria, Ceratopteris) eu zic ca vor fi de ajuns. Sa vedem pe unde le gasesc
- ma gandeam sa folosesc nisip cu granulatie mai mare pentru substrat
- cateva pietre plate sa le fac mici ascunzatori
- filtru am un Mini Resun si as fi folosit in continuare si bolborositorul

[Email]
brawn
Membru de baza

IP:

Nisipul ar trebui sa fie cu granulatie intre 1 si 4 mm. Nisipul cu granulatie mai mica sufoca radacinile plantelor, cel cu granulatie mai mare se imbacseste repede. Si nispul si pietrele trebuie testate sa nu fie calcaroase. Ai grija sa nu suprapopulezi acvariul. Trece-ti locatia la profil.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa incep cu 4 sau cu 6 cory ?
Nisipul si pietrele am sa le testez cu o solutie acida sa vedem ce compozitie au.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/05/2010 12:41:05

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: