[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vladn
Forum Index » Profile for vladn » Messages posted by vladn
Message
Super! va multumesc mult pentru raspunsuri! o sa studiez si link-ul dat de scorpionul.

Clar o sa renunt la carasi, desi tind sa ma leg afectional de un peste care traieste mai mult si e mai implicat in rutina de zi cu zi. Clar, prefer sa nu fac asta, daca conditiile mele de existenta nu sunt cele ok pentru caras.

Voi studia link-ul mai sus si, daca e cazul, revin cu intrebari.

Multumesc!!
Multumesc!

Bine v-am regasit (la propriu, a trebuit sa imi fac user nou ca sa aflu ca am deja user pe adresa de e-mail)!

Cu niste sfaturi la topicul meu nou, v-ati rezolva de un rand de bere cand ne vedem
Va salut!

Dupa cateva traume suferite din urma tuturor pestilor morti din acvariu, am spus ca ma opresc din acvaristica.

Problema este ca inca nu pot. Simt ca ceva trebuie depasit. Drept pentru care am inceput de la zero si am nevoie, daca se poate, de niste sfaturi. Am detaliat aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/41121.page#p378811

Va multumesc!

Salut!

Am cateva intrebari, si celui care are chef sa citeasca nuvela de mai jos, ii multumesc!

Nu sunt incepator, dar nici avansat nu sunt. Am avut un singur acvariu pe care o sa-l descriu in cateva cuvinte cu configuratia lui veche:
- acvariu din plexiglas transparent 10mm facut de mine la serviciu de 55L aproximativ (se vede in poze mai clar).
- filtru Eheim destul de mare si capabil (nu mai stiu modelul pt. ca l-am cumparat acum 4 ani cred si l-am aruncat)
- temperatura statea intre 24-26 grade, iarna scadea la 23 dar pana acum nu au fost probleme.
- pietris alb cumparat de la magazin si fiert inainte de a-l pune in acvariu
- neplantat, fara substrat de pamant si fara lumina artificiala
- ca pesti (vorbind de o medie in 4 ani, am mai avut si 20 de gupii timp de 5 luni, dupa care le-am dat ca se inmulteau mai mult decat rabdarea mea): un corydoras si doi carasi, din care un caras mi-a murit de batranete, ca avea cam 4 ani cred.

Problema e ca, acum o luna, am cumparat pentru carasul ramas, un pui de caras si alti doi sanitari, nu corydoras, ci alta specie...cu care nu sunt familiarizat Ce s-a intamplat, a fost ca dupa aprox. 5 zile, carasul nou a murit fara semne distincte, dupa alte 5 zile carasul vechi a facut pete albe (dupa ce am cautat pe net am asociat la modul general cu "grisul") si se descoama coada, dar l-am lasat 1 zi sa vad cum evolueaza (nestiind la momentul respectiv ce are). Din pacate, a fost prea tarziu, a doua zi am gasit toti pestii morti in acvariu (1 caras adult, 1 corydoras de 5 ani aproape si alti doi sanitari pui din alta specie). Drept pentru care am luat-o de la zero. Am aruncat filtrul, pietrisul si planta veche. Am cumparat filtru nou, am umplut acvariul vechi cu apa si 20 picaturi de albastru de metil si l-am lasat cu filtrul nou pornit 24h. L-am golit, l-am spalat si pe el si pe filtru fara solutii, dupa care l-am umplut cu apa iar.

I-am pus pietris nou, curatat in zeci de apa si fiert 15 minute. O planta artificiala noua, fiarta si ea (cred ca o sa scap de ea). Un incalzitor nou subdimensionat (termostatul la 36 grade, imi tine constant, acum iarna, 28 grade). Un filtru Resun Magi 380, o lampa pe led cu lumina 5500-6500 mcd.

Ciclarea a inceput vinerea trecuta, pe 15 decembrie. Dupa 2 zile a aparut tulburarea apei in alb. S-a dus dupa inca 2 zile. Acum e cristalina. Testele de apa (nu le am pe cele de amoniac), nu indica insa activitate la capitolul NO2 si NO3, zero barat. In schimb, zice ca am clor inca in apa. Ceea ce e greu de crezut, acvariul a stat pana acum fara capac si apa tratata cu solutie de la Tetra pt. apa de la robinet.

MENTIONEZ: nu am facut schimburi de apa! De 3 ori in 3 zile consecutive am pus mancare de peste cat incape intre doua burice de degete.

Intrebarile mele (pentru cine inca citeste si nu l-a luat somnul):

- lampa led este ok pt plante? daca da, ce plante as putea adauga acum, in ziua 6 de ciclare acvariu? mentionez ca nu am substrat, vreau plante cu radacina exterioara.
- carbunele din filtru este ok pt ciclarea acvariului?
- activitate NO2 este atat de lenta? sincer, cand am primit primul caras cu tot cu acvariu, am facut tranzitia folosindu-ma de filtrul vechi (adica cel mic din poze) si am reusit sa ciclez acvariul nou intr-o zi, nu stiu cum e cu apa noua, nu am ciclat un acvariu asa mare de la zero
- ce ma fac cu clorul? sa cumpar si alte teste? mi-e greu sa cred ca dupa 5 zile inca mai e clor in acvariu, si dupa ce am folosit solutia de indepartare clor...

Am obosit eu scriind...daramite voi citind...multumesc pentru cine are rabdare si mai vrea sa si raspunda! Si las pozele sa vorbeasca, e mai simplu!
Inainte de poze, am si un filmulet cu acvariul: https://www.youtube.com/watch?v=mrXwUAMGrAk&feature=youtu.be


image
image
image
image
image
Dar trebuie sa las becul economic si ziua cand e mai intuneric in casa?
kirucd wrote:Bine ai venit!

Cochiliile de melci si scoici trebuie scoase din acvariu pentru ca iti vor mari duritatea apei.
Carasul are nevoie de minim 50 litri de apa si este peste de apa rece.
Nu stiu ce sanitar ai acolo, ce specie, dar in general acestia nu se tin cate unul, se tin
in grup de minim 4-5. Numai ca ai acvariul prea mic ca sa mai introduci alti pesti.

Incearca sa te mai documentezi pe forum.

Ce filtrare ai? Plantele sint de plastic (cel putin asa par o parte din ele)?
Cu ce ai lipit acvariul?

O zi buna,
Dragos


Da, eram constient de faptul ca are nevoie de mai mult, numai ca din pacate, nu am spatiu in casa pentru un acvariu mai mare, de aia l-am facut la serviciu pe asta, sa profit la maxim de spatiul disponibil. Si evident, ca orice incepator, mi-am mai cupmarat si gupiile inainte sa ma informez ca pestele pe care-l aveam deja nu se intelege bine cu gupiile. Din pacate insa, a fost prea tarziu asa ca am incercat sa gasesc o solutie de mijloc pentru a nu ii manca, pentru ca nici n-am vrut sa ii duc inapoi sau sa-i arunc la wc :p . Sanitarul e Corydoras, n-am vrut sa iau mai multi din specia asta pana nu am testat apa macar cu cei pe care i-am luat. Apoi m-am gandit ca daca impart acvariul in jumate, sa nu fie prea aglomerati.

Am facut test complet de apa, cu 5 parametri (probabil cei mai importanti) si a iesit in valorile normale. Temperatura sta constant la 26 grade.

Am un filtru pe care l-am cumparat dupa ce mi-am facut acvariul, un EHEIM intern: http://www.eheim.com/en_GB/products/technology/internal-filters/pickup-60#
si inca un filtru mai mic Elite primit odata cu acvariul de 10l, pe care l-am pus pe partea cealalta a acvariului, la gupii. Plantele sunt toate de plastic, desi am pregatit si substrat in cazul in care ma hotarasc la niste plante reale.

Acvariul l-am lipit cu o solutie acrilica: http://www.acrifix.com/product/acrifix/en/products/solvent-based-adhesives/acrifix-1s-0116/pages/default.aspx

Intr-adevar, erau niste lipiciuri speciale pentru acvarii de la acelasi producator, insa si asta odata intarit, e mai mult decat suficient. Am folosit plexi de 10mm grosime pe toate laturile, plus o mica frezare de 3mm pentru a prinde pe 2 canturi lipiciul.

Multumesc larry_d, deocamdata nu am interes pentru cresterea puilor, avand in vedere acvariul micut. O sa ii la sa fie mancati de catre ceilalti. Am 3 femele si un mascul guppy si deja una din ele are burta mare.

INTREBARE: pestii mei au nevoie de multa lumina? ziua la mine in casa este mai intuneric fata de o camera luminata normal. Seara aprind luminile si un bec ecologic deasupra acvariului.
Salutare, sunt Vlad din Bucuresti, am primit primul acvariu de 10l cu un caras auriu cadou de la cineva care pleca din tara. Dupa care mi-a placut asa mult incat m-am hotarat sa-mi fac eu unul mai mare din plexi. Asa ca (nu fara efort) mi-am construit unul de aproximativ 50l, in care am pus si 4 gupii si un sanitar, despartiti de un perete transparent de carasul auriu pentru ca am citit ca nu se inteleg speciile intre ele Pun si poze cu noul meu acvariu si daca aveti alte sfaturi, sunt mai mult decat atent

Am avut dificultati initial pentru ca nu am spalat pietrisul probabil, dar apa s-a filtrat in timp.

http://postimg.org/image/7nlzrw4k7/
http://postimg.org/image/4zuuaju35/
http://postimg.org/image/7p3jygldx/
http://postimg.org/image/4l3310mjx/
 
Forum Index » Profile for vladn » Messages posted by vladn
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com