[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melci la suprafata apei(pomaceea si neritide)  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Mihai_D
Junior member
[Avatar]

IP:

In legatura cu pomaceea am o intrebare.
De cand am bagat adtie de CO2(bomba),melcii pomaceea,neritide stau cam tot timpul la suprata apei nemiscati,si chiar iesiti din apa putin.Doi mi-au si murit.Precizez ca inainte de CO2 se comportau normal.Pestii si plantele in schimb o duc super ok.Stiu ca atunci cand melcii stau la suprafata apei este ceva dereglat in ecosistemul acvariului...Deci intrebarea mea este : de ce melcii stagneaza cam tot timpul la suprafata,nu prea se mai misca,nu se mai hranesc,or fi imbatrinit,ii am de mai bine de 1,5 ani aproximativ.Multumesc.

Fishbone
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Melcii respira in apa si atmosfera, dispun de aparat respirator acvatic si atmosferic. Nu stiu exact ce si cum au fiecare, dar daca e sa o iei pe scurt sigur nu pot sa respire in apa ori din cauza CO2 ori fiind apa acida le afectea tesutul moale si/sau cochilia. Opreste aditia de CO2, fa un schimb de apa si vezi cum se comporta dupa. Daca fac la fel cauta alte motive, fa teste de apa la NH4 si NO2, poate ai facut mai multe in acelasi timp cu introducerea CO2-ului si nu iti dai seama.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
Mihai_D
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc ptr raspuns.O sa incerc sa iau masuri,ca sa modfic aceasta stare.Ma gandeam sa mut cativa melci intr-un alt acvariu fara CO2 sa vad cum se comporta.

Fishbone
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

MihaiD wrote:De cand am bagat adtie de CO2(bomba)

Ca ai bagat bomba,am inteles noi. Dar atat ne spui?
Fara volumul acvariului si numarul de bule pe minut, greu de spus daca ce faci tu este bine sau nu.
In afara unei deciclri, care ar duce la cresterea toxicitatii, CO2-ul ar trebui sa fie singurul responsabil.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Mihai_D
Junior member
[Avatar]

IP:

80 de litri(acvariul are 100,dar scazand diverse ajunge la 80 real),1 bula CO2 pe secunda.Nu am specificat cest lucru,ptr ca plantelor si pestilor le merge ok.Ms.

Fishbone
[Yahoo!]
Claudiu Truta
Member

IP:

Eu zic ca aditia de CO2 a modificat PH-ul. Ph-ul a modificat duritatea. Nu cred ca melcii sunt deranjati de concentratia de CO2, ci de apa acida si moale. Niste teste ne-ar lamuri. Probabil ca e inca prea devreme, dar in timp, supravietuitorilor ar trebui sa li se gaureasca cochiliile

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: