[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
CO2?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pauldiscus wrote:@danc stiu ca CO2-ul este indispensabil pt un acvariu cu plante destul de pretentioase,dar eu vreau sa caut un set cat mai usor de........asamblat,la sisteme de CO2 chiar nu ma pricep, si imi este frica sa nu fac vreo prostie,plus ca am auzit ca ar face mult zgomot o butelie mare; oricum va mutumesc tuturor pt ajutorul acordat!

Ce zici ca eu pana in decembrie 2009 n-aveam nici cea mai mica idee cu ce se mananca acvaristica, era un termen, un cuvant pe care doar l-am auzit asa in treacat. Ei bine uite ca citind am aflat si ce e ala un sistem Co2, cat de important e pentru un acvariu plantat si cat de periculos sau sigur este. Eu dorm cu butelia de 10kg in camera
Dar ce nu face acvaristul pentru a acvariul sau ?!

Din decembrie de craciun am setat primul acvariu de 84l, care a suferit muulte schimbari, azi arata asa: image Stiu ca nu e perfect, dar datorita faptului ca plantele cresc, imi permit sa-l modific foarte des, deci practic eu experimentez datorita faptului ca plantele cresc, de ce cresc plantele, ai inteles si tu.

Si cel mic arata asa: image Co2 in ambele acvarii de la o singura butelie.

Ti-am aratat acvariile pentru ca si eu am fost in locul in care te aflii tu acum si studiezi ai multe intrebari, nu stii ce sa achizitionezi prima data, s.a.m.d, dar iti spun cu certitudine ca o investitie intr-un sistem co2 nu e o risipa de bani ulterior poti achizitiona si restul componentelor cum ar fi un ph controller dar care inca ramane mai scump decat toata investitia pe care am facut-o pana acum in cele doua acvarii ale mele dar o sa-l iau si pe ala la un moment dat desi nu este indispensabil aparatul (din punctul meu e vedere).

Iti urez bafta in continuare, iar daca mai ai nelamuriri iti voi sta si eu la dispozitie.
[Email] [WWW]
pauldiscus
Junior member

IP:

@danc,foarte frumoase acvariile multe felicitari! As vrea sa va multumesc foarte mult tuturor celor care m-au ajutat,inseamna foarte mult!
@danc,as mai avea o intrebare: in afara de butelia de 10kg ce alte eccesorii mai ai? poti sa imi spui care sunt esentiale si care sunt aditionale din cele pe care le ai?
si,acvariul are in dotare 2 neoane T8 de 30w,nu este cam putin?

P.S. In acest moment am un acvariu de 54l ,setat de 3 zile,substrat JBL Aqua Basis plus+pietris JBL Manado,fertilizanti ferropol si ferropol 24. Acvariul are bacopa caroliana,pogostemon helferi,higrophilla polysperma 'sunset',alternatera reineckii "rosaefolia",nimphea lotus red.Desi acvariul este setat de 3 zile,plantele mi se pare ca se ""inalta" pe zi ce trece(chiar si lotusul care era doar un mic bulbisor cand l-am pus,iar acum deja i-a dat prima frunza);poze deocamdata nu pot sa pun,dar in zilele viitoare va voi arata acvariul

PPS mai am un acv de 180l cu africani,dar il voi desfiinta in favoarea celui plantat,dar asta nu face parte din ce se vorbeste aici

uitati-va in jurul vostru,si veti vedea cat de norocosi suntem! Iubiti natura!
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pauldiscus wrote: @danc,foarte frumoase acvariile multe felicitari! As vrea sa va multumesc foarte mult tuturor celor care m-au ajutat,inseamna foarte mult!
@danc,as mai avea o intrebare: in afara de butelia de 10kg ce alte eccesorii mai ai? poti sa imi spui care sunt esentiale si care sunt aditionale din cele pe care le ai?
si,acvariul are in dotare 2 neoane T8 de 30w,nu este cam putin?

P.S. In acest moment am un acvariu de 54l ,setat de 3 zile,substrat JBL Aqua Basis plus+pietris JBL Manado,fertilizanti ferropol si ferropol 24. Acvariul are bacopa caroliana,pogostemon helferi,higrophilla polysperma 'sunset',alternatera reineckii "rosaefolia",nimphea lotus red.Desi acvariul este setat de 3 zile,plantele mi se pare ca se ""inalta" pe zi ce trece(chiar si lotusul care era doar un mic bulbisor cand l-am pus,iar acum deja i-a dat prima frunza);poze deocamdata nu pot sa pun,dar in zilele viitoare va voi arata acvariul

PPS mai am un acv de 180l cu africani,dar il voi desfiinta in favoarea celui plantat,dar asta nu face parte din ce se vorbeste aici

Multumesc.

Reductor cu doua ceasuri ce indica atat presiunea de lucru cat si cea din butelie si este prevazut cu un robinet de reglaj fin, furtun de Co2 JBL, set valva anti-retur, nr de bule si difuzor ceramic. Ulterior am testat in locul difuzorului ceramic filtru de tigara bagat in furtun, am costatat ca scoate bulele mult mai fine. Cam asta e sistemul meu, incomplet de altfel, as mai vrea insa o electrovalva care este destul de utila daca o conectezi la o priza programabila, astfel inchide si deschide automat aditia de co2 la orele setate de tine.

Cu lumina ce pot sa-ti spun, daca tot folosesti tuburi T8, e ca exista un calcul si anume lumeni/litru care in cazul asta cred ca e mai potrivit decat W/litru. Incearca sa cauti cati lumeni are un astfel de tub + lumenii de la celalalt tub, apoi imparti suma la cati litri de apa ai in acvariu.
Exista o schema daca ai intre 30 si 40 lumeni pe litru e considerat un acvariu bine luminat iar ce depaseste 40 e foarte bine luminat si se recomanda doar acvariilor foarte bine plantate, respectiv ce este sub 30 lumeni/litru, un acvariu slab luminat.
Cat despre acvariul de 54l poti incerca sa adaugi si easy carbo, face bine, este un produs rocomandat de toti care-l folosesc, unii il lauda mai mult decat ar fi cazul

This message was edited 1 time. Last update was at 13/04/2010 23:52:39

[Email] [WWW]
pauldiscus
Junior member

IP:

Am invatat multe in acest topic si va multumesc enorm pentru asta.Deocamdata am lucrurile cat de cat clare in minte.iar pe parcurs,pana imi voi seta acvariul,daca mai am vreo intrebare stiu la cine sa apelez!

PS Bineinteles,va voi tine la curent si cu evolutia acvariului

pauldiscus
Junior member

IP:

revin cu cateva intrebari,si pentru a nu deschide alt topic voi posta aici.

mai sunt doar cateva saptamani pana voi seta acvariul(adica dupa ce se termina scoala) si,dupa luuungi documentari sunt si mai confuz ca la inceput ,in privinta substratului si a liniei de fertilizare.

Pentru inceput,acestea sunt plantele care vor fi in acvariu: blixya japonica,bacopa caroliana,michrantemun umbrosum,rotala rotundifolia,un covor de glosso/elocharis/lilaeopsis/HC-need help!.
si acum nelamuririle: prima oara ma gandeam sa merg pe ADA,dar m-am gandit un pic si am renuntat la idee pt ca in primul rand costa foarte mult si daca nu stii sa o 'manuiesti' se alege praful
Acum sunt in dilema:ce sa folosesc? Dennerle sau Dupla?(poate chiar JBL dar nu stiu daca se preteaza la plantele alese de mine). La Dennerle nu prea inteleg schema de fertilizare(am cautat foarte mult,am vazut pareri diverse si de aceea sunt confuz),am auzit ca trebuie mult DeponiMix,si nu inteleg cand si cum se adauga fertilizantii(stiu ca schema e A1+E50+V30); la Dupla mi se par cam putine produse. Ce ma sfatuiti sa fac,tinand cont de plantele pe care vreau sa le pun? Precizez ca voi avea si C02,iar lumina deocamdata 2x39w T5(stiu ca e putin,dar dupa prima luna voi mai adauga unul de 39w)
Acvariul este de 200l

O seara buna!

This message was edited 1 time. Last update was at 08/05/2010 23:56:16

danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

Eu as merge pe JBL, e cel mai indicat pentru un incepator si nu numai (parerea mea), plus ca produsele sunt mai accesibile si la indemana. Ca sa-ti dau un exemplu elocvent de aquascape cu linia de fertilizare JBL, ai aici acvariul colegului RSV:

Bafta.
[Email] [WWW]
pauldiscus
Junior member

IP:

stiu acvariul tocmai de aceea am pus si JBL pe lista. Dar,din cate am vazut ,colegul RSV are substrat JBL+ fertilizare lichida ADA... Dar eu nu prea vreau un acvariu olandez,ma gandeam la ceva mai simplu,un covor pe substrat,multe pietre si cateva tufe de rotundifolia,blixya,bacopa situate printre pietre(nu le voi lasa sa creasca prea mult in inaltime),daca nu ma insel stilul acesta este iwagumi

This message was edited 1 time. Last update was at 09/05/2010 08:01:41

danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Da...pai tocmai deaia ca vrei mai simplu, JBL should do the trick ;)
[Email] [WWW]
pauldiscus
Junior member

IP:

da,dar ma gandesc ca la JBL fertilizarea in masa apei e compusa din ferropol care se adauga o data pe saptamana si ferropol 24 o data pe zi si mi se pare cam putin.
A folosit cineva fertilizare Aquatic Nature,sau hobby?

danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poti adauga si de la easylife, ca nu strica. Si macro separat, pps-pro sau NPK.
[Email] [WWW]
pauldiscus
Junior member

IP:

pps-pro am,iar de la easy life easy carbo,nu stiu daca merge ferropolul cu celelalte produse de la easy life

scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

pauldiscus wrote:da,dar ma gandesc ca la JBL fertilizarea in masa apei e compusa din ferropol care se adauga o data pe saptamana si ferropol 24 o data pe zi si mi se pare cam putin.
A folosit cineva fertilizare Aquatic Nature,sau hobby?

Ce ti se pare putin?

Verifici cu un test de fier si fertilizezi astfel incat fierul sa fie peste 0,2 ppm, dar nu cu mult. Mai simplu de atat nu cred ca poate sa fie.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
pauldiscus
Junior member

IP:

ok,am inteles,pana acum am auzit numai pareri bune despre JBL,dar inca nu sunt convins 100%

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: