Message |
|
Si eu banuiesc ca s-a dus traful din cauza suprasolicitarii provocate de inlocuirea becului cu unul mai mare.
Trebuia sa folosesti un bec cu aceeasi putere ca cel original.
|
 |
|
Sa inteleg ca tu ai JBL UV 9w si ai inlocuit becul de 9W cu unul de 13W?
|
 |
|
Subscriu si eu la neoanele JBL Solar Marin Day sugerate de Dan. Am folosit, am fost foarte multumit de culorile pestilor.
Dar acum folosesc leduri
|
 |
|
Chris999 wrote:
lukitza wrote:De obicei se ia fundul acvariului si se aplica regula treimilor nu geamul din fata cum ai facut tu.
Sigur ca e cam greu la o latime de 40cm.
Pe de alta parte, ca sa folosesti cu succes regula treimilor, trebuie sa mai scoti din bolovani.
Acel "sweetspot" trebuie sa iasa in evidenta. La tine nu iese din cauza aglomeratiei.
Eu inteleg regula treimilor privind din fata. Nu inteleg cum sa iau ca referinta fundul acvariului si sa aplic regula treimilor. Referitor la "sweetspot"(punctul de atractie) eu zic ca in cazul primei poze puse pe prima pagina este bolovanul cel mare din stanga care capteaza atentia prin marime si inaltime ducand privirea undea la limita de 2/3 din inaltimea acvariului. Cel de-al doilea sweetspot(punct de atractie) secundar totodata ar fi mini pestera din dreapta care atrage privirea prin faptul ca e singura pestera de acolo  . Cel putin eu asa am gandit-o. Nu puteam sa atrag atentie cu cel de al doilea punct de atractie prin inaltime si atunci am facut-o incercand sa construiesc ceva diferit. Adevarul este ca am folosit bolovani mari pentru un acvariu cam mic (240 litri).
Scuze, dar ce inseamna +1? Ca poza cu nr. 1 cea mai buna?
Daca te uiti la cei care fac aquascaping serios o sa vezi ca am dreptate, o dimensiune e lungimea acvariului iar cea de-a doua e latimea, profunzimea lui.
Daca acvariul tau era mai lat atunci un sweetspot era pe treimea din fata si celalalt pe treimea din spate. Efectul e mult mai spectaculos decat cu cele 2 aliniate si diferentiate pe inaltime.
Asta e teoria, practica e exact cum zice Koala, fa-l sa-ti placa tie. La fel am plecat si eu cu acvariul meu, cu masuratori, regula treimilor etc. Pana la urma am renuntat si l-am umplut de bolovani pana mi-a placut ce a iesit.
|
 |
|
De obicei se ia fundul acvariului si se aplica regula treimilor nu geamul din fata cum ai facut tu.
Sigur ca e cam greu la o latime de 40cm.
Pe de alta parte, ca sa folosesti cu succes regula treimilor, trebuie sa mai scoti din bolovani.
Acel "sweetspot" trebuie sa iasa in evidenta. La tine nu iese din cauza aglomeratiei.
|
 |
|
Ventuzele alea sunt pentru regula treimilor?
|
 |
|
Din cele 3 ultima mi se pare mai ok. As incerca o varianta cu bolovanul ala mare din stanga intors.
|
 |
|
Io nu mai vreau schimburi saptamanale
Mi-e lene!!!!
|
 |
|
Am intrebat pentru ca la mine dupa 3 saptamani doar cu schimb la picatura apa a inceput sa devina laptoasa.
Ori filtrarea mecanica e prea putina ori piatra ponce e de vina, se macina incet-incet.
|
 |
|
Schimburi de apa faci sau te bazezi doar pe schimbul la picatura?
|
 |
|
E pacat sa ti sump-ul ala plin doar pe jumatate.
|
 |
|
|
 |
|
Bravo, se vede evolutia fata de primele decoruri.
|
 |
|
koala wrote:Acu'-mi dau seama ca ati luat-o razna pe topicul "meu".
Nu e prima oara si probabil nici ultima
|
 |
|
Eu as desface acel raft, l-as decupa astfel incat sa permita trecerea furtunelor si eventual repozitiona ceva mai sus daca nu incape filtrul.
Furtunele le-as scoate apoi prin spatele mobilei. Ar fi si cea mai estetica varianta, filtrul poate fi mascat apoi cu carti.
PS: As renunta la corabie si la plantele de plastic
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Sa inteleg ca un threesome cu pufosi e permis doar langa grinda de rezistenta?
Nu mai vorbim de un "gangbang". Ala doar la parter.
|
 |
|
Eu nu prea cred nici asta cu 400kg/mp.
Gandeste-te, faci un chef, inviti niste persoane mai "pufoase" asa la un 120-130kg/bucata.
La 400kg/mp ar trebui sa-i imprasti prin apartament sa danseze ca altfel ti-ar rupe planseul.
|
 |
|
Atunci e posibil sa fie un scurt in ea. E de testat emers. Daca face la fel, e clar.
|
 |
|
Faza sau nulul intra in contact cu apa deci nu sunt izolate cum trebuie.
Se intampla cand bagi pompa in apa sau doar cand bagi mana?
|
 |
|
Din filmare nu am cum sa-mi dau seama de dimensiunea lor reala.
Parerile legate de grote sunt destul de impartite. Cel mai bine e sa experimentezi pe pielea ta.
|
 |
|