[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
excrementel albe si filamentoase  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
allexya
Junior member

IP:

Buna, sunt relativ noua in domeniu si am o nelamurire... Am tot citit pe forum despre problema creata de excrementele albe.
Ca sa va faceti o idee - am un acvariu de 63 l, 1 pereche ancistrusi,2 peste sticla,2 SAE,9 neoni, 3 zebre rosii,1 ramirez,1 tetrazona, 2 moli, 2 melci, 2 sanitari, 1 gupa, 1 platie (multi stiu..)
De vreo saptamana am observat pete mici si albe pe SAE si pe sanitari. sanitarii au de asemenea cozile despicate dar se tot "lipesc" la loc. In comportament in schimb nu am vazut nici o modificare. Apoi am observat excrementele albe si luungi sau cu intreruperi (parte groasa parte subtire ca ata).
Pe forum am citit ca bolile lor mereu erau insotite si de alte probleme, gen lipsa poftei de mancare sau apatie.
dar toti au o pofta de mancare oribila!!! mananca in disperare tot ce prind, nici unul nu sufera modificari de comportament, sunt vioi si rad toata mancarea, mai ales molii. dar petele albe si excrementele mi-au ridicat semne de intrebare.
Cum experienta mea este relativ redusa ma puteti ajuta , va rog?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutare
allexya wrote:am un acvariu de 63 l

De cat timp il ai? Am o usoara impresie ca de nu prea mult timp, asa-i?. Daca am dreptate, ai ceva de citit si invatat.
allexya wrote:1 tetrazona

Asta ar putea ciupi din cozile colocatarilor.
allexya wrote:De vreo saptamana am observat pete mici si albe pe SAE si pe sanitari

Cat de mici sunt petele? Arata ca niste puncte, sau mai degraba ca un puf?
Intai trebuie sa vezi ce-i cu acele pete. Pentru a-ti fi ceva mi usor, incearca sa faci o comparatie cu ce vezi aici. Daca dai click pe poza, vei gasi si metoda de tratament.
Incearca s-a inveti denumirile corecte ale pestilor, asa va fi mai usor tuturor. Completeaza-ti si locatia, este o informatie care ajuta.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

io nu zic ca ai suprapopulare acolo ca nu crezi
dar uite problema care cred eu ca o ai referioare la excrementele albicioase mi s-a intamplat si mie. e foarte usor uite aici : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/10261.page
[Email] [WWW] [Yahoo!]
allexya
Junior member

IP:

Sunt convinsa ca e suprapopulat dar nu pot sa ii arunc.. si nu am cui sa ii dau. Asa ca ma impac cu ei.

O sa citesc postul tau Adu, multumesc mult, o sa incep sa maresc temperatura.

ce ma surprinde pe mine este ca totusi au o foarte mare pofta de mancare, parca nu se mai satura !! Asta nu o arata nimic?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

allexya wrote:ce ma surprinde pe mine este ca totusi au o foarte mare pofta de mancare, parca nu se mai satura !! Asta nu o arata nimic?

Ba arata faptul ca pestii tai nu sunt inca intr-o stare foarte proasta. Mai au resursele necasare pentru a se hrani, organele interne cred ca sunt in regula.
Incearca totusi sa mai raresti pestii dupa ce ii vindeci.
Suprapopularea inrautateste conditiile de viata in primul rand prin stresul indus pestilor de lipsa spatiului de inot si a eventualelor incompatibilitati/rafuieli si in al doi-lea rand prin perimarea apei. Dejectii multe, filtru mic->amoniac, nitriti in cantitati mari in apa. Chiar daca doza nu este toxica, tot creeaza pestelui o stare de disconfort si de stres.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2010 00:18:00

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
allexya
Junior member

IP:

Atasez o poza..sper sa nu fie prea mare, cu sanitarul. A capatat punctele albe de vreo saptamana. Poate nici nu le bagam in seama, poate sunt doar paranoica neavand strop de experienta, dar excrementele albe au fost cele care chiar au tras semnalul.

Continui sa ii hranesc de 2 ori pe zi cu fulgi TetraRubin si granule mini TetraPrima.

[Thumb - P2150005.JPG]

allexya
Junior member

IP:

Stiu si eu ca este suprapopulat, am si postat mai devreme ceva legat de asta vad ca nu apare... Asa am primit acvariul de la cineva care pleca definitiv si nu il putea lua dupa el, nu am prieteni cu acvarii si eu personal de abia incep sa invat.Nu am unde sa ii dau, nu pot sa ii arunc efectiv la canal...

Incerc sa le fac curat o data pe saptamana cand le curat si substratul, apa statuta am mereu in bidoane neacoperite, filtrul in curat la 2 saptamani cu apa din acvariu, temperatura constanta de 26 grade, nu il tin in lumina... Ii hranesc de 2 ori pe zi cate putin, desi de multe ori mi-e frica ca nu apuca toti mancare. Incerc sa le fac "sederea" cat mai placuta desi din cate spui tu Alber e in zadar..

mai postez niste poze cu molly si sanitarul. Negriciosul avea astazi firisor alb. Ciudat a fost ca imediat dupa poze le-am dat de mancare si avea firicel normal. Mai era un fir alb subtire in apa dar pana sa il pozez s-a pierdut.

am reusit sa fac o poza astazi cu molly cu firicelul alb. Ieri era alb subtire si cu mici particele maro. Ciudat a fost ca imediat dupa poze le-am dat de mancare si avea firicel normal. Mai era un fir alb subtire in apa dar pana sa il pozez s-a pierdut.
Mai am si poze cu punctuletele albe ale sanitarilor, le mai pun si pe acelea.

image
image
image
image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2010 11:19:42

adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ce filtru ai? si cata apa schimbi zilnic?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
allexya
Junior member

IP:

nu schimb apa zilnic, scot 10-15l saptamanal curatand si substratul. Filtrul este Eheim aquaball 2208 (intern).

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2010 11:46:49

adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

da nu zilnic saptamanal ... scuze...
filtru e mic pentru ce ai tu acolo.. daca vrei sa pastrezi acvariul in viitor iti recomand un filtru extern. la capacitatea acvariului tau e de ajuns si un tetratec ex600. gasesti daca nu neaparat in magazin si pe forum . evident nu-i musai
sa fie tetratec. poti sa pui un anuntz la cumparari si astepti sa vezi ce oferte ai . si te orientezi in functie de buget si produs.
Asta ar fi unul din lucrurile esentiale. ia-l pe asta si dupa te ajumtam sa il faci mai dragut

ce ar trebuii sa faci acum: schimburi de 2 ori pe saptamana de 15- 20 litrii, si aspiri doar o data substratul.
pentru fecalele respective urmeaza tratamentul de care iti ziceam e foarte simplu chiar si prietena mea il face ;)

pentru gris(punctele albe) - da-i la search si vezi cum au rezolvat altii probelma.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
allexya
Junior member

IP:

Pentru gris incep de astazi tratamentul cu temperatura marita la 32 grade si sare 1 lingura la 10l. Sa incerc sa tratez grisul si apoi fecalele? ma gandesc ca de la sare trebuie schimbata apa zilnic.
allexya
Junior member

IP:

Intre timp am mai monitorizat pestele molly si am mai facut o poza.
image

Mi s-a spus ca rareori apar viermi intestinali la pestii de apa dulce, e o problema mai mult a discusilor. Incep tratamentul pentru viermi sau e doar o problema minora?

Continui cu hrana pe parcursul tratamentului de gris si de viermi sau o stopez?

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2010 12:46:44

adu
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nu ma pronunt definitiv, mai asteapta si alte raspunsuri dar cred ca pestii tai au mai mult decat gris si flageli intestinali. mai au si dropsy uite aici http://www.fishdeals.com/fish_diseases/dropsy/ si mai dai un search pe forum
[Email] [WWW] [Yahoo!]
allexya
Junior member

IP:

vai de capu meu.. Deci gata, incep de azi tratament gris cu Sera Costapur pentru a proteja neonii de nivelul inalt al salinitatii. Ulterior trec la tratamentul cu Metronidazol pentru viermii intestinali.

Intrebare stupida: e posibil ca sa fie doar efecte secundare ale supraalimentarii umflarea burtii si excrementele ciudate?

Ma gandesc sa izolez pestele molly umflat si sa ii fac tratamentul cu sare, am vazut ca e bun in caz de dropsy.
Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu confunda virmii intestinali cu flagelatele. Aspectul ciudat al fecalelor poate proveni de la ambele boli (dar si de la alimentatie deficitara), dar nu suspectez nici una dintre ele, pentru ca ambele sunt asociate cu subtierea abdomenului, apatie etc.
Dropsy este un termen importat (ca si cardinal tetra ca nu era bun neonul rosu) pentru bine-cunoscuta hidropizie. Sanse ar fi cu Bactopur pastile, dar atentie ca decicleaza. Respecta instructiunile.
Lasa la o parte metro ca nu are ce face la tine.
Nu vad neam de gris, asa ca nu chinui degeaba pestii, mai ales ca tratamentul presupune si ridicarea temperaturii, ori trebuie prudenta la asta in cazul infectiilor bacteriene.
Daca te intrebai cumva de ce sa nu tii pestii inghesuiti, acum ai raspunsul...

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
allexya
Junior member

IP:

serios?? nu e gris? petele de pe sanitar nu sunt gris? toti care s-au uitat la el asa mi-au zis.. Eu stau in dubiu pentru ca nu am vazut pe nici un alt peste puncte, desi am inteles ca este foarte contagios.

dropsy am inteles k mai are ca simptome si solzi zbarliti sau sa cada, inotatoare zdrentuite si el nu are nici unul din simptome, inafara ca e cam gras. Ma gandesc ace mai repede o consecinta a supraalimentarii. Vreau sa elimin mai intai aceasta ipoteza inainte sa trec la medicatie.

Dragosdiscus
Junior member
[Avatar]

IP:

Viviparii sunt primii abonati la gris, iar pe ei nu se vede nimic. Am vazut punctele de pe toracatum, dar stau in dubiu, boala este intradevar, foarte contagioasa si cu infestare rapida. Pot fi si alti paraziti, favorizati de aglomeratie (ma repet, dar asta-i adevarul).
Hidropizia are ca manifestare zbarlirea solzilor si exoftalmia in fazele avansate, cand mai bine pregatesti pentru peste cele sfinte decat medicamentatie.
Incearca "un leac babesc": post negru 48 e ore, 4 lingurite de sare fara iod la 10l apa, dizolvata in prealabil timp de o saptamana. Schimburi dese (zilnice) dar max. 20%, cu apa declorinata (fie o pui la statut 24 ore, fie folosesti un conditioner-preferabil) dar cu pstrarea salinitatii. Dipa 7 zile, nu mai adaugi sare la schimburi, pana se va elimina. Nu cobori brusc salinitatea, pentru ca genereaza probleme osmotice. Adaugarea sarii se poate face in 2 doze, la o zi distanta, fara probleme.

Hope the best, expect the worst.
[Yahoo!]
allexya
Junior member

IP:

Si ce fac cu neonii caci am inteles ca sunt foarte sensibili la schimbarile de salinitate? nu or sa aiba de suferit?

Stiu ca este aglomerat dar ce sa fac? Nu am cui sa ii dau. Eu as fi vrut 2 scalari si sanitari si eram fericita... Dar nu a fost sa fie. Mi s-a recomandat post negru 48 ore si apoi hrana cu mazare fiarta 2 zile. Apoi hrana uscata umezita inainte. Asta ca sa vad daca este chiar consecinta alimentarii excesive.

Sanitarii mai au si cozile si aripioarele de pe spate (nu gasesc termenul acum) franjurate si se tot 'lipesc" la loc, dar iar se despica. Am inceput de ieri seara tratament cu Omnipur cica pentru gris desi, cum am spus, si eu banuiam ca nu este dar nu am destula experienta sa ma incred in mine.

Incetez tratamentul cu Omnipur sau astept sa vad daca se modifica ceva la pesti?

calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Care e starea generala a pestelui de fapt? Parca ai scris pe undeva ca e vioi si mananca, dar de siguranta mai intreb o data...pestele mi se pare a fi un molly balon si atunci abdomenul acela umflat este, din cate stiu eu, un aspect normal al speciei.
Oricum, daca starea generala a pestelui e buna, mananca, e vioi, solzi normali si deranjeaza doar acele fecale, atunci sigur nu e dropsy (abatere profunda, inapetenta pana la anorexie, abdomen balonat, solzi zbarliti) si, mai degraba este o infestare cu nematozi...flagelatele dau si ele simptome asemanatoare cu dropsy, mai putin abdomenul balonat. Infestatiile cu nematozi sau cu flagelate sunt tratabile si poti incerca, in schimb la dropsy nu are rost sa pierzi timp, energie, bani si pasiune incercand sa o tratezi.
Despre petele albe nu ma pronunt ca nu le vad ...poate o poza mai clara ne lamureste.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
allexya
Junior member

IP:

Vai are o pofta de mancare molly oribila !!! Ar manca orice, si frunzele plantelor! e disperat dupa mancare, foarte foarte vioi, alearga de colo colo mereu. Doar fecalele pe care le elimina non stop erau problema. M-am gandit ca poate i-am dat prea mult de mancare incercarea de a tine pasul cu apetitul lui. Nici un peste din acvariu nu este abatut, toti au pofta de mancare si sunt vioi.

Incerc astazi si maine sa nu le dau nimic de mancare sa vad daca isi mai revine. Astazi tot elimina fecale, cateodata intermitente, cateodata normale.
Flagelatele nu merg tratate cu Omnipur? Mi se pare ca pe net asa am gasit.
Am facut poza si la molly, mie mi se pare a arata chiar normal.

Poze cu petele o sa mai pun, eventual si cu coada lui despicata. Ma scuzi ca este apa verde dar na ... Omnipurul. Petele nu se vad foarte bine dar se pot dibui in pozele astea. In rest..pozele care le-am pus mai jos.

image
image
image

This message was edited 1 time. Last update was at 18/02/2010 19:24:13

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: