[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
le pica frunzele !  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
dragosmdf
Junior member
[Avatar]

IP:

de curand am achizitionat 5 plante dintre care 2 mai mari la vreo 20cm 20+...iar 3 mai mici de vreo 5cm ... intrebarea mea ii dc la plantele mari le cad aproape toate frunzele pana la varf ramanand vreo 4-5 iar cele mici nu par deloc afectate ...inca o problema nu stiu numele plantei cele mari seamana cu un bambus daca suna cunoscut pt cineva ..au frunze lunguiete tot la 2cm pe tulpina

Pestii, mai mult decat a trai, stiu a exista.
decoruri 3d
geo13
Member

IP:

Pune o poza, dar mai intai citeste regulamentul. Multi din cei de aici sunt pasionati dar au destul de putin timp. Daca vrei sa obtii raspunsuri ajuta-i si tu. Da cat mai multe detalii despre acvariu, conditii, teste apa, fotografii ca sa te poata ajuta.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5210.page
[Email] [Yahoo!]
dragosmdf
Junior member
[Avatar]

IP:

ok .acvariul respectiv are 40L are un neon de 18W incalzitor de 50W reglat la 24grade un filtru intern de 300l pe ora un decor 3D granulatia substratului are cam 1m diametru si grosimea substratului are cam 4cm iar plantele problematice sunt direct acolo plantate nu mai sunt in ghivecile in care leam cumparat si o radacina cu moss pe ea ...momentan nu am nici o poza in comp

decoruri 3d
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E imposibil sa te ajute cineva pentru ca nu pot fi identificate plantele tale. Fa-le poze sau incearca sa le identifici la www.tropica.com

Poze: smilie ... Poze cu plante
dragosmdf
Junior member
[Avatar]

IP:

Hygrophila polysperma asta cred ca este planta ...

decoruri 3d
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cred ca plantele tale mor de foame, fertilizezi cumva?

dragosmdf
Junior member
[Avatar]

IP:

nu. nu leam dat nici un fertilizator ... dar atunci cum se explica ca cele mai mici din aceceasi specie sunt bine iar cele mari pierd frunzele dar nu mor doar le pica frunzele pana la varf unde mai raman 4-5

decoruri 3d
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Faraonu wrote:Cred ca plantele tale mor de foame, fertilizezi cumva?

Si cred ca n-au nici lumina. Nici destula si nici de care le trebuie.
De CO2 nu mai zic nimic

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
dragosmdf
Junior member
[Avatar]

IP:

primesc co2 am uitat eu sa specific ...ok sa zicem ca lumina si fertilizantul dar atunci dece cele mici care ar trebui sa fie cele mai sensibile nu au nimic chear le merge bine si numa cele mari au problema cu frunzele .. ar putea fi cauza mutarea lor in acvariul meu din acvariul *vanzatorului* ca si el le tinea direct in substrat plantate

decoruri 3d
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Carentele se manifesta in diverse feluri care pot parea paradoxale la o analiza primara.

dragosmdf
Junior member
[Avatar]

IP:

care imi poate spune si mie mai multe despre fertilizatori ...ca nu gasesc nimic concret cum se foloseste si din astea sau un link unde gasesc indicatzi ar fi ok

decoruri 3d
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

dragosmdf wrote:care imi poate spune si mie mai multe despre fertilizatori ...ca nu gasesc nimic concret cum se foloseste si din astea sau un link unde gasesc indicatzi ar fi ok

Crede-ma, aici este totul foarte concret. Si cu macro si cu miro si cu Co2. Ma imult de atat...

[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

@alber , e concret pt noi cei care mai stim ce se intimpla prin acvariu , insa pt unul care nu prea cunoste ce procese se petrec acolo , nu-i prea concret . Parerea mea .
[Email] [WWW]
dragosmdf
Junior member
[Avatar]

IP:

cam asa cv ... eu nu am mai folosit nici un fel de fertilizant pt plante singurul lucru care lam folosit si stiu despre ii co2... miar fi de folos sa sa imi spuna careva ce fel de fetilizant ce cantitate daca se pune cu pesti in acvariu si niste pretzuri ..daca imi pot spune cei care il folosesc detalile astea mici si cv pareri personale despre fertilizatorul respectiv

decoruri 3d
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dragosmdf wrote:miar fi de folos sa sa imi spuna careva ce fel de fetilizant ce cantitate daca se pune cu pesti in acvariu si niste pretzuri ..daca imi pot spune cei care il folosesc detalile astea mici si cv pareri personale despre fertilizatorul respectiv

Linia de fertilizare JBL l-ai vazut? Iti descrie pas cu pas ce trebuie sa faci. Mai mura-n gura de atit nici ca se poate.
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Eu folosesc Ferropol normal, adaug la fiecare schimb de apa 20 ml (la 4-5 zile la 50 L).
image
pretul este undeva la 12-15 lei la 100ml
Pe acest fertilizant mai completez cu 30W lumina fluorescenta si bomba cu gelatina cu reactor. Rezultatul este satisfacator.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/03/2010 23:22:33

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
dragosmdf
Junior member
[Avatar]

IP:

ok ..ms fishyman ..un raspuns de genul asteptam

decoruri 3d
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

dragosmdf wrote:ok ..ms fishyman ..un raspuns de genul asteptam

Nu am chef de cearta, dar chiar crezi ca acea solutie este panaceul universal? Daca o cumperi si o torni in acvariu, gata, problemele tale s-au rezolvat?
Crede-ma ca nu. Daca dupa ce incepi fertilizarea cu Ferropol te umpli de alge, ce te faci? Ii reprosezi lui fishiman ca ti-a recomandat ce nu trebuia? Tocmai de aceea, iti recomandasem sa citesti din articolele de pe sait. Ca sa intelegi "ce procese se petrec acolo" Din articole aflai despre lumina, CO2, fertilizare si multe altele. Pentru liste complete de preturi la fertilizanti iti putem da alte link-uri.

[Email] [Yahoo!]
dragosmdf
Junior member
[Avatar]

IP:

te inteleg si nu e o problema algele ca am niste ancitrusi albino foarte activi ..oricum miau aparut alge de la folosirea co2 dar dupa ce o saptamana de la data cand iam bagat in avariu leau curatzat pe toate

Ati folosit careva fertilizant de la tetra in forma de pastile ce se pun in substrat la radacina ? numele exact nul stiu ii undeva la 35lei cutia are diametrul cam 4cm si inaltzimea 10cm

decoruri 3d
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dragosmdf wrote:miau aparut alge de la folosirea co2

Esti sigur ca de la folosirea CO2-ului au aparut alge?

Te rog incearca sa ne respecti scriind cit de cit corect .

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: