Message |
|
E posibil sa ai dreptate, sunt primii pui scosi de mine, deci cunostintele mele sunt ... limitate.Hrana ajunge pe fund deoarece pana se ridica sa manance deja primii fulgi ajung jos. O sa incerc sa le dau mai putina. Crevetii deja i-am pus in acvariu si au inceput sa curete.
Multumesc de sfat
|
 |
|
Am reusit sa inmultesc Oryzias woworae, am peste 40 pui. Ii tin intr-un acvariu de 10 litri (filtru cu aer, lumina ) si le dau mancare hrana macinata pentru pui ( clear water micron) si grindal (doar puii de grindal) Cu grindalul nu este problema dar hrana macinata, chiar daca le dau foarte putina tot se depune pe fundul acvariului, pestisorii stau mai mult pe fund si pana se apuca sa manance se depune.
Vreau sa pun niste java moss si vreo 5-6 creveti in acvariu sa manance excesul de mancare, de aici si nevoia de un sfat : este bine daca fac asa ?
Va multumesc
|
 |
|
Nu, deoarece se.... „ corcesc““
De exemplu un Red cherry rosu cu Rili albastru nu dau ceva mov frumos, cu se intorc la maro-ul urat de Neocaridina Heteropoda wild type. La fel Orange Sakura cu Blue pearl nu da verde frumos cu acelasi maro urat (si in aceasta combinatie s-ar putea sa fie si mostenitori infertili, fiind Heteropoda + Zhangjiajiensis). Ca regula generala, Neocaridinele se corcesc cu Neocaridinele si Caridinele cu Caridinele.
( textul nu îmi apar?ine, pentru mai multe informatii poti cauta pe google )
|
 |
|
Cumpar microrasbora galaxy. Caut persoane care trimit si in tara, costul transportului il suport eu.
|
 |
|
Si eu m-am gandit la pui de creveti, dar de 5 zile nu s-au marit deloc, au aceeasi dimensiune.
Am incercat sa le fac poze dar sunt prea mici si nu se vede nimic, nici cu zoom. ?i sunt cateva sute, nu cred ca 4-5 femele fac atatia pui.
|
 |
|
Probabil ou?le, dar nici de ele nu sunt sigur, nu am vazut nici un melc. Vietatile sigur nu sunt, inaoata prin acvariu destul de repede
|
 |
|
Am un acvariu de 30l plantat, populat de creve?i.
PH, GH, Fier - valori normale. Temperatura 25 grade.
De câteva zile mi-au ap?rut ni?te „viet??i“ de aproximativ 1 mm,de culoare albicioas?, au corpul rotunjit, ?i coada egal? cu lungimea corpului.
Stau pe pere?ii acvariului ?i sub pelicula apei ( ?tiu, nu e bine s? o am ).
De asemenea mai apar pe pere?ii acvariului ca o .... pung? de ou?, înveli?ul extern este transparent, foarte tare ?i ou?le se v?d ca ni?te puncte negre. Pungile sunt lipite de geamul acvariului.
Este posibil s? fi dat mâncare prea mult? la creve?i (o dat? la 2-3 zile, hran? de pe?ti, acvariu l-am achizi?ionat de curând cu totul ?i nu am cumparat mâncare specific?, creve?ilor.
?tie cineva ce sunt ?i cum scap de ele ?
|
 |
|
M-am apucat de curand de un acvariu de creveti, si anume crevetii incepatorului: Red Cherry Shrimps.
Am prins putin curaj datorita faptului ca au inceput sa se inmulteasca si as dori sa mai achizitionez alta specie de creveti.
M-am gandit la Blue Rili. Am "gug?lit" putin sa ma documentez, daca pot ii pot pune in acelas acvariu, fara sa ca cele 2 specii sa se incruciseze, dar nu am gasit nimic concludent.
Poate cineva sa-mi spuna daca ii pot pune in acelas acvariu fara probleme, sau un site de unde sa ma documentez exact.
Va multumesc si ape limpezi
|
 |
|