[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebari..?????  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

~La acvariu meu de 60l,am doua becuri economice Osram Dulux Value 20W/827 Lumilux Warm White 1200 lm E27,asa scrie pe ele,intrebarea e daca sunt ok. pentru plante din categoria mai putin pretentioase,adica am vreo sansa sa creasca,acvariu are o lungime ce-mi permite doar neoane de maxim 50cm. cu tot cu suport,ce nu am gasit nicaieri la mine in oras sau la 45 de km. de mine,adica in Timisoara,poate nu stiu pe unde sa caut,sau unde exista asa neoane mici ca dimensiune pentru acvari,iar o comanda cu curieru rapid nu prea i-mi permit,fertilizanti nu folosesc pentru ca nu stiu exact ce mar ajuta daca ar fii ok. becurile,momentan a-m doar Vallisneria si ANUBIAS,o sa pun si niste poze daca reusesc .

P.S.~Daca cineva din Timisoara stie pe unde ar exista neoane speciale pentru acvari in Timisoara,dar nu mai mari decat 50cm. as ramane dator cu o ,ca eu nu gasesc .

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2010 23:32:53

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sunt ok becurile pentru plante nepretentioase. Folosesc si eu unul la un nano acvariu de 25l. Daca vrei "neone" de 15w(45cm) poti comanda de la Marbo Media din Bucuresti si iti vin prin colet. Tuburile sunt Osram si iti poti alege cu spectru pentru plante...cum ar fi 865, Fluora, 965, etc.

PS Da search pe forum dupa Marbo Media, trebuie sa gasesti numarul de telefon, adresa,etc. Daca nu te descurci da-mi pm si le caut eu.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi pentru raspuns ,de cei de la Marbo Media stiu,dar am inteles ca trimit doar prin curier rapid,iar pe mine mar costa mai mult transportu decat produsu,dor o sa incerc sa vorbesc cu ei,inca nu am avut timp dar maine sper sa reusesc sa vorbesc cu ei.

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da, din pacate trimit doar prin curier. Insa poti incerca sa gasesti alte persoane din orasul tau care doresc astfel de tuburi....si impartiti transportul. Oricum e bine sa iti iei minim 1 tub in plus cand dai comanda....ca sa il ai de rezerva. De multe ori se arde cate unul cand iti este lumea mai draga si e aiurea daca nu gasesti al tine in oras sa cumperi.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca zici ca nu folosesti fertilizanti, implicit o sa iau in calcul ca nu ai nici substrat fertilizant, iar la ce ai tu acolo nu mai umbla sa modifici. Daca cumva vrei sa treci la nivelul urmator abia atunci sa te gandesti sa faci modificari. Mancarea de pesti contine fosfati, ii ajuta la crestere, si cum o parte din ei vor ajunge inapoi in acvariu, implicit nitratii rezultati din procesele biologice cu o lumina mai puternica sau cu spectru mai bun o sa cresti pe langa valisneria si anubias cateva alge. Si o sa fie suficiente incat sa te dea peste cap.

In situatia ta eu zic sa lasi totul asa, respectiv bagi si schimburile de apa mai mari ca sa nu ai surprize. Valisneria creste oricum iar anubiasul la viteza lui o sa se umple de alge in conditiile de mai sus. In timpul liber incearca sa studiezi mai multe despre acvaristica ca sa poti intelege ce se intampla pe acolo si cu timpul vei vedea ca o sa te descurci. E ca si cu permisul de conducere, intai faci pregatirea si dupa iti iei permis. Daca faci ca smecherii aia de merg fara permis o sa vezi ce se intampla. Regula de baza : intai te documentezi si dupa actionezi. Simplu.

Off Topic. Rebella ai cuvantul. Eventual dai un ochi peste postul meu, poate s-a strecurat vreo greseala gramaticala.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

Ms. de lamuriri,dar o sa mai intreb ceva daca tot am ajuns in faza aceasta,intrebarea e:azi am reusit sa ajung la Timisoara si mi-am luat 3 SAE,din ce am citit sunt buni mancatori de alge,cred ca la anubias algele vor disparea,dar Valisneria a facut ceva ramificati cu pui care sau cam maronit si mi se par ca sau cam oprit din crescut,iar plantele mari au inceput sa-se rupa,asa ca am luat ceva fertilizant lichid Sera Florena,si Sera Flore Plus pastile,vreau sa stiu daca ma ajuta sa rezolv din problemele plantei Valisneria,sa folosesc numai unu dintre ele sau amandoua si in ce cantitati,sau niciuna ca nu sunt bune,ca nu prea am incredere in ce scrie pe cuti,pe sera florena scrie:5ml la 20 de litri de apa odata pe saptamana,iar pe cealalta adica sera flore plus scrie:1 tableta la 20 de litri de apa,14 zile in sol la 1-2 cm.,daca e corect ce scrie va rog sa-mi ziceti,astept raspunsuri,indiferent daca sunt constructive sau distructive,vreau sa invat sa am si eu cateva plante in acvariu.

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Daca nu ai substrat fertilizant, baga si pastilele(langa radacina), iar cel lichid eu zic sa incepi sa pui mai putin si cresti treptat doza daca se inmultesc si plantele.
Ai spus doar ca ai Anubias si Valisneria, dar nu ai zis si cate fire din fiecare.
Ai 60 de litrii brut sau net?
[Email] [Yahoo!]
piratul
Junior member
[Avatar]

IP:

~Net 60l,iar reali vreo 50 si ceva,nu stiu exact,Valisneria 5 plante mature care au pui,iar anubias am 5 plante,din care 4 pe o radacina(nu mai stiu cum ii zice)si una pe o nuca de cocos,substrat fertilizant nu a-m,doar pietris de 1-2 mm diametru,e ochiometric facuta masuratoare,o sa incep cu frtilizanti dupa ce o sa fac schimbu de apa,sa vedem daca isi revine Valisneria.

TEXT CENZURAT
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: