[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
diferente genetice intre plante din aceeasi specie  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
andreic
Membru de baza

IP:

George nu mai foloseste pe acolo si ceva ECA(Efficient Complex Acids)?
bluemonk
Member

IP:

andreic wrote:George nu mai foloseste pe acolo si ceva ECA(Efficient Complex Acids)?

Din cate l-am intrebat eu a dat o ciorba de fertilizanti pana acum, iar baza e Dupla. Am impresia ca erai de fata , Andrei si ai auzit discutia. Iar ADA da sau a dat de putina vreme.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/03/2010 16:26:45

andreic
Membru de baza

IP:

Pai de la ciorba aia mi-a venit mie ideea ca da si ECA.
Am si eu Arcuata de la el si, a lui este rosie, iar a mea este/era verde.
De 3 zile dau si eu cu ECA, iar culoarea pare sa se schimbe in ruginiu?!
bluemonk
Member

IP:

Culoarea ca si culoarea, dar marimea...Daca ma uit in Kasselmann , la rotala rotundifolia e o poza in care arata ca la mine. La GG e clar ca sufera de gigantism
Despre Arcuata tot Kasselmann zice ca la lumina putina e verde...si in poza e anemica pe langa ce are GG in acvariu...Degeaba ne abureste Amano cu "learning from nature" ca mie mi se pare ca el baga steroizi in plante.
andreic
Membru de baza

IP:

Da, la mine e lumina slaba...
Cred ca eu am nitratii mai mari decat el.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bluemonk wrote:Lumina am si eu, sol de calitate am si eu, apa circula bine, nitrati sunt, fosfati sunt, micro de calitate este (dupla), dar la mine plantele astea desi nu arata carente arata parca sunt pitice. Ale lui sunt gigantice si au o culoare neverosimila.

Ceea ce se intimpla in acvariu e mult mai complex decit putem noi percepe. Mai pe romaneste: nu-i destul sa bagi o schema de fertilizare completa si treaba merge de la sine. La fel de important e cel care se ocupa de acvariu. Uneori intervine si norocu' in sensu' ca in acvariu se petrec lucruri favorabile fara ca acvaristu' sa aiba vreun merit.

bluemonk wrote:Asa ca m-am gandit la ultima varianta posibila, ale lui sunt de rasa si ale mele sunt niste starpituri.

Pentru a elimina complet aceasta varianta ....... fura de la g.g citeva fire, pune-le la tine si vezi cum se comporta dupa una sau doua luni.

Poze: smilie ... Poze cu plante
bluemonk
Member

IP:

Am impresia ca si volumul in care cresc le afecteaza, si deasemenea si inaltimea coloanei de apa. Cred ca acvariile de plante ar trebui proiectate ca si cele de pesti, tinand cont de volum, posibilitatea asocierii diverselor specii, temperaturi optime, duritatea apei, etc. Cam asa intentionez sa-l fac pe urmatorul, dupa ce mai acumulez ceva experienta; doar cateva specii de plante care sa fie compatibile ca si conditii.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

@ andreic

Conteaza si tipul de lumina, nu doar cantitatea.

fost cesrobis
bluemonk
Member

IP:

Alex.B wrote:@ andreic

Conteaza si tipul de lumina, nu doar cantitatea.

andreic foloseste si este avocatul HQI-ului, deci e destula calitate in lumina asta.
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu a zis nimeni ca nu este de calitate, insa HQi au si ele temperatura de culoare, au si ele IRC, deci nu poti spune ca orice HQI e mai bun sau iti ofera aceeasi lumina ca un T5. Plantele au si ele nevoi diferite nu doar in ceea ce priveste fertilizarea dar si iluminarea. Asadar poate o planta sa mearga excelent sub un anumit tip de lampa Hqi dar sa se duca sub un T5, si viceversa. Sunt multe variabile cand vine vorba de un acvariu plantat.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/03/2010 12:59:58

fost cesrobis
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alex.B wrote:poate o planta sa mearga excelent sub un anumit tip de lampa Hqi dar sa se duca sub un T5, si viceversa.

Cred c-ai vrut sa spui ca un anumit tip de planta s-o duca bine la un anumit spectru si sa se duca sub alt spectru, spectru la care s-o duca bine alt tip de planta care sa se duca la spectru la care merge bine prima planta .

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Eu inclin sa nu fiu de-acord nici cu asta.
Mie imi vine greu sa cred ca o planta se poate duce de tot in conditiile in care alta merge bine si aici luand in considerare numai lumina.
Daca ne referim numai si numai la lumina - mai exact la temperatura de culoare -, eu zic ca in cel mai rau caz, avem de-a face cu plante care nu merg la fel de bine ca altele la o anumita lumina (inca o data, temperatura de culoare). Dar daca planta se duce de tot, atunci sigur alta e cauza, nu culoarea luminii, atata timp cat alta langa ea merge foarte bine...

Parerea mea.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

gengiskhan wrote:Daca ne referim numai si numai la lumina - mai exact la temperatura de culoare -, eu zic ca in cel mai rau caz, avem de-a face cu plante care nu merg la fel de bine ca altele la o anumita lumina

Asta vroiam sa zic si io da' m-am exprimat un pic cam radical si s-a inteles altceva . Se poate spune ca diferite specii pot sa aiba preferinte diferite de spectru.

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Ok, dar nu cred ca se poate spune ca un spectru bun pentru o specie este atat de rau pentru alta specie incat nu poate folosi nimic de-acolo, ducand la moartea ei.

Oricum am lua-o, pana la urma si la coada avem de-a face cu plante acvatice (ok, mai mult sau mai putin... ). Care inseamna ca toate vor putea folosi un spectru asemanator. Ca unele cresc mai cum vrem noi la un spectru iar altele nu, e putin alta treaba. Din nou, parerea mea; sunt deschis la orice alta teorie care prezinta putina logica.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: