[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebari pentru noul acvariu 180l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

strikius wrote:am o intrebare, cum se numesc de fapt neonii aceia roz?

Hemigrammus erythrozonus.
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc dolly - Hemigrammus erythrozonus - se gasesc in hornbarch.

Referitor la hydre - am observat si eu acest lucru .. acum sunt mai multe dupa ce am curatat din ele. M-am apucat sa citesc pe net si am vazut ca din orice bucatica rupta se naste una noua .
Insa am descoperit o alta metoda : prajit cu easycarbo . Par sa fi disparut de unde am dat. Vedem maine daca reapar.

Am mai citit pe net ca se pot distruge si prin curentare cu o baterie de 9V, insa prefer sa ma abtin pentru moment de la asa ceva.

Aveti idee cu ce se hranesc acum aceste hydre ? Sa stiu sa incerc sa le si infometez un pic ( zic si io )

This message was edited 1 time. Last update was at 16/04/2010 23:08:48

strikius
Junior member

IP:

multumesc de raspuns, in Galati in piata ii vindeau sub denumirea de gracilis
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

strikius wrote:multumesc de raspuns, in Galati in piata ii vindeau sub denumirea de gracilis

H. gracillis este denumirea veche.
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Revenim cu noi poze.
Am mai tuns din aromatica si didipilis. Insa inca nu stiu ce forma sa fac cu ele.
Am adus noi plante, mult mai frumoase ( pe aceasta cale tin sa multumesc tuturor celor care aduc astfel de plante si reusesc sa le inmulteasca ... astfel crescand acvaristica si in romania ).
Din pacate coltul din dreapta tot nu este terminat - cei din germania inca sustin ca este foarte frig - fapt confirmat de una dintre livrarile catre romania.

Am si o mica problema ... difuzorul de co2 nu prea mai face fata .. am mai cumparat unul insa nu prea reusesc sa difuzez prin ambele ac cantitate de co2. M-am tot chinuit cu un robinet, dar nu prea imi iese.
A mai facut cineva asa ? Cu 2 difuzoare ? Bine, io vreau sa am 3 ... dar mai vedem
Am incercat sa scad Ph la 6.2, insa numai noaptea ajunge la aceasta valoare ... ziua sta pe la 6.3 - 6.35.
[Thumb - 1.jpg]

[Thumb - 2.jpg]

pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

am incercat eu da nu a mers, ma gandesc ca e din cauza faptului ca fiecare difuzor are o anumita densitate la piatra respectiva, si implicit cel care are piatra cu densitatea cea mai mica scapa primu co2, iar celalat ramane blocat pentru ca opune mai multa rezistenta. M-am enervat am strans din ... si mi-am luat un reactor extern de la aquamedic care face toti banii. Ai omis sa ne spui la ce Kh te chinui sa cobori ph`u sub 6.2. O alta chestie ai ceva miscare la suprafata apei? Personal iti recomand asa ceva face toti banii mai ales daca ai filtru extern

cat despre plante arata foarte bine, sa ai parte de ele si sa iti creasca cel putin la fel de mult ca si mie

This message was edited 2 times. Last update was at 24/04/2010 13:02:05

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum am facut testul de kh - 2-3.
Problema la mine e ca difuzorul de co2 este bagat in L Aromatica si nu prea mai iese CO2-ul de acolo. L-am dat si mai tare in fiecare zi .
Dimineata aveam ph 6.24 iar dupa 2 ore ajunsese la 6.29. Semn ca imi papa plantele .

Am incercat sa pun un reactor extern de la Aq - N - tornado, insa mie personal nu imi place. E si galagios si se tot umple de mizerii.
Plus ca, io ma gandesc asa : toata apa cu CO2 ajunge in bazin la suprafata => o mare cantitate de co2 se pierde. La fel ma gandesc ca in partea de jos, mai ales la HC cuba nu prea mai ajunge CO2.
Din acest motiv prefer mai multe difuzoare, sau daca nu, ceva reactor mai mic, dar intren.

Referitor la difuzor: ma gandesc sa-mi pun 2 robineti pe ala cu densitate mai mica ... si reusesc io sa le fac.
Vreau sa mai pun cel putin unul in partea dreapta.
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Iti spun si eu parerea mea despre Tornado:
Il folosesc de ceva timp (de aproximativ un an...) si sincer, nu mi se pare galagios. Mai mult se aude zgomot de la filtru decat de la reactor si fltrul... nu e deloc galagios. In fine, probabil ajuta faptul ca e pus in dulapul de sub acvariu, presupun ca mai atenueaza putin eventualul zgomot.

Despre randament... ete net superior oricarui difuzor! Eu am un KH de 4 - 6 (aproximez pentru ca nu l-am testat de mult), dar pH-ul pot sa-l scad si la 6.2 cu acest reactor. Presupun ca si mai jos, da' n-am incercat.
Gandeste-te ca gazul de la difuzor se ridica la suprafata direct, deci si acolo ai putea spune acelasi lucru, cum ca nu ai avea CO2 decat in zona respectiva. Ceea ce nu e adevarat. In afara de asta, reactorul extern si dizolva o mare cantitate de CO2. Dizolva = nu sub forma de bule mici. Iti garantez ca ai avea un randament mult mult mai mare cu un astfel de reactor, bineinteles, daca poti sa rezolvi cu zgomotul.

Despre mizeria care se aduna in reactor - nu e grav, e normal. Il poti curata periodic cu apa curata. Ii ajunge, nici nu-i trebuie mai mult. Daca paletele se invart, atunci e mai mult decat suficient.

Parerea mea.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

mihaidinu wrote:toata apa cu CO2 ajunge in bazin la suprafata => o mare cantitate de co2 se pierde. La fel ma gandesc ca in partea de jos, mai ales la HC cuba nu prea mai ajunge CO2.

Daca ai curenti de apa "corecti" nu-i problema cu variatia concentratiei de CO2 in diversele zone ale acvariului.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Probabil ca aveti dreptata, de fapt sigur aveti dreptate ... dar este mai complicat pentru mine sa mai pun reactorul extern ( desi il am si sta in dulap ).
Va zic si de ce: la vechiul acvariu aveam fire, futune ... reactoare butelii, recipiente peste tot. Acum am incercat sa fiu mai organizat si am pus totul in dulap. In spatele acvariului am doar vreo 5 cm, doar cat sa-mi intre un pic mana. In plus am pus balastul de la neoane lipit cu "arici" tot in spatele dulapului - pt a nu se incinge prea mult capacul. De aici => ca nu prea mai pot sa ridic capacul prea mult, nu mai pot scoate furtunele sa le spal / la fel reactorul extern pus pe furtun. ( ma gandesc ca vreo 10 luni nu mai deranjez nimic )
Atunci am preferat sa merg pe varianta difuzor de co2. O sa va tin la curent daca reusesc sa am 2 difuzoare.

Referitor la curenti: fata de filtru eheim 2026 mai am o mini pompa interna, insa si aici vad o mica problema. Imi intra otto in grilajul de unde trage apa si ... . Pentru asta am pus magnetul de razuit geamul in dreptul grilajului ... astfel nu mai ajunge nimic acolo. La fel am patit si cu melcii ( neritine + pomaceea ).
La voi cum merg pompele astea interne ? Nu "halesc" nimic ?
Probabil ca voi mai pune una mica si ma tot gandesc cum sa fac. Pe asta vreau sa o pun mai jos.
LUPmic
Senior member

IP:

"Referitor la curenti: fata de filtru eheim 2026 mai am o mini pompa interna, insa si aici vad o mica problema. Imi intra otto in grilajul de unde trage apa si ... . Pentru asta am pus magnetul de razuit geamul in dreptul grilajului ... astfel nu mai ajunge nimic acolo. La fel am patit si cu melcii ( neritine + pomaceea ).
La voi cum merg pompele astea interne ? Nu "halesc" nimic ?
Probabil ca voi mai pune una mica si ma tot gandesc cum sa fac. Pe asta vreau sa o pun mai jos."

Ii pui o bucata de burete, pe unde trage apa(pe aspiratie).
[Email] [Yahoo!]
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

O sa incerc sa pun un burete - nu m-am gandit pana acum .
Am atasat si o poza cu spatele acvariului, inainte sa-l asez in pozitia finala, ca sa vedeti ce "incalceala" am acolo :
Iar in dulap mai greu sa-l pun acum pentru ca am dat gaura destul de jos, iar furtunele ies din filtru direct afara din dulap.
[Thumb - spate.jpg]

clonitza
Member

IP:

Eu as lasa furtunele libere ca la cateva saptamani trebuie scoase sa le cureti.
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Eu nu am curatat traseul de conducte niciodata, nu e dracul chiar asa de negru...
[Thumb - Traseu_conducte.jpg]

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa este, furtunele nici io nu le-am curatat niciodata la acvariul precedent - timp de un an. Si totul era ok.
Insa acel reactor - tornado - era plin de mizerii. Poate ca am gresit si io pentru ca l-am pus pe intrarea in filtru si nu pe iesirea din filtru extern.
M-am gandit ca se dizolva si mai bine daca trece si prin filtru .
Insa ce ma deranja foarte mult, era "clipocitul" de apa facut de bula de co2 amestecata de palele reactorului.
Si mai spun un dezavantaj : inca o chestie in plus de unde poate sa-ti curga apa ... in caz de ceva .
Asa am doar legaturile de la filtru.
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

M-am gandit ca se dizolva si mai bine daca trece si prin filtru

Lasand la o parte murdaria care se aduna in reactor... reactorul extern nu se pune inaintea filtrului pentru ca in felul asta, iti injectezi apa bogata in CO2 direct in filtru. Acolo isi au casa si platesc chirie o serie de bacterii care au mare nevoie de oxigen si nu de CO2, care in felul asta pot sa sufere. Poate s-a mai facut, poate se mai practica, dar nu e deloc recomandat sa pui reactorul inainte de filtru.
In afara de asta, gandeste-te ca si bulele alea de CO2 o sa se adune in filtru (pentru ca nu va fi dizolvat absolut tot in apa) si incet-incet o sa devina mai galagios filtrul.

In ceea ce priveste "mizeria" care se aduna in reactor: uite, eu nu l-am mai spalat de cateva luni, e maro complet Da' merge, se invart paletele alea tare. In cazul asta, nu am motiv sa-l scot sa-l curat. Mazga aia maro care se depune nu e neaparat rea.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok Ok , dupa ce m-am chinuit aseara vreo 2 ore sa reglez debitul prin 2 difuzoare .... m-am lasat de meserie Nicio sansa!
Am studiat problema reactorului extern. Am gasit unde sa-l pun ! . Are loc in spate pe returul fitrului extern.
Insa aseara eram mult prea nervos sa-l mai instalez, asa ca l-am lasat pe seara asta.

Si am tot vazut ca unii folosesc filtru de la tigara pe post de difuzor de co2. M-am gandit sa-l pun si io pe furtunul de co2 inainte de intrarea in reactor. Astfel bulele sunt mult mai mici => dizolvare mult mai buna si un "clipocit" mai linistit.
M-am mai gandit sa scot elicea de jos si sa pun bile in partea de jos ... pentru o mai buna dizolvare. O fi bine, o fi rau ?
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

ai putea incerca si cu bile, si sa fie in genu celor de la aquamedic. Dar o clipoceala tot o sa auzi, ca o sa fie muuuult mai mica decat la elicea respectiva e cu totu altceva am cautat prin posturi da nu am gasit ...bypassu ala la ce il folosesti? la sorb sau la retur?

This message was edited 1 time. Last update was at 27/04/2010 10:23:50

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

O sa incerc si cu bile. Vad io ce iese.
Referitor la Y ( bypass ) il folosesc pentru extragerea apei din ambele colturi. Imi pare mai eficient asa.

Acum ma tot gandeam la cele 2 difuzoare. Ideea e ca am reusit prin robineti sa reglez difuzorul cu porozitate mai mica la 1 bula la cateva secunde. Insa si asa celalalt difuzor nu mai facea nimic. Acum stau si ma gandesc ... daca dau si mai tare presiunea din reductorul de presiune, astfel incat pe furtune sa am o presiune mai mare, oare nu resusesc sa fac ceva ? Mai incerc si in seara asta .

La fel, ma gandeam si asa: io mai am o pompa externa de vreo 700l/h si sa leg reactorul extern la aceasta pompa, iar apa reintoarsa in bazin sa o fac printr-un tub cu mai multe gauri ( ca cel de la filtru extern ) pus in partea dreapta ( opusa jetului de la filtru ), DAR JOS, mai aproape de substrat.
mihaidinu
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu merge .... nu merge si pace !!
Am stat pana la 2 noaptea sa rezolv problema difuzorului / reactorului. Ghiciti ce ? Am ramas tot la difuzorul dennerle.

Dupa 2 ore de incercari cu 2 difuzoare in care nu am facut nimic, am zis ok ... pun reactorul extern. Dupa inca vreo ora de functionare a acestui reactor ziceai ca face cineva dus la noi in sufragerie ... ca sa nu zic altceva .

M-am suparat iarasi si am ramas tot la difuzorul ceramic, insa am incercat sa fac un curent mai bun in apa. Am orientat jetul de apa mult mai jos, iar in partea opusa jos, mai in fata, am pus o pompa, astfel incat sa continui curentul de apa si la nivelul solului. ( sper ca se intelege ).
Am mai rarit un pic L Aromatica asfel incat sa mai treaca CO2 din ea.
Dimineata aveam PH - 6.21.

Cam atat ... poze o sa pun in weekend, pentru ca am mai primit niste bijuterii de plante .

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: