[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
AndR3y88
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut. Miau murit multi multi pesti.
acu o saaptamana am fost la ptshopp si cei dacolo miau recomandat un acvariu de 100l. cum aveam din intamplare niste bani in plus miam luat:
5 ciclide africane, 4 discusi, 5 scalari, 15 pesti mici gri cu o dunga albastra si una rosie pe ei, care nu stiu cum se numesc,3 masculi betta foarte jucausi, alti doi pesti mari maro care nu stiu cum se numesc, 3 ventuze, 5 plante, zece feluri de mancare,
Le dau de mancare de 4 ori pe zi, cam cate un varf de lingurita.
Iam intrebat pe cei dela ptshop daca acesti pesti pot sta impruna, mai ales cclidele cu scalari si cu discusi, si au spus ca ba chiar le face bine sa stea impreuna fiindca vin din aceleas zone si se simt ca acasa. Miau murit 3 discusi, 2 ciclide, un scalar, si 5 din pesti aia mici rosu cu albastru!
Va rog ajutor, am dat in total 400 de lei pe ei!!!
O sa revin cu poze.

This message was edited 2 times. Last update was at 02/04/2010 11:54:02

pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

pai cei de la petshopu respectiv e bine sa mergi sa le faci acvariul guler Esti in locul potrivit si o sa gasesti raspuns la intrebarile tale . Din pacate pestii tai nu cred ca vor rezista, cel putin ce a mai ramas din ei. Daca ai cui sa ii dai, da-i pana iti stabilizezi acvariul . Daca nu ai mai avut acvarii pana acum citeste articolul acesta si ai sa intelegi cate ceva. Apoi invata cate ceva de ciclare, citeste despre speciile pe care le ai in acvariu si ai sa intelegi ca nu sunt compatibili

Printre altele citeste si regulamentul preventiv, ca sa nu superi lumea pe aici si ca toate lucrurile sa decurga frumos si sa ne intelegem cum trebuie. Usor usor ai sa inveti tot ce trebuie pentru a avea un acvariu frumos, sanatos, iar pestii sa se simta bine.

Daca insa faci misto de noi atunci discutam de cu totul altceva si s-ar putea sa ne parasesti destul de repede
Cu respect,
Ciprian

This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2010 12:14:41

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

ai facut praf tot. cred ca mai ramai cu acvariul si cu plantele. pestii aia sunt din 11 rase si aproape toti sunt incompatibili. eu mas duce la petshop si le-as zice doua vorbe de la mine dar sa fie lume sa auda ceea ce le zic.

mesaj pentru europa si nu numai
AndR3y88
Junior member
[Avatar]

IP:

din pacatte nu am putut pune poze, calcu mia dat errore.
A mai murit un peste din ala mic rosu\albastru, o sa incercc sa fac rost cu o poza cu unu din ala sa o pun.
AndR3y88
Junior member
[Avatar]

IP:

ok.Imi puteti spune ce peste e cel din imagine. Lam gasit pe net si am si eu dinasta in acvariu si nu mai stiu ce nume or zis aia de la ptshop ca are... ceva cu n sau h..,
sece4u20
Member
[Avatar]

IP:

ala este neon

mesaj pentru europa si nu numai
HumanFace
Senior member
[Avatar]

IP:

Discusilor le place sa stea cu alti discusi, si in acvarii de 300l.Si ciclidele la fel.
Cei de la petshop te-au cam fraerit.

This message was edited 3 times. Last update was at 02/04/2010 13:56:33

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
AndR3y88
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu fac misto.
As vrea sa pastrez discusii. As vrea mai multe informatii despre ei.
multumesc
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

No offense everybody , dar eu nu alora de la pet-shop le-as face acvariul guler . Aia sunt pusi acolo sa vinda si si-au facut datoria . Au mirosit ca au in fata un ... novice... cu ceva bani si l-au ars . De multe ori unii isi merita soarta . Cind exista atita informatie si n surse , sa te duci si sa faci o mareata prostie , ca mai apoi sa incepi sa te documentezi , mi se pare o lipsa crasa de respect la adresa unor vietuitoare nevinovate si o mareata lipsa de respect fata de propriul buzunar .
Sincer ... da tot ce ai acum in materie de pesti , baga un ochi la articole , studiaza-le bine , baga-le la cap si apoi apuca-te sa faci treaba asa cum trebuie . Altfel ... nicio sansa cu acvaristica , asta ca sa nu mai vorbim de discusi .
[Email] [WWW]
LUPmic
Senior member

IP:

Sa vanda, sa vanda, de acord dar "Iam intrebat pe cei dela ptshop daca acesti pesti pot sta impruna, mai ales cclidele cu scalari si cu discusi, si au spus ca ba chiar le face bine sa stea impreuna fiindca vin din aceleas zone si se simt ca acasa." chiar asa?
Ne mai miram de ce ala de la carne o vinde veche, dealerul auto nu-ti da presuri sau mai stiu eu ce trebuia si tot asa...
Toti vindem, punem adaos ca nesimtitii, servim clientul ca pe un si ne miram ca suntem unde suntem.
Nu am nimic de impartit cu nimeni(mai ales cu snakefishmike), insa m-am saturat de treaba asta cu "nu conteaza cum si ce, trebuie sa vinzi"
[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Spune asta 'patronilor" de pet-shop . Patronilor care nu-s interesati de competenta angajatului , ci doar de cit de mic ii poate da acestuia salariul si cit de mult poate sa vinda acesta .
[Email] [WWW]
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

eu zic sa dai discusul si ciclidele tinand cont de dimensiunile acvariului, si sa ramai cu scalarii si deasemenea sa te documentezi putin in legatura cu cerintele lor (temperatura, hrana, chimia apei, etc..) iar vina cred ca e mai mult a ta, trebuia sa-ti pui un semn de intrebare cand ti-a spus ca pot sta impreuna, banuiesc ca la pet-shop nu erau toti in acelasi acvariu...
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In legatura cu cei de la petshop, majoritatea incearca sa le mearga afacera crescand vanzarile, ori pe criza asta, ma mir ca nu i-au dat bietului om si o testoasa sa o bage in acvariul ala. Probabil ca ce a cerut, aia i s-a dat . AndR3y88 - scrie si tu mai pe romaneste, altfel vorba colegului ciprian, o sa superi pe cineva pe aici...si...

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
betta93cosmin
Junior member
[Avatar]

IP:

Referitor la primul tau mesaj..de sus...: Ce ai acolo e ciorba de peste..si mai ales ca sunt foarte multe rase de pesti care se ataca intre ele...si nu sunt compatibili intre ei....nu te lua de dupa cei de la pet-shop...ei vor doar sa isi vanda marfa;)...pentru inceput ia-ti pesti gen.... Vivipari(guppy,molly,xifo,platy) zebrele sunt frumoase intr-un grup mai mare,dar sunt cam agitate.....sanitari,sunt o gama larga de pesti...ce ai tu acolo e total incompatibil..pe curand

vreau pesti viviparicei care doneaza sau vand...contact ym l_cos_93@yahoo.com
[Email] [WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
LUPmic
Senior member

IP:

snakefishmike wrote:Spune asta 'patronilor" de pet-shop . Patronilor care nu-s interesati de competenta angajatului , ci doar de cit de mic ii poate da acestuia salariul si cit de mult poate sa vinda acesta .

De acord in totalitate. Dar asta nu inseamna ca "trebuie sa vand neaparat", competenta are alta treaba. Daca profa de mate ma invata in functie de salariu, la mine 1+1=3; iar daca ma duc la spital cu mana rupta, inseamna ca am viermisori(ce ai cauatat in copac? ai viermisori)
Numai bine!!
[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Hai ca o dam in off-topic rau . Da' daca-i bal ...
1+1 pot face si 3 daca discutam despre moduli si sa stii ca e valabila faza cu fractura cauzata de viermisori . Anul trecut o prietena de-a mea , a avut limbrici si s-a urcat pe un atv cu care s-a rasturnat , fracturindu-si piciorul . Deci ... se poate
[Email] [WWW]
cichlidfan
Junior member

IP:

Este 100% vina celor de la pet-shop. Nu este obligat clientul sa stie toate speciile de pesti si compatibilitatea dintre acestea, pentru care este doar un hobby, insa este de datoria celui care se ocupa cu asa ceva sa indrume corect clientul. Caz concret: am fost sa cumpar placute de frana pentru masina (am specificat modelul, anul) si mi-a dat pentru alt model. M-am dus inapoi cu ele a doua zi si mi-a dat banii inpoi. E acelasi lucru, i-a dat ceva ce nu se potriveste, ar trebui sa ii dea banii inapoi
gregorio
Junior member

IP:

Discutii, discutii...ce mai...au gresit si unul si celalalt. Important e ca tu Andrei, sa nu mai faci greseala asta never -ever(adica sa mergi cu gatul inainte sa cumperi inainte de a te documenta cat de cat...nu-ti fac teoria chibritului insa ...asa e) si apoi sa ne spui si noua in ce magazin s-a intamplat chestia asta....sa dam si noi o flegma acolo...pe geam pe undeva.(..oricum ei vor sterge geamul si vor face tot ceea ce stiu...sau ..nu stiu...ma rog),
Problema e ca de cele mai multe ori nu-ti da nimeni banii inapoi pentru... pestii morti.
Daca tot ai luat acvariul, renunta la pesti o perioada(2-3 saptamani) pana se cicleaza si intre timp te hotarasti ce pesti vrei. Important este insa sa citesti....sa citesti mult. Vezi ce trebuie sa ai pentru ca acvariul tau sa "functioneze" normal....normal pentru pesti nu pentru tine.
Numai bine si ape limpezi.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ce sa zic, pacalesc si ei pe cine pot ....... raminem cu superficialitatea noastra ....... inchid ca n-ajungem nicaieri cu discutiile.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Cichlidae
Go to: