[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: oviwankenobi
Forum Index » Profile for oviwankenobi » Messages posted by oviwankenobi
Message
daca nu ai o instalatie co2 nu o sa-ti creasca niciun gazon,
Cum spune si titlul , o butelie co2 de 5 kg - plina cu gaz care zace de vreun an jumate in camara, expira 2024.

Bonus foarfeca inox

Pret 250 ron fix, doar BRASOV.

Proserpinaca...
Pogostemon octopus

dan.pavelescu wrote:
Merci, nu-s capabil sa-l gasesc pe site


Dupa dimensiuni, ar fi acesta.
https://www.tme.eu/en/details/rad-a4291_1000/radiators/stonecold/

Da, asta e radiatorul
din pacate la faza cu pled nu te pot ajuta, imi da o eroare ceva cu dll32.Si nu cred ca te-ar fi ajutat la ceva, pot fi diferente de culori intre lampa ta si a mea.Pierzi vreo 2 ore (atat am pierdut eu)cu setarile , dai play pe x258 si vezi daca iti place lumina. eu asa am facut ex : pt rasarit m-am jucat cu alb cald si rosu pana mi-a placut culoarea, pt apus m-am jucat cu rosu si albastru.Ce mai retin e ca la full daylight sunt pe 50% pe toate canalele iar in innorat sunt toate pe 10 %.Am vrut sa fac un video cu toate fazele de la pornirea lampii la oprire si mi-a dat tot timpul eroarea asta.
Lampa porneste la 6 dimineata si se stinge pe la 22.30. ea functioneaza 6 ore in fulldaylight ( 50 la suta din intensitate pe toate cele 5 canale- poza e facuta in fulldaylight), iar restul setarilor facute la "ochi" sunt diferite tipuri de rasarit si apus de soare si cu o pauza de 2 ore in modul " innorat", intre cele 2 fulldaylight.

Pentru liliac radiatorul e cumparat de tme.ro
Dupa o luna de zile de la start..!!!

Nu toate plantele si-au dat inca drumul dar vor porni cu siguranta.In ce priveste hc-ul e cea mai rapida acoperire de cand am acest gazon.Concluzia mea, Traiasca LED-ul . PARERI?








LA vanzare:

lampa uv tetratec 5 w, perfecta stare de functionare - 150 ron

4 reflectoare jbl 59 cm +prinderi de metal pt neon - 80 ron

lampa dyi cu neoane led 120 cm, cu reflector pe fiecare neon ( giesemann cred), cu 2 aprinderi - 2+4 si cabluri de alimentare, nu are cabluri de suspendare - 150 ron ( doar Brasov)

Detalii, pm

merci
Partea electrica/electronica nu am facut-o eu ca nu ma pricep, mi-a facut-o o cunostinta electronist.Ce stiu este ca, sunt legate in serii de 7, cu o rezistenta de 1 ohm pe fiecare serie de 7 , cred .ca piese electronice am 2 boost converter bla bla bla,nu ma pricep iar fiecare culoare este pe un canal din controler, alb rece 1 canal ,alb cald 1 canal,albastru 1 canal,rosu 1 canal si uv ultimul canal.Sursa este de 350 w la 24 volti.Lentille nu i-am mai pus ca nu isi au rostul.Ce pot spune ester ca lampa ,din ce vad eu , o sa poata sa duc linistit si un acvariu de 5-600 litri,actualul avand 300.
Lampa are 154 de leduri de 3 w,pe un radiator de 100/16.5/3.5 cm cu aripioare , 49 leduri alb 6500 k , 44 buc de 3200k. 21 buc rosii, 21 buc albastre, 14 buc. uv si 5 buc de 10000k. am 4 ventilatoare 1000 tr/minut conectate la un termostat. Nu e nevoie de ldd-uri pt ca am folosit un controller tc 420. protectia de plexigglas am scos-o pt ca se incalzea mai mult decat fara , oricum lampa e suspendata la un 25 cm de suprafata apei.Cea mai mare intensitate o are in setarea fulldaylight, unde toate ledurile sunt la 50%,si temperatura maxima atinsa dee 45-46 grade la o temperatura a camerei de 22 grade.


Si un video cu ledurile uv in actiune

Update,
poza cu lampa setata in modul " inceput de apus".
Pot spune ca , hc-ul s-a intins bine in cele 6 zile, fara alge, doar gda pe sticla , dar asta e normal, probabil si uv-urile de pe lampa isi fac bine treaba.Celalalte plante au o crestere mai inceata ,dar un colorit foarte intens.
IAR la anubiasul pe care il ai ,poti opri lumina 5 zile (black out), si insist fara aerare
IN primul si primul rand opreste aeratorul de la filtrul intern,asta e una din cauze si orienteaza jetul spre sus pt a valuri apa.
video-ul de care spuneam,
E un nou setup, pentru ca am pus lampa cea noua ,sa vad evolutia , oricum in cele cateva zile de functinare sporadica, am vazut o schimbare la octopusul din stanga , colorare rapida, cat si peruviana din prim plan, deasupra hc-ului,are o culoare superba.

pun o poza cu vechiul setup si un video tot de azi poate se vede mai bine lumina.

[/url]https://www.youtube.com/watch?v=EQ1jmeVm5WM[url]
Astazi va prezint noua mea iluminare de acvariu, pe led, atasez si o poza cu acvariul in modul full daylight. mentionez ca lampa functioneaza doar la jumate din putere in modul full daylight si astazi am pornit-o permanent, cateva zile a fost pornita doar ocazional, ca nu-mi placea racirea lampei, dar am rezolvat-o pana la urma.
interesant modul asta dar foarte scump, si daca vrei totusi un plantat in 450 de litri,nu stiu daca o sa faca fata iluminarea.Parerea mea , daca ai un prieten electronist, sa-ti faci tu o lampa pe led, si cred ca iesi ,de cel putin 3 ori mai ieftin.
in seara asta am surprins floricele de blyxa japonica

 
Forum Index » Profile for oviwankenobi » Messages posted by oviwankenobi
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com