[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou inceput  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Miagy
Junior member
[Avatar]

IP:

Booon, am trecut pe la rubrica, despre noi, am cam zis acolo ce era de zis si un pic mai mult.
Sa incep de la inceput cu ce vreau sa fac:
vas: 90x40x60, capac home-made de un prieten iscusit si intarituri din suporturile de la neoane
substrat: jbl florapol, jbl aquabasis, jbl manado, o sa urmez sfaturile unui coleg de forum si o sa apelez la jbl feropol si jbl nu_stiu_cum 24, nisip de quartz
filtrare+ electrice: intern compartimentat cu powerhead, perlon, ceramic, incalzitor (ceva de 200w) nu stiu insa cat de bune sunt cele din teflon si sunt tare curios, incalzitor substrat jbl 10w (pe priza temporizator 2ore sub tensiune 2 ore pauza, trebe doar sa vanture apa, nu cred ca am neaparata nevoie de controler, e al dracu de scump), inca sunt in dubii daca sa iau powerhead cu UV sau din ala simplu, tre sa ma documentez mai bine,daca imi scapa ceva va rog aduceti-mi aminte
CO2: bomba drojdie cu difuzor in cilindru plastic si burete pe priza temporizator
, sigur ati mai vazut modelul asta de reactor de co2 pe net, pe cat de simplu pe atat de eficient am vazut ca este, rata de dizolvare a co2-ului este de aproape 100%
lumina: osram T5 930, 965, fluora, si inca ma gandesc sa apelez la 2 CFL insa trebuie luate pe spranceana in spectru portocaliu, ma gandesc ca temperatura tre sa sara de 4500k (din nou daca gresesc va rog nu dati cu parul, explicati ca la incepatori )
In timp o sa pun la punct fiecare aspect, daca nu imi iese bine din prima.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Miagy wrote:90x40x60

Vrei sa-l faci inalt de 60 cm si lat de 40 cm? E prea ingust si prea inalt, io zic ca-i suficienta o inaltime de 50 cm. Latimea fa-o cit mai mare, 55-60 cm nu-i deloc prea mult pentru un acvariu plantat.

Miagy wrote:substrat: jbl florapol, jbl aquabasis, jbl manado, o sa urmez sfaturile unui coleg de forum si o sa apelez la jbl feropol si jbl nu_stiu_cum 24, nisip de quartz

Foloseste ori Florapol ori Aquabasis, n-are rost sa le amesteci.
Nu inteleg de ce vrei sa folosesti Manado si nisip de quartz . Foloseste ori unu' ori celalalt, nu ambele. Daca nu-ti place culoarea la Manado, foloseste nisipu' de quartz, vei pierde din avantajele oferite de Manado, da' daca ti se pare chiar asa inestetic ....... asta e.

Miagy wrote:incalzitor substrat jbl 10w (pe priza temporizator 2ore sub tensiune 2 ore pauza, trebe doar sa vanture apa, nu cred ca am neaparata nevoie de controler, e al dracu de scump)

E complet gresita afirmatia ta ca n-ai nevoie de controller pentru incalzitoru' de substrat, sper c-ai citit articolu' de pe site pe tema asta. Poti afirma ca-i prea scump pentru posibilitatile tale sau ca nu esti dispus sa investesti asa mult, intr-adevar e scump, da' nu-i corect sa spui ca nu-i nevoie.
Pe ce criterii ai stabilit perioada de 2 ore? De ce nu o ora sau 30 de minute sau 4 ore ?

Miagy wrote:inca ma gandesc sa apelez la 2 CFL insa trebuie luate pe spranceana in spectru portocaliu, ma gandesc ca temperatura tre sa sara de 4500k (din nou daca gresesc va rog nu dati cu parul, explicati ca la incepatori )

Daca gasesti ceva cu pentru plante e ok.
Io zic sa ramii la Fluora, 930 si 965. Pentru ca nu gasesti Fluora T5 incearca ceva asemanator, AquaMedic Plant Grow. Avind in vedere ca esti incepator nu-ti recomand sa incepi cu un acvariu foarte puternic luminat. E in regula daca inceppi cu 2xAquaMedic Plant Grow si 1x930 (sau 965), toate de 39 W. Trei tuburi (aproape 120 W) sint suficienti pentru un acvariu de 200 litri al unui incepator. Hotaraste-te la niste dimensiuni definitive ale acvariului si apoi vedem exact de ce lumina e nevoie.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Miagy
Junior member
[Avatar]

IP:

la 2 ore si 2 ore a fost o teorie carpacistica a temporizarii pt incalzitorul de substrat, recunosc, cred ca o sa ma limitez la manado, daca tot l-am cumparat si toata lumea il ridica in slavi, si cu fluora o sa cumpar ce gasesc, m-am gandit ca o parte din alegerile care le-am facut sunt o alegere de gust a fiecaruia, din acest motiv am postat aici, pt a primi indrumare, si apreciez ajutorul acordat, acvariul este la uscat si sincer nu am loc de o latime mai mare de 40cm, de mic am ramas ahtiat dupa view-ul acvariului si tocmai de aia am ales inaltimea de 60cm

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: