[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Help! pui platty  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna,

Cu riscul de a fi considerat un maare fraier, va spun ca am descoperit abia azi k mi-a fatat platty (pt cei care mi-au mai citit topicurile :nu mai am scalari, betta..etc, doar 2 platty, 2 molly, un guppy, un xypho si 3 sanitari). am vrut sa schimb apa si am gasit un puisor mititel de tot in apa.. sau doi..
imi pare tare rau k nu m-am prins ca e gravida...mi-e tare rusine cu mine.. totusi intrebarea mea este: sub buturuga am gasit ca un cuibuletz de puf..iar pe o planta de plastic (ca un boschet) niste depuneri rosiatice..sa fie icre?! am pus la loc boschetul, peste pestisor si el sta acolo saracul (desi a iesit si a dat o tura pe afara).. nu am mai schimbat apa..nu am facut nimic. nu stiu daca mai are rost sa iau puiutzul (sau sa-i iau) poate sunt sub buturuga...mi-e teama sa nu fie mancati. sau au fost deja?
din experienta voastra..ce credeti?cum e mai bine? ce as putea face? daca mai am ce....imi pare asa rau..
inca ceva: femela e tot umflatzica si se vad niste puncte negre in continuare in burtica.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2010 23:17:41

[Yahoo!]
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Icrele au aspect de ... icre. Depunerea poate fi si de la alge, iar puful o saprolegnia (sau alta ciuperca din neamul mucegaiurilor) instalata pe un rest organic.
Ce sa faci cu puiul? Daca a supravietuit o saptamana, are toate sansele sa creasca mare-sanatos-voinic. Sanse Acum ceva timp, am crescut un pui de scalar (sa ne intelegem: unul singur!) de la stadiul de icra fecundata. Cam o luna a vietuit intr-un pahar de plastic ce plutea intrun acvariu la temperatura potrivita. Acum e dezvoltat normal, cam 4 cm si deosebit de activ. Am avut pui de la scalari si inainte de acesta, am si acum o serie de aproape 100, dar nici unul atat de apropiat ca asta (uratel saracu). Nu-ti spun sa faci ca mine, nu este atat de usor pe cat pare, la mine a fost mai mult un test. Tu decizi cat este pasiunea la tine.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2010 16:38:23

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
AIKO
Member

IP:

Am crescut si eu citiva pui de guppy in acvariu cu cei mari si spre deosebire de altii pe care i-am crescut separat intr-un acvariu mai mic, am observat ca cei crescuti in acvariul mare sint mai bine dezvoltati.
E totusi alegerea ta ce vei face cu puiutul.

Arborele adaposteste sub frunzele sale omul care îl va doborî.

[MSN]
Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai ce credeti ca voi face? il cresc, bineinteles!
Acum cand am venit de la serviciu, l-am gasit in acvariu..la plimbare cu cei mari. E asa micutz... am faramitat mancarea sa pape si el pt ca l-am vazut ca ciuguleste. E bine? oricum, nu-l pot prinde..e extrem de rapid.
[Yahoo!]
veron
Junior member

IP:

depinde de cate plante ai in acvariu ca sa se poata ascunde, at cand iese la mancare...eu am avut asa ceva, dar dupa 3 zile...m-am prins ca nu mai am nici un pui. el fuge rapid si-n zig-zag, dar nu are rezistenta prea mare, si daca e in preajma la mai multi pesti si nu are nici un refugiu, sigur va fi mancat. daca are refugiu, at va creste si dupa 1 luna va fi un "profesionist" in supravietuire.
[Email] [Yahoo!]
Abu
Junior member
[Avatar]

IP:

E ok..de fapt sunt ok pt ca sunt 3 puiutzi. . Au deja aproape un centimetru si sunt ok. Ceilalti nu au nimic cu ei; mananca..sunt bine.
Multumesc mult pt sfaturi.
[Yahoo!]
veron
Junior member

IP:

da, la marimea asta sunt destul de mari!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Vivipari
Go to: