[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
JBL 2010 RSV  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Foarte frumos Olandezul, chiar daca ti-e ti se pare "overgrowth" eu zic ca acum tufele arata asa cum ara trebui sa arete intr-un Olandez.
[Yahoo!] [ICQ]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Intradevar un foarte frumos "olandez" o incantare,abia astept sa vad niste poze de calitate!
[Email]
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mortal, ca de obicei, pai numai asa se poate, asa ne-am obisnuit cu domnul Sergiu
[Email] [WWW]
rick
Senior member

IP:

Da, intr-adevar superb acest acvariu asa cum a mai zis cu alta ocazie.
[WWW]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

ender67 wrote:
RSV wrote:Teste fac cam rar,insa ultima data po4 undeva pe la 1,5-2 ppm,no3~5,fe-0.2-0.3

Interesant: NO3 OK, PO4 destul de mare si un raport Redfield cam de 4-5 deci ceva sanse de alge albastre-verzi..dar parca n-am vazut asa ceva in poze.

Ratia Redfield reprezinta raportul dintre fosfor, azot si carbon in fitoplanctonul oceanic. Este o chestie invechita, care oricum nu are nici o legatura cu plantele din acvariile cu apa dulce. De asemenea, de cele mai mlte ori este prost interpretata chiar de unii acvaristi cu experienta.

Asta teoretic si frumos exprimat. Practic este terci. Am avut graficul pe usa dulapului de la acvariu un an si ceva si ma tineam de el cu sfintenie. Kk-maca. M-am descurcat intotdeauna sa am alge din cealalta parte a graficului. Teoria, daca are vreo samanta de adevar si vreo relevanta cand e vorba de apa sarata, desi ma indoiesc, la apa dulce este complet falsa.

Stiu ca e o ratie sfanta pe alt forum si ca multi se vor ataca, dar va spun sincer ca mi se rupe inima, pentru ca asta este pur si simplu din ce am studiat si din ce am patit eu de-a lungul timpului. Nu are nimeni cum sa imi contrazica o afirmatie izvorata atat din teorie cat si din practica si sa ma faca sa il mai si cred. Si 2010 mi se pare o cifra cam mare ca sa mai vehiculam teorii neconfirmate de acum 80 de ani. De asemenea nu cred ca e bine sa-i invatam asta pe incepatori, care poate ca citesc cu mare atentie topicurile de la aquascaping.

Si ca sa evit confuziile ca alea create cu alte ocazii, cu alti useri, @ender67 - nu. Nu am nimic personal cu tine. Nu o lua in nici un fel personal.

Toate cele bune.

This message was edited 4 times. Last update was at 12/06/2010 11:02:25

ender67
Member

IP:

Stai linistit, nu e nici o problema, nu iau nimic "personal". Nici macar anul trecut, cand am fost "exilat" de pe "celalalt".
Eu abia acum vreo 2 saptamini am dat de fractia asta, cand cautam substante pentru PPS-pro si am dat de ele la sectiunea fertilizanti la nevertebrate.ro - si in informatiile detaliate despre produs era amintita. Am sapat pe net dupa ea si dupa aia mi-a sarit in ochi faptul ca acvariul tau NU se incadra la un raport optim.
RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

Un mic update:
image

Datorita lipsei de timp acvariu isi primeste ingrijirea minima,adica : tuns+schimb de apa+toata doza de macro+toata doza de micro in aceasi zi a saptamnii+cate un pic de ADA step 2 cand sunt acasa,cu toate acestea merge foarte bine in continuare,am fost insa nevoie sa cresct nitratii datorita carentelor aparaute la Eriocaulon,astfel culorile sunt cam "sterse" la plantele rosii.Temperatura a crescut si ea,27-28,momentan nici o planta nu prezinta probleme,INca...vara este lunga
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Acum doua week-enduri am fost pe la Alba...mi-am vizitat amicii acvaristi din zona....Harry din Sebes (nebunie de discusi ce am vazut la el ), Ionik, tot din Sebes (discusar...daca-s avea spatiul lui in Cluj, as avea cea mai mare crescatorie de africani din sud-estul Europei ) si Sergiu.
I-am vazut pe viu ambele acvarii. In asta mare, e nebunie de plante si culori...rosu la el e ca ochiul acela vanat...stiti voi cum zic. Dar e ceva de neimaginat...pozele nu reflecta realitatea decat in procent de 60-65%.
Ala micu, nano-ul studentesc, e turbat RAU DE TOT!!! Simplu, dar de un verde crud, fara pic de alga....adresez insa o rugaminte celor care va ocupati de plante....exista vreo planta gazon care are culoarea galben-portocaliu, catre rosu? Nu de alta, dar ar da extraordinar de bine in coltu dreapta-fata a nano-ului lui Sergiu, acolo unde acum are doar sticla...iar el vad ca nu ridica problema

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

Update :
image
Tufa de L.CUba prima zi dupa replantare:
image
Ziua 2(firele isi pierd incet din culoare si incep sa se inalte):
image
Pozele au fost facute doar la lumina de Aqua medic plantgrow
RSV
Moderator
[Avatar]

IP:

O planta care mi-a stat la umbra vreo 5 luni, abia cand i-am dat lumina si-a aratat adevarata culoare, a depasit cu mult culorile L.aromatica si R.macranda, este senzationala, totusi nu stiu exact daca este Ludwigia repens "rubin" sau Ludwigia glandulosa !?
image
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Este Repens rubin. Glandulosa are frunzele mult mai lungi si dispuse ca niste petale.

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

cibserg wrote:Este Repens rubin.

Da , si e o planta rosie destul de ignorata care bate la intensitatea culorii multe vedete consacrate. E si foarte "easy", are doar avantaje. O ador .

Poze: smilie ... Poze cu plante
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Dementiale culorile...nu stiu daca se vad si live asa insa aici ne naucesti

Until you find someone worth dying for, you never really live.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: