Message |
|
Se doneaza un pachet de plante compus din cateva fire de: Heteranthera zosterifolia, Higrophila angustifolia (nucus), Rotala rotundifolia, Egeria densa si Limnobium laevigatum - planta de suprafata.
O parte din plante sunt mature si au cca 20 cm (vezi foto).
Ridicarea plantelor se va face de pe Bd Chisinau (statia Pictor Hirlescu).
PS Plantele vor veni insotite de un melc pomaceea (2 cm) care sa ajute la intretinerea lor.
LE Contact pe forum sau pe pm.
|
 |
|
koala wrote:
- Radiator de aluminiu 120x120x50 mm
- Ventilator cu turatie variabila si control 120x120x25
Adeziv termoconductor (ca la procesoare)...
Presupun ca este vorba de un ventilator Arctic Cooling F12 PWM.
Excelenta alegere.
Acesta este un proiect de exceptie care o sa-mi placa in mod deosebit.
|
 |
|
@ marcusyon
Au crescut foarte frumos severumii. Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei.
Abia astept sa-i vad si cu pui.
Ape limpezi,
Severus
|
 |
|
Mishu inca o data iti multumesc pt ca mi-ai confirmat ca totul este in regula.
Se pare ca in majoritatea cazurilor acest peste are nevoie de o perioada in care sa-si revina dupa ce a fost achizitionat sau dupa un transport mai lung.
Am gasit acest lucru mentionat chiar si pe Seriously Fish la descrierea acestei specii (ultimul paragraf de la Diet - Hranire/Dieta).
[Sewellia lineolata] are often seen on sale in an emaciated state ... A good dealer will have done something about this prior to sale, but if you decide to take a chance with weakened specimens they’ll initially require a constant source of suitable foods [algae] in the absence of competitors ...
PS Deci, cine nu are nici un pic de alge in acvariu, sa nu-si achzitioneze un astfel de peste.
|
 |
|
Pe viitor, trebuie sa ai grija sa nu-l pui in acvariul in care tii pestii, deoarece are tendinta sa atace puietul, pestii bolnavi sau cei care dorm pe fundul apei.
De asemenea, exista riscul sa-ti manance plantele (mai putin cele rezistente cum ar fi Anubiasul sau Cryptocoryna).
|
 |
|
A aparut si cea mai recenta versiune a montajului (thermostatic fan speed controller) realizat de colegul nostru Georg.
Senzorul trebuie amplasat sub capacul acvariului, in asa fel incat sa preia temperatura din aer.
Intreg montajul a ajuns la dimensiunea de numai 20 x 30 mm + radiatorul si poate fi integrat direct in lampa.
Sistemul functioneaza pe principiul PWM (Pulse Width Modulation) => viteza ventilatorului este proportionala cu diferenta de temperatura.
Pentru mai multe detalii sau solutii personalizate, va rog, contactai autorul: Georg.
Va doresc ape limpezi si temperaturi rezonabile in acvarii.
|
 |
|
Multumesc pentru informatie (si incurajare) Mishu.
Sper ca si "dihania" mea sa traiasca la fel de mult, deoarece curata algele cu o harnicie fara seaman.
Nici nu am observat sa manance altceva. Imi fac griji ca nu o sa am suficiente alge pentru "dihanie".
La tine mai aveau si alte preferinte culinare in afara de alge ?
Iti doresc o seara placuta si ape limpezi.
|
 |
|
Inca nu imi este foarte clar motivul pentru care pestele a venit cu o rana pe spate, dar situatia s-a imbunatatit pe zi ce trece: dimensiunea ranii s-a redus considerabil, iar pestele mananca si se comporta normal.
Banuiesc ca rana a fost provocata de manipularea neatenta a pestelui si de conditiile proaste in care a fost tinut pana l-am achizitionat. Dupa ce l-am introdus intr-un acvariu normal (apa curata, filtrare buna, hrana de calitate) starea lui generala s-a imbunatatit rapid.
Pentru a evita o eventuala infectare a ranii am adaugat putin verde malachit in acvariu. De asemenea ii fac poze din cand in cand, pentru o mai buna monitorizare a evolutiei.
Orice sfat / sugestie / comentariu sau critica sunt binevenite.
Va multumesc
|
 |
|
Majoritatea plantelor au plecat spre alex131189.
Sper sa-i fie de folos si sa-i aduca ape limpezi.
Mai sunt cateva fire rezervate pentru Eugen.
Daca nu da nici o veste pana maine dimineata, plantele vor fi oferite celor care si-au exprimat dorinta pe pm.
|
 |
|
Se pare ca am facut o achizitie buna cand am luat cele doua dihanii ( Sewellia lineolata): mici, harnice, mananca alge la greu si au gura mica (la propriu => deci nu mananca creveti). Mai alearga ele cate un cory daca vrea sa le fure mancarea, dar in rest sunt fete bune.
Au meritat ajutorul si atentia pe care le-am acordat-o la venirea in acvariu.
--------------
PS Abia facusem si eu rost de un pic de alge pe geamuri si mi le-au mancat dihaniile pe toate ! Sa vedem cu ce o sa le mai hranesc cand nu o sa mai am alge !
Atasez si o poza cu o dihanie ( Sewellia lineolata) la lucru.
|
 |
|
FO@NGE wrote:...din ce am inteles si ce am mai citit despre ei, e ca primele ponte pe care le depun parinti nu prea au sanse sa supravietuiasca puiuti, pt. ca parinti nu prea au experienta ...
Dap ... Asa este !
Asteptam cu interes urmatoarele depuneri.
Multa bafta si ape limpezi
|
 |
|
Donez urmatoarele plante: Heteranthera zosterifolia, Rotala rotundifolia, Egeria densa si Limnobium laevigatum - planta de suprafata.
Ridicarea plantelor se face in zona intersectiei Bd Chisinau cu Sos Pantelimon (zona Piata Delfinului).
LE Cu intarziere, adaug si o fotografie (sunt acelesi specii de plante ca in primele poze).
|
 |
|
Nu te-ar ajuta sa pui niste socluri rezistente la umiditate ?
Ceva de genul acesta pentru T5 sau acesta pentru T8.
Este si mai eficient si mai ieftin.
Iti doresc succes in rezolvarea problemei si ape limpezi
|
 |
|
Imi pare tare rau ca ai pierdut toti puiutzi. Oricum, nu te descuraja. Precis o sa urmeze o noua depunere si sunt sigur ca de data asta o sa ai mai mult noroc.
In ce-i priveste pe cory, nu cred ca au mancat puii. Eu am 5 cory panda intr-un acvariu cu creveti si nu am nici o problema cu ei (iar in acvariu sunt si multi pui de la creveti).
Poate ar fi bine ca la viitoarea depunere sa scoti jumatate din pui si sa-i cresti separat si sa lasi numai jumatate cu parintii. Cine stie ? Poate o sa ai mai mult noroc asa.
Multa bafta si sa auzim numai de bine.
|
 |
|
Cred ca sunt Cherry Barbs [Puntius titteya], dupa cum spune si Black.
In ce priveste sexul, banuiesc ca sunt 3 masculi si 3 femele (dupa forma corpului).
Oricum, sunt foarte pasnici (am si pui de creveti in acvariul acela si pestisorii nu se dau la ei).
Multumesc pentru ajutor si pentru clarificari.
|
 |
|
Imi place biotopul tau.
Sa-mi spui daca te pot ajuta cu ceva, pentru ca ar fi interesant sa scoti o intreaga generatie de Apistogramma agassizzi double red.
Iti doresc ape limpezi si pui multi.
|
 |
|
Plantele au plecat spre noii lor proprietari.
Sa le stapaneasca sanatosi.
@ luciano_a / kristikapa / alex131189
Peste cateva zile urmeaza sa mai apara inca un pachet de plante, asemanator cu acesta.
Asteptati sa vedeti ce o sa contina si mentionati ce va intereseaza.
Va doresc un week-end placut si ape limpezi tuturor.
|
 |
|
Severus
|
 |
|
Rotala rotundifolia si Egeria densa - rezervate
|
 |
|
luci93 wrote:- Temperatura de culoare: 3000K
Banda de LED-uri pe care o folosesti are temperatura de culoare foarte mica (3000 K - adica are mult rosu si nu are albastru) si de aceea nu ofera un spectru corespunzator pentru crestera plantelor de acvariu. Pentru cresterea armonioasa a plantelor din acvariile cu apa dulce este indicat sa ai mai multe surse de lumina, care sa poata oferi o gama de temperaturi (de culoare) cuprinse intre 5400 si 7000 K (cu maxime in zonele rosu si albastru).
Cele mai eficiente sunt sursele de lumina care au temperatura (de culoare) in zona 6000 - 6700 K si un CRI cat mai ridicat (peste 90% daca este posibil).
Astea sunt niste aprecieri cu caracter general.
Daca doresti sa iti formezi o imagine ceva mai corecta despre acest fenomen (iluminarea acvariilor) gasesti un articol de la care ai putea sa incepi la acest link.
Spor la citit.
|
 |
|