abodium wrote:Va rog sa i-mi dati o idee,un sfat,am acvariul de 11 luni,are cam 75-80L,dupa ce l-am populat cu pestii,la vreo 6 saptamani mi-a murit prima femela de xifo,la cateva zile si a doua femela si de atunci ori de cate ori introduc alta femela in 24-48 de ore imi moare.Am pus in apa verde de malachit,permanganat de potasiu.Masculii nu au nimic.
abodium wrote: Mai am 4scalari si 2 gurami,in75 deL puneam cam un sfert din flaconul de20 ml...
E foarte posibil sa fi fost atacate. Si apoi, nu-ti fie cu suparare, dar scalari si gourami nu au ce cauta in 75l. Si nu inteleg de ce ai turmat verdele de malachit in dusmanie. O fi medicamentul pe care multi vinzatori il recomanda cu caldura, dar asta pentru ca presupun ca habar n-au cu ce se maninca.
Pe forum exista sectiunea
Boli/tratamente unde gasesti informatii despre medicamentele folosite in acvaristica si despre bolile pestilor.
Acum, daca esti incepator, ai o scuza.

Pe viitor, cind mai ai de gind sa aplici un tratament "soc", pune o intrebare mai intii si pe aici, se va gasi cineva sa te indrume. Si vezi ce faci cu scalarii si gouramii pe care ii ai acum, ca o sa se lase cu niste batai crunte. Mai bine pastreaza doar xifo, sau daca nu, atunci fa/cumpara un acvariu mult mai mare.