Am un acvariu de Lungime58xlatime30xH40cm (volum brut 70 l, volum net 65 l) cu lumina PL - 2 neoane de 24w impreuna (unul alb si unul albastru, fara reflector) instalat acum vreo 4 ani. Am filtru intern Aquael pentru acvarii de 100-150l pe care s-au lipit niste alge la exterior si care nu le mai pot inlatura si pe care il curat la 3-4 saptamani. Substratul este din pietris quartos care a fost pus peste un substrat nutritiv - care s-a cam dus, o data cu diversitatea de plante pe care le aveam, ramanand doar o Vallisneria. Mai am si un lemn. Pana de curand nu am schimbat apa, completand pe masura ce se evapora. Am 4 guppy (2 masculi si 2 femele), 3 xifo (1 mascul si 2 femele), 3 sanitari panda si un sanitar mai maricel, cel mai batran locatar. Lumina o tin aprinsa intre 9 dimineata si 18-19 seara.
Murindu-mi un peste si aducand o planta noua (Rotala Rotundifolia cred) care s-a degradat rapid si observand niste depuneri de piatra alba pe plasticul negru al capacului am facut niste teste:
PH-ul apei - 8 !!!
PH-ul apei de la chiuveta 7,8 !!!
Testul nitrati NO3 - peste 50 mg/l !!!
Am inceput sa inlocuiesc apa din acvariu cu apa plata Izvorul Minunilor fiindca am citit undeva ca are ph mic (4,81 -
http://www.b365.ro/ce-contin-apele-minerale-de-vanzare-pe-piata-romaneasca-si-care-sunt-toxice_128298.html) si este slab mineralizata.
Introduc de vreo 4 saptamani Easy-Life Carbo in fiecare dimineata cateva picaturi. Pentru scaderea ph-ului o data la vreo 3-4 zile pun PH-Minus de la JBL si am introdus in acvariu o frunza imensa de catappa (la recomandarea pet-shopului). Mi s-a mai recomandat sa pun turba in filtru, dar neavand unul extern, nu prea am cum. PH-ul nu scade aproape deloc.
Pentru nitrati am introdus de curand o portie de NitrateMinus Tetra. Probabil din cauza nitratilor am si alge ca niste firicele pe Vallisneria.
Ce sa fac ca sa repar acesti parametri si sa echilibrez habitatul ?
Multumesc anticipat.