[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fluval 305 sau Eheim 2224  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
bluemonk
Member

IP:

Ce ma sfatuiti? Care dintre cele doua sa le cumpar? Eheim-ul are debit mai mic, volum filtrant mai mic dar este Eheim. Volumul net de apa este aprox 100l iar filtrarea ar trebui sa fie in principal mecanica (pentru un acvariu plantat), daca nu ma insel.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

bluemonk wrote:Ce ma sfatuiti? Care dintre cele doua sa le cumpar? Eheim-ul are debit mai mic, volum filtrant mai mic dar este Eheim. Volumul net de apa este aprox 100l iar filtrarea ar trebui sa fie in principal mecanica (pentru un acvariu plantat), daca nu ma insel.

Eu iti recomand fluval, are filtrare mecanica foarte buna prin 4 buteti plus 3 recipiente in care poti sa pui ce vrei tu.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

cu Fluval 305 au fost o gramada de probleme,defectiuni din fabricatie,curgeau la greu,pe cand de ehaim nu s-a auzit nimic
[Email] [MSN]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Antoniot wrote:
bluemonk wrote:Ce ma sfatuiti? Care dintre cele doua sa le cumpar? Eheim-ul are debit mai mic, volum filtrant mai mic dar este Eheim. Volumul net de apa este aprox 100l iar filtrarea ar trebui sa fie in principal mecanica (pentru un acvariu plantat), daca nu ma insel.

Eu iti recomand fluval, are filtrare mecanica foarte buna prin 4 buteti plus 3 recipiente in care poti sa pui ce vrei tu.

Gresit! Biologica pe primul plan ,filtrare care fie vorba intre noi,niciodata nu e indeajuns de mare! mecanic e mai degraba o inertie a filtrari biologice.Eu votez cu 2 maini(precum parlamentarii nostri) filtrul Eheim!
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bluemonk wrote:Eheim-ul are debit mai mic, volum filtrant mai mic dar este Eheim.

Am si Eheim si Fluval. Din toate punctele de vedere as alege Eheim. Chiar daca are debit mai mic, stiu ei de ce l-au facut asa. Poti folosi medii filtrante foarte performante care au suprafata de filtrare enorma. Eheim si JBL se lauda cu mediile filtrante cu cea mai mare suprafata, asta compenseaza din plin volumu' mic.
Nu mai stiu exact cum le spune la respectivele medii de filtrare da' mi se pare ca au o suprafata de 1.500 m2/litru. Ceea ce e enorm fata de ceramica obisnuita.

Poze: smilie ... Poze cu plante
M.Mihai
Senior member
[Avatar]

IP:

eu am doua filtre ehaim 2228 si 2080 .pana la ehaim am avut aproape toate modelele si nu se compara nici unul cu ehaim.Inca le mai am pe cele vechi IN DEBARAAA....
[Email] [MSN]
bluemonk
Member

IP:

Multumesc pentru raspunsuri. Am cumparat Eheim. Va rog lamuriti-ma cu urmatorul aspect: filtrarea biologica vs filtrarea mecanica. Eu inteleg ca filtrarea biologica trebuie sa fie foarte buna la un acvariu in principal cu pesti care sunt cei care produc "incarcarea biologica". Plantele ele insele actioneaza ca un filtru biologic pentru ca preiau amoniac, nitrati, fosfati, co2, diverse metale si alte chimicale din apa si in schimb produc oxigenul. De aceea mi se pare ca e mai putin importanta filtrarea biologica la un acvariu cu multe plante si putini pesti. Va rog sa ma corectati daca gresec.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bluemonk wrote:De aceea mi se pare ca e mai putin importanta filtrarea biologica la un acvariu cu multe plante si putini pesti.

Asa e . Dupa mine orice filtrare e putin importanta la acvariile cu plante multe si pesti putini. Cel mai frumos acvariu pe care l-am vazut nu avea filtrare, doar un powerhead chel pentru curent de apa.

clonitza
Member

IP:

Nu mai stiu exact cum le spune la respectivele medii de filtrare da' mi se pare ca au o suprafata de 1.500 m2/litru. Ceea ce e enorm fata de ceramica obisnuita.

Eheim Substrat Pro si JBL Micromec

[...] Va rog sa ma corectati daca gresec.

Ai nevoie de o cantitate mare de filtrare mecanica in amandoua cazurile pentru a retine atat cacateii de la pesti cat si frunzele descompuse de la plante, deasemenea ai nevoie de filtrare biologica pentru a transforma amoniacul si nitritii in nitrati, care daca nu sunt transformati devin papa in primul rand pentru alge.

Eu am mers pe 2 litrii de filtrare biologica la fiecare 100l de apa la un acvariu plantat cu nu foarte multi pesti si sunt satisfacut de rezultate.

Ordinea mea in filtru e urmatoarea:

- burete cu gauri mari pus pe intrarea din filtru pentru a nu aspira crevetii, puii etc, acesta il curat saptamanal sau mai repede daca scade debitul)
- ceramica - pentru distribuirea uniforma a apei in filtru si pentru a toca mizeria mare (o curat la 3 luni)
- eheim substrat pro - pentru filtrare biologica (il clatesc in apa din acvariu odata la 3 luni, inca nu s-a colmatat)
- burete grosier - (rar a trebuit sa-l curat)
- burete fin - (curatare o data pe luna)
- perlon - (schimbat saptamanal)

Cam atat.
[Email]
bluemonk
Member

IP:

Pentru ca nu pot sifona substratul agit cat pot astfel incat sa se ridice mulm-ul si aveam nevoie de un curent de apa cat mai bun astfel incat filtrul sa preia mulm-ul. 2213 nu facea fata la aceasta operatie. La banii de pe Eheim puteam cumpara un JBL E 900 si imi mai ramanea ceva dar prima experienta cu un filtru extern a fost cu un E 700 si a fost proasta: nou nout dupa 4 zile a inceput sa curga; l-am desfacut, l-am montat la loc, dupa alte 2 zile mi-a varsat vreo 5 litri de apa pe parchet. Ma decisesem sa renunt la ideea de filtru extern si am zis sa fac o ultima incercare : Eheim. De aceea am cumparat cu incredere Eheim. Desigur ca si Eheim poate curge, dar probabil ca rata rebuturilor e mai mica decat la alte marci.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

bluemonk wrote:Pentru ca nu pot sifona substratul agit cat pot astfel incat sa se ridice mulm-ul si aveam nevoie de un curent de apa cat mai bun astfel incat filtrul sa preia mulm-ul. 2213 nu facea fata la aceasta operatie. La banii de pe Eheim puteam cumpara un JBL E 900 si imi mai ramanea ceva dar prima experienta cu un filtru extern a fost cu un E 700 si a fost proasta: nou nout dupa 4 zile a inceput sa curga; l-am desfacut, l-am montat la loc, dupa alte 2 zile mi-a varsat vreo 5 litri de apa pe parchet. Ma decisesem sa renunt la ideea de filtru extern si am zis sa fac o ultima incercare : Eheim. De aceea am cumparat cu incredere Eheim. Desigur ca si Eheim poate curge, dar probabil ca rata rebuturilor e mai mica decat la alte marci.

o veste foarte proasta despre Jbl care m a intristat, inteleg ca nu ai rezolvat problema cu Jbl.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
bluemonk
Member

IP:

Antoniot wrote:
o veste foarte proasta despre Jbl care m a intristat, inteleg ca nu ai rezolvat problema cu Jbl.

Am rezolvat-o amiabil, am dus marfa inapoi si am primit banii. Alta problema cu ceva fabricat de JBL a fost cu un banal curatator de furtune; pur si simplu peria s-a rupt si a ramas pe furtun la prima utilizare. De atunci evit sa cumpar JBL cand vine vorba de hardware si mai ales de cel pe care trebuie sa te bazezi , cum e un filtru extern.
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cu riscul de a-l supara pe Preamaritul Faraon (gresala pe care voi incerca sa o spal aducand ofrande de Rotala Macranda zeilor)eu sustin totusi filtrarea biologica pe primul plan.Sigur ca un acvariu doldora de plante asigura un "biologic" bun dar nu stabil,intrucat vin momente in care tundem acvariul,reamenajam sau poate vrem un scape asiatic cu gazoane multe,deci putine plante ca si cantitate...Pe de alta parte ma uit pe nenumaratele siteuri cu plante "dificile" si peste tot filtrarea biologica este subliniata cu rang de inportanta majora.Poate chestia asta cu filtrarea biologica versus mecanica la un "plantat" e un bun motiv de "poll" astfel pe langa parerea fiecaruia am putea vedea la un loc foto de ansamblu la acvariile fiecaruia dintre noi...
Si acum,Luminatia Ta ,iarta greselile preaumilului tau supus caci ma caiesc si nu vreau ,mai am de terminat si setupul asta

This message was edited 1 time. Last update was at 06/03/2010 10:05:51

[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

narcis.b wrote:Cu riscul de a-l supara pe Preamaritul Faraon (gresala pe care voi incerca sa o spal aducand ofrande de Rotala Macranda zeilor)eu sustin totusi filtrarea biologica pe primul plan.

Doar nu-ti imaginezi c-o sa te banez sau vinez pe tot forumu' pentru c-ai alta parere decit mine privind un subiect discutabil: filtrarea la acvariile super plantate .
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Doar nu-ti imaginezi c-o sa te banez sau vinez pe tot forumu' pentru c-ai alta parere decit mine privind un subiect discutabil: filtrarea la acvariile super plantate .

Nici pe de parte!Mai ales ca fara diferenta de opinie nu am putea sa asimilam informatii noi.Pe de alta parte,capu` plecat sabia nu-l taie(sper si eu)
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Dupa mine orice filtrare e putin importanta la acvariile cu plante multe si pesti putini. Cel mai frumos acvariu pe care l-am vazut nu avea filtrare, doar un powerhead chel pentru curent de apa.

Am gasit acvariu de care spuneam: click . Ia uite ce zice neamtu': no Filtration, no Filtermasses, only a Powerhead for Streaming.
A nu se intelege ca acvariu nu are filtrare biologica . Nu are filtru da' are filtrare biologica, e vorba de bacteriile din substrat, de pe lemne si de pe roci ....... se pare ca-s suficiente.

bluemonk
Member

IP:

Porcu wrote:
Porcu wrote:Dupa mine orice filtrare e putin importanta la acvariile cu plante multe si pesti putini. Cel mai frumos acvariu pe care l-am vazut nu avea filtrare, doar un powerhead chel pentru curent de apa.

Am gasit acvariu de care spuneam: click .

The Green Reef...intradevar remarcabil acvariu. Iata si evolutia lui : http://www.aquagora.fr/Hiver-2006-Green-Reef-d-Harald , pentru cine stie o boaba de franceza.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/03/2010 13:18:18

narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:

Am gasit acvariu de care spuneam: click . Ia uite ce zice neamtu': no Filtration, no Filtermasses, only a Powerhead for Streaming.
A nu se intelege ca acvariu nu are filtrare biologica . Nu are filtru da' are filtrare biologica, e vorba de bacteriile din substrat, de pe lemne si de pe roci ....... se pare ca-s suficiente.

Ce sa mai zic???Frumos e putin spus,belea! Incep sa ma indoiesc de cunostintele mele de "plantat".Si eu care consum curent cu 2 filtre externe
Poate ar trebui sa renunt la plante si sa ma intorc in urma cu multi ani,la vivipari
Ca de obicei,strans cu usa ,trebuie sa dau dreptate:Faraonul stie!!!
[Email]
bluemonk
Member

IP:

Porcu wrote:Nu are filtru da' are filtrare biologica, e vorba de bacteriile din substrat, de pe lemne si de pe roci ....... se pare ca-s suficiente.

Cititi cu atentie linkul in franceza ca neamtul explica de ce sunt bune masele filtrante: fac ca nutrientii chelati sa se precipite (EDTA-Killer) .
Si ne mai zice neamtul ca e foarte benefic ca bacteriile stau in substrat, lemne si roci pentru ca nu lasa alte organisme daunatoare (cyanobacteriile) sa se stabileasca acolo si pe langa asta el fertilizeaza cu NH4.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bluemonk wrote:neamtul explica de ce sunt bune masele filtrante: fac ca nutrientii chelati sa se precipite (EDTA-Killer) .

Cred c-ai vrut sa spui "de ce nu sint bune masele filtrante" .

bluemonk wrote:Si ne mai zice neamtul ca e foarte benefic ca bacteriile stau in substrat, lemne si roci pentru ca nu lasa alte organisme daunatoare (cyanobacteriile) sa se stabileasca acolo

E foarte logic ce spune iar acvariu' pe care ni-l prezinta face ca parerile lui sa aiba greutate.

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: