[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaduV
Forum Index » Profile for RaduV » Messages posted by RaduV
Ce ziceti, e ok un filtru extern Eheim Experience 150 la un acvariu de 70 litri (este recomandat pentru acvarii de cca. 80 litri) ?
Multumesc !
Dupa o saptamana in care am schimbat apa de 3 ori cate 25-30% cu apa de robinet tratata cu AquaSafe (la ultimul schimb am pus si vreo 2-3 litri de apa cu osmoza inversa) si am sifonat bine substratul de fiecare data, am ajuns la niste parametri mult mai acceptabili: KH de la 18 grade dH la 7,5; GH de la 30 la 15 grade dH. Si nitratii au scazut la 20mg/l. PH-ul nu s-a schimbat, a ramas in jurul valorii de 8. Am citit ca datorita KH-ului mare, care are un efect de amortizare, PH-ul se modifica greu. Apa de osmoza pe care o pot procura are PH-ul in jur de 7,5. O sa incerc si varianta cu sifon a lui Severus.

Am curatat tot acvariul de depunerea de piatra pe care am indepartat-o cu servetele inmuiate in apa de osmoza - doar de pe sticla nu reusesc sa indepartez piatra.
Pestii s-au adaptat bine, sunt vioi, au pofta de mancare.

Sper, dupa ce trece caldura, sa refac setup-ul pentru ca am vazut niste acvarii asa frumoase atat aici, pe forum, cat si pe net si imi doresc si eu asa ceva. Pana atunci o sa mai fac un pic de do-do (documentare si dotare ).
Multumesc, voi respecta sfaturile voastre.
Cu ce as putea curata piatra depusa pe sticla ?
Ce investitie ar fi mai utila in viitorul apropiat: filtru extern pentru turba, aditie CO2, inlocuirea sistemului de iluminat ?
La cat timp sa fac din nou teste ?
Cred ca au trecut vreo 3-4 luni. E clar ca asta e greseala care a produs rezultatele acestea nefaste.
Continuare: GH in acvariu - 30 grade dH. GH apa de la robinet nedeclorinata 6,5 grade dH.
Salutare tuturor !
Multumesc de primire in comunitatea voastra.Nu ma asteptam la un forum atat de activ .
Am facut un test de KH si mi-a iesit 18 grade dH la acvariu (am inteles ca ar trebui sa fie intre 3 si 10 grade) si 4 la apa de la robinet (nedeclorinata). O sa schimb azi o treime din apa din acvariu cu apa de la robinet pe care am tratat-o cu EasyBalance si Aquasafe (nu m-am putut abtine, desi mi s-a recomandat sa evit chimicalele). M-am uitat pe net la instalatiile de filtrare prin osmoza inversa si au niste preturi cam mari pentru bugetul meu (de la 400 ron in sus). Poate ma inteleg deocamdata cu cineva de pe forum sa iau apa de osmoza, dau si un banut - stau in Bucuresti, Drumul Taberei.
Cu lumina e mai complicat, nu se poate inlocui un singur neon - e un neon PL dublu. Unde as putea gasi un PL cald (cu temp de culoare < 6000 K) - la Coralis nu au ? As inlocui sistemul de iluminare, cu cine ma pot consulta de pe forum ?
Vreau sa curat capacul de depunerile de piatra, dar nu reusesc sa-l desprind - e un acvariu Hailea.

Pentru CO2 nu e suficient easy-life carbo care e fertilizant cu carbon ? Mi-e cam teama de "bombele" artizanale, mai ales ca acvariul este in camera unde dorm cu nevasta-mea. Am gasit ceva acceptabil, la 160 ron http://www.nevertebrate.ro/JBL-Proflora-bio160-1. Nu prea stiu insa cum se intretine in timp. Am mai avut un sistem CO2 Depot, dar bulele ieseau pe o membrana care s-a imbacsit rapid si nu a mai functionat.

Diseara o sa fac si un test de GH. Mi-e cam teama sa schimb prea multa apa, sa nu deranjez pestiucii.
Continuare: De hranit, hranesc de regula o data pe zi, nu le dau prea mult, ce dispare in 1-2 min.

Am un acvariu de Lungime58xlatime30xH40cm (volum brut 70 l, volum net 65 l) cu lumina PL - 2 neoane de 24w impreuna (unul alb si unul albastru, fara reflector) instalat acum vreo 4 ani. Am filtru intern Aquael pentru acvarii de 100-150l pe care s-au lipit niste alge la exterior si care nu le mai pot inlatura si pe care il curat la 3-4 saptamani. Substratul este din pietris quartos care a fost pus peste un substrat nutritiv - care s-a cam dus, o data cu diversitatea de plante pe care le aveam, ramanand doar o Vallisneria. Mai am si un lemn. Pana de curand nu am schimbat apa, completand pe masura ce se evapora. Am 4 guppy (2 masculi si 2 femele), 3 xifo (1 mascul si 2 femele), 3 sanitari panda si un sanitar mai maricel, cel mai batran locatar. Lumina o tin aprinsa intre 9 dimineata si 18-19 seara.
Murindu-mi un peste si aducand o planta noua (Rotala Rotundifolia cred) care s-a degradat rapid si observand niste depuneri de piatra alba pe plasticul negru al capacului am facut niste teste:

PH-ul apei - 8 !!!
PH-ul apei de la chiuveta 7,8 !!!
Testul nitrati NO3 - peste 50 mg/l !!!

Am inceput sa inlocuiesc apa din acvariu cu apa plata Izvorul Minunilor fiindca am citit undeva ca are ph mic (4,81 - http://www.b365.ro/ce-contin-apele-minerale-de-vanzare-pe-piata-romaneasca-si-care-sunt-toxice_128298.html) si este slab mineralizata.
Introduc de vreo 4 saptamani Easy-Life Carbo in fiecare dimineata cateva picaturi. Pentru scaderea ph-ului o data la vreo 3-4 zile pun PH-Minus de la JBL si am introdus in acvariu o frunza imensa de catappa (la recomandarea pet-shopului). Mi s-a mai recomandat sa pun turba in filtru, dar neavand unul extern, nu prea am cum. PH-ul nu scade aproape deloc.

Pentru nitrati am introdus de curand o portie de NitrateMinus Tetra. Probabil din cauza nitratilor am si alge ca niste firicele pe Vallisneria.
Ce sa fac ca sa repar acesti parametri si sa echilibrez habitatul ?
Multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for RaduV » Messages posted by RaduV
Go to: