Salutare tuturor!
La indemnul unui prieten de pe alte forumuri, m-am decis sa-mi fac cont si aici.
Unii dintre voi ma cunosc(chiar si personal) de pe alte doua treu forumuri.
Pe scurt, in ultimii 20 ani am avut mai mereu un cel putin acvariu in casa...
Experienta mea nu e vasta, am inceput cu vivipari(normal).
Dupa inmultirea cu succes a catorva specii de vivipari, am trecut la ciclide:
am crescut si inmultit cu succes scalari si cichlasome, ale caror progenituri ajungeau la "baietii din Obor" contra hrana(imi era mila sa-i arunc si nici n-am facut o afacere din vandutul alevinilor).
Momentan am 4 acvarii:
1- Homemade 60l:
iluminare - Phillips 14W;
filtrare - Hailea SL-206, extern, cascada;
incalzire - Aquael 100w - 26 grade C;
background autocolant;
plante - zero, doar nisip negru, doua bututrugi si cateva pietre din Marea Neagra;
pesti - o pereche de Cichlasoma Nigrofasciatum si puii lor.
2- Eheim MP Aquapro 180l, evolutia acestuia fiind aceasta:
Octombrie 2009 iluminare - 2 X 30W Osram 865 + folie autocolanta argintiu lucios;
filtrare - Eheim 2226(Eheim Substrat Pro + Eheim Mech);
incalzire - Eheim Jager 150W;
UV JBL 9W;
Eheim gravel cleaner 3531;
Eheim automatic feeder 3581;
background 3D;
plante - Anubias, Echinodorus amazonicus, bleheri, Valisneria gigantea, spiralis;
pesti - 9 Leopard Discus
Am hotarat sa raman doar cu Leoparzi.
Am schimbat nisipul negru cu unul normal(alb).
Efectul a fost spectaculos.
Ianuarie 2010 "Ceata" de Leoparzi la masa...
Anul acesta s-a ales o pereche de Discusi, pe ceilalti 4 i-am vandut si a mai aparut un acvariu cub de 60l.
Bazinul de 180 l e gol, iar cel carantina gazduieste 11 pui de 1,5 luni cam la 2 cm.
Sunt bucuros sa fac parte din comunitatea voastra.
Salut si bine ai venit.
Am o curiozitate: poti te rog sa-mi spui dimensiunile acvariului cu discusi? Am inteles ca e de 180 de litri, dar ma intereseaza dimensiunile exacte (Lxlxh). Mercic.
gengiskhan wrote:Salut si bine ai venit.
Am o curiozitate: poti te rog sa-mi spui dimensiunile acvariului cu discusi? Am inteles ca e de 180 de litri, dar ma intereseaza dimensiunile exacte (Lxlxh). Mercic.
salut, cu intarziere iti urez si eu bun venit. Felicitari pentru cei mici, si pentru cei mari care sunt superbi. Am si eu o curiozitate, de unde ai luat backgroundu ala superb?
Multumesc. Backgroun-ul e la un user de pe alt forum, care din pacate nu mai face...
Am vazut ceva asemanator la un magazin online la vreo 3-400 ROn si ceva mai ieftin in Hornbach Berceni, pe la 2-300RON, parca.Erau si modele rock si wood.
Personal as opta pentru cel din Hornbach.
Puii din prima posta reusita au plecat de mult catre noii stapani.
Din prima ponta(cea din februarie) au fost vandabili doar cativa care nu au mai ajuns pe forum.
Alte ponte reusite au mai fost, dar din lipsa de timp, nu prea m-am ocupat, sau au mancat parintii icrele(deh, e vara).
Acum mai mult de doua saptamani am scos conul dupa depunere si am incercat sa-i scot artificial.
Au eclozat 270 pui in apa de la retea pe care i-am pierdut in a doua noapte(n-am putut sa ma trezesc la ora 3 ).
Perseverent, saptamana trecuta am scos iar conul, au eclozat vreo 200- 240 pui tot apa de la retea, acum au trecut deja pe artemia si au mai ramas vreo 60 .
Vina e tot a mea, i-am lasat noptile prea mult cu apa neschimbata.
Sa vedem ce iese, cu toate ca metoda artificiala e greu de aplicat; iar acum, cu toate ca au o saptamana si au trecut pe artemia, tot mai mor din ei...
Dar sasta e, mergem inainte.
Asa s-a si intamplat cu prima serie incercata artificial.
In noaptea in care nu m-am trezit la timp, au murit majoritatea(peste 200) apoi, in timp de o saptamana, s-au dus si ceilalti.
Cred ca explicatia e ca NO2 -ul se amesteca cu hemoglobina din sange si impiedica oxigenul sa mai ajunga in cantitati normale la organe.
E corecta explicatia sau bat campii?
Sincer nu cunosc explicatia, pare logica. Da' am observat si io ca daca-i neglijez si mor citiva ....... cei ramasi vii nu mai sint cum au fost. Explicatia mea e ca ceva toxic (mai probabil amoniac in cazu' meu pentru ca NO2 n-are de unde ....... sau altceva toxic, chiar nu stiu ce si nici nu prea conteaza) care ii omoara pe cei mai slabi ii lasa cu sechele ireparabile si pe ceilalti.
Mai mor si cei care papa prea multa Artemia da' nu-i mare problema si n-ai cum s-o eviti daca le dai Artemia vie. Io ii invat dupa citeva zile cu oua decorticate, e mai usor, poti sa le dai mai mult, ramin pe fundu' vasului 12 ore (poate chiar mai mult, n-am incercat), puii au hrana la dispozitie mereu si nu papa asa mult incit sa crape.
Sunt 6 LSS autohtoni, achizitionati in primavara de la hobbydiscus, acum au 7 luni iar patru dintre ei au 9-10cm fara coada, unul are 8, iar cel mic, "mascota" acvariului, are vreo 6 cm.
Parintii lor au fost un mascul de LSS Web Majestic de la Discus Sanctuary(via Diskusfun) si o femela de LSS Super Eruption de la Adam Tan(via Anca).
si cel ramas in urma, care va ajunge sa fie donat, la un moment dat:
Din pestii de mai sus - cei 6 LSS autohtoni, s-au ales doua perechi de LSS Eruption.
Cum spuneam, parintii lor au fost un mascul de LSS Web Majestic de la Discus Sanctuary(via Diskusfun) si o femela de LSS Super Eruption de la Adam Tan(via Anca).
Prima pereche:
masculul:
Femela:
impreuna:
A doua pereche:
masculul:
Femela:
impreuna:
Un video cu masculul din cea de a doua pereche, cand avea pui pe el:
This message was edited 1 time. Last update was at 28/09/2011 09:37:42