[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AndreiFx
Forum Index » Profile for AndreiFx » Messages posted by AndreiFx

Sfatul meu este sa mergi pe cel mai mare acvariu pe care ti-l permiti ca spatiu/bani/efort, iti sugerez minim 300L, vei fi de 10x mai multumita.
Eu am facut greseala cu unul mic, dar invatam din propria experienta.
Asta daca vrei upgrade, nu e nimic in neregula cu un nano care poate fi fantastic de frumos.

Am mers pe varianta Diversa, intrucat am primit o reducere considerabila.

Insa 300L ar fi limita la un acvariu cumparat, din motive logistice.
Cu greu a intrat intr-un VW Break, adus de la petshop pana la bloc.
L-am carat in doi oameni din parcare pana in bloc si pe scari cateva etaje.
NU a fost usor deloc

Sunt foarte multumit, chiar weekendul acesta voi deschide un jurnal cu poze si toate detaliile necesare legate de standul diy, echipament, plante, pesti, etc

Stay tuned
Reductorul este NOU in cutie neatins.

Modelul din poza:
image

Trimit in tara si prin curier ramburs.

Pret 240 lei.

Telefon 0799380477
Apreciez foarte mult contributia fiecaruia, iar divergentele de opinii sunt bine venite

Pentru a nu avea de furca din prima cu unui acvariu de 300l in caz de ceva, am hotarat sa fac upgrade unui betta, la un cub de 35cm din sticla de 6mm.
Voi incerca sa il fac fara cordon, cu lipitura de silicon de 1mm si vad ce iese.
Daca e totul ok, ma ambitionez si la cel de 300l

Intrebare:
Amenajarea din sufragerie contine un perete de 4 metri disponibil in totalitate acvariilor
Asadar, cum ar fi mai bine?
- doua acvarii de 300l (120cm lungime)
- sau un acvariu de 650 (180x60x60)
- posibil sa fie plantate sau plantat/ciclide

E important de raspuns la intrebarea asta intrucat influenteaza spatiul, echipamentele cumparate, standurile, designul camerei etc.
Pai si in concluzie, eu cu cine votez, cu mine sau cu Diversa? )
De aici si dilema mea intre a da 600 lei pe un acvariu de firma, sau 300 pe unul facut, dar cu riscul aferent.
Apropo, parchetul e nou pus, iar costul acvariului e neglijabil in comparatie cu cel al parchetului )
Acvariul il voi lipi singur cu un ajutor la manevrat sticla, intrucat nu stiu pe cineva din Iasi care sa lipeasca la standardul ADA.
Vezi aici la ce ma refer http://www.projectaquarium.com/plantedAquariumReviews_ADACubeGarden.aspx

Macar stiu ca daca nu imi place cu l-am lipit, il desfac si il fac la loc pana iese ca in poze.
Vreau sa pun si in practica toata teoria
@Anca

Eu am sunat ziele trecute si au zis ca sticla de 10mm e 75lei/m2 + 15% pierderi.
Cantul e 4lei/m, iar sticla o ridici personal din Pod de Fier.

Acum sunt in cautare de un sistem CO2 cu butelie de minim 5l. Vreun pont ceva?
@Nimeni,
De la Atelierul de Sticla din Pod de Fier - geamuri-iasi.ro.
Din cate am inteles, sticla e SaintGobain, prelucrata la masina CNC, dar au max de 10mm.
Se ridica din Pod de Fier.

@Lucian,
Ai dreptate

Multumesc pt un raspuns asa prompt

M-am interesat si ar fi mai convenabil sa iau sticla direct din Iasi, insa grosimea maxima e de 10mm, deci ramane o inaltime de 50cm ?

Legat de adancime, 70cm ar fi prea mult, in ideea ca standul va fi construit din blocuri de beton decorative cu un blat de lemn deasupra. Nu toata lumea apreciaza designul, dar mie imi place combinatia de piatra si lemn impreuna cu acvariul natural. Intregeste imaginea unui colt din natura.
Blatul imi limiteaza profunzimea, fiind de 60cm latime.

La 50H si 60l as putea face lungimea si de 150 sau 180 ca sa patrez proportia ultrawide, dar sigur trebuie intarituri...
Legat de lungime si lumina, ar vrea sa fac o lampa cu leduri custom, sau sa cumpar una de firma (Diversa sau AquaLighter). Stiti ceva de ele?
Salutare,

Intrucat sunt cuprins maxim de febra acvaristicii, sunt intr-o dilema in achizitionarea celui de al doilea acvariu.
Voi incepe cat de curand un jurnal cu evolutia acvariului actual, un Diversa de 112 litri.

Dilema este intre un alt acvariu Diversa de 300l cu 120x50x50 din sticla 8mm si intarituri in H sau
un custom made, de catre mine, din sticla de 10 sau 12mm, cu 120x45x45 in stil ADA, fara intarituri si fara silicon in plus la lipituri.

Pret Diversa 630 lei,
pret sticla 10mm 250 lei,
sau sticla 12mm 550 lei.

Sticla de la Diversa e undeva intre float si Ultra clara, dar mai alba oricum decat floatul de la SaintGobain.

Mentionez ca nu am mai lipit pana acum acvarii, dar sunt toba de carte in privinta asta )

Pareri, sfaturi?
@viulian,

Sanitarii sunt corydoras albino, iar individul s-a mai calmat si isi vede de treaba prin pietris.

Am observat ca neonii sunt stresati de staniolul de pe capac si stau pe fund. Cum intorc capacul invers, incep sa inoate mai pe la mijlocul acvariului. Am sa fac ca niste palariute din staniol sa pun direct pe becuri sau deloc.

Pentru aerisire am facut gauri in spatele capacului, iar pentru oxigenare am indreptat jeturile de apa de la filtru inspre capacul de sticla. Apa picura apoi in acvariu fara zgomot si introduce foarte multe bule mici de aer, care se imprastie in toata apa.
@Lucian
Multumesc, m-am razgandit de multe ori pana sa ii duc, plus insistentele prietenei, ca ii sunt dragi ) Da, imi place sa invat lucruri noi.
Legat de putere, asa e cum spui tu. Practic am 14w acum, dar am pus staniol pe interiorul capacului si diferenta e considerabila.

@flash gordon,
Merci de recomandari, imi plac plantele, sa vad cum fac rost de ele pe gratis )

Am o nelamurire. Unul din sanitari mananca de pe fund si isi vede de treaba, insa celalalt face ture de acvariu in continuu, stanga dreapta sau sus-jos pana oboseste, eventual mai se duce pe fund un pic si apoi incepe iar. E normal?
Salutari,

De la ultima postare am facut urmatoarele schimbari: inlocuit carbunele activ cu burete (pana fac rost de siporax), am dus gupii si am pus 2 sanitari, plus 5 neoni (in total 10 neoni).

Piesa de rezistenta... Capacul facut de mine Iluminarea e din doua becuri economice de 7w (35w) fiecare, cu lumina 6400k. Un bec nu e montat inca. Pareri?
Am uitat sa mentionez, filtrul e un SunSun de 450L/h, iar acvariul e ciclat, a functionat cam o saptamana fara pesti si aproape de doua spatamani cu pestisori. Orice sfat e binevenit
Bine v-am gasit! Ma numesc Andrei si sunt din Iasi. Incepator in ale acvaristicii, dar invat repede.

Aceasta este o poza a noului meu acvariu de 40L, locuit momentan de 3 melci pomacea care au fost curajosi sa testeze primii calitatea apei, urmati de 2 gupi, 2 ancistrusi si cei mai noi veniti, 5 neoni.

Ca si plante gasiti 2 criptocorina, 1 bacopa si 1 valisterna. Substratul e numai din pietris, iar iluminarea improvizata dintr-o lampa Ikea cu abajur handmade si bec economic daylight de 12w. Plantele au dat frunze noi, deci cred ca le merge bine.

Urmeaza inca 5 neoni si fertilizare cu Feropol, plus modificari la decor.

Vreau sa ii multumesc domnului Ovidiu Carp, de la pet shopul de pe Stefan cel Mare pentru cei din Iasi, care m-a ajutat cu lipirea acvariului, pestisori si alte sfaturi. Recomand cu caldura sa ii faceti o vizita.

Astept comentarii de la voi si ma bucur sa fac parte din comunitate.

Forum Index » Profile for AndreiFx » Messages posted by AndreiFx
Go to: