[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Intros
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Message
S-a dat rapid, scuze pentru intarzierea in anuntarea acestui fapt, dar imediat dupa operatiune am plecat cateva zile din tara si abia acum am revenit. Pentru cei ce m-au intrebat - si echipamentele electronice vor fi vandute, in curand postez oferta la vanzari. Multumesc si scuze pentru cei ce au asteptat cam mult un raspuns. Topic inchis.
Donez acvariul de 216litri (120x40x45cm), sticla 10mm float, fund dublu, silicon negru Dow Cornig (executie Reef aquarium via George), stand de 120x45cm si inaltime aprox 70-80cm, cu trei compartimente, cele laterale inchise (incap filtrul canistra si sisteme CO2 cu butelie intr-un singur compartiment). Standul este lemn furniruit rezistent la apa, nuanta artar. Filtrul Hydor Prime 30 tip canistra (extern). Contact PM. Nu pot asigura transportul, trebuie sa vina doua persoane pentru ridicare ca e cam greu (dar incape in lift cu putin talent). Sper sa ajunga la cineva pasionat, este acvariul din toate imaginile care le stiti (vedeti si in semnatura), a avut de-a lungul timpului unele setup-uri apreciate, sper sa inspire si pe cei care il vor avea mai departe.
Si eu sper ca noile lumini vor mentine densitatea de plante si le vor tine jos o perioada suficienta pentru fotografia de final. Succes, va fi si mai frumos!
Ma bucura foarte mult acvariile prezentate in ultima vreme aici, cu referire evidenta si la cel de fata. Va fi deosebit cand va creste, doar ca va fi o munca minutioasa pentru mentinerea echillibrului intre partea de plante si roci ( a nu fi acoperite complet in timp), dar sunt convins ca nu e o problema pentru mogo... Bravo!
Foarte frumos, de la compozitie (cu adevarat "Nature") la intretinere si fotografie. Singura mica problema ar putea fi diferenta de preferinte de lumina intre M. tuberculatum (se dezvolta frumos la lumina multa) si restul plantelor de acolo, mai toate "low-light". Inca o data felicitari!!
Buna Sandu,

Noroc ca am mai intrat pe aici. Vestile sunt triste. Am ajuns atat de limitat ca timp de probleme ale vietii pe care nu le-am putut evita (nu neaparat toate rele) incat acvaristica nu mai puteam sa o duc la un nivel de minima decenta. Cum simpla existenta in camera mea a unui bazin cu ceva plante si pesti nu mai reprezenta notiunea de hobby pentru mine, am decis sa intrerup momentan activitatea practica (ramanand atasat sentimental fata de acest domeniu si de ce nu si de acest forum). Desi acvariul e gol din iarna, am fost atat de sufocat ca timp ca inca nu am apucat de atunci sa fac o lista cu echipamente (acvariu, stand, lumini, electronica, chiller, pH controller, butelii CO2, etc) cu preturi pentru vanzare si sa le pun aici pe forum. Stiu suna trist, dar asta e. O mica raza de soare: cred ca in curand ma mut si desi la noua locatie nu am mai mult timp liber exista oarecare sanse pentru o mica "wet-garden" in balcon, asa ca poate scap ceva Hemianthus emers si altele de acest gen pe acolo in amintirea vremurilor bune... Daca iese vreodata ceva o pun de o poza la carciuma ca aici.... acvariile mele sunt vise deja Ne mai auzim, sper ca la tine "verdeata" e tot de senzatie cum o stiam cu totii
PS Ca sa inchei pe un ton mai vesel - la noua locuinta acvariul pe care l-am prezentat la ADA 2010 (de pe pagina anterioara a acestui topic) si in Aquajournal e poster pe zid in camera mea, asa ca vedeti, nu m-am lasat de tot...
Iata o reusita prin echilibru, evitarea incarcarii cu plante in exces, sau rosii cu orice pret. Poate ceva roci la baza sa iasa discret din zona de umbra si ceva mai mici spre dreapta spate sa se estompeze intr-o senzatie de perspectiva? Sunt convins ca acvariul va fi apreciat si mai departe, la concurs. Succes!
Crypto sunt pe stanga cam in spatele Pogostemon, intre roca si Glosso, iar mai spre dreapta al doilea grup, de asemenea intre roca, Glosso si Blyxa. Vesuvius asa este, e in dreapta, lateral spre spate, se reflecta in geam.
Scuze pentru intarzierea in raspunsuri. Aseara am ajuns prea tarziu pentru a scrie ceva coerent.
Sa incep cu alegerea compozitiei... unde nu prea a fost mult de ales. La raportul lungime / latime / inaltime cunoscute (120/40/45) nu puteam sa merg decat pe variante de compozitie concava (forma de U ) sau convexa (U rasturnat). Compozitia triunghiulara ar fi avut un brat mult prea lung, care nu putea fi sustinut.

Sa mergem mai departe la sol/ fertilizare. Daca revedeti datele de la compozitiile din anii trecuti am avut de fiecare data alt sol, alegerea de acum fiind dictata de dorinta de a experimenta in continuare ce a aparut pe piata si a verfica ce poate recent aparuta la noi ADA. Nu am ales Aquasoil ca demonstratie de “aquascaper avansat”, sol de fite, sau sa ma dau balena - ca uite ce sol premium am eu. Ma dau zilnic cu un Logan asa ca nu cu solul la acvariu as fi facut parada. Oricum e foarte important pentru ce a urmat, de aceea revin la sol. Am mai gasit la George la prima tura de import ADA doar Malaya, pentru ca nu m-am miscat repede si a aparut unul Sandu , care a ras n’spe saci de Amazonia si nu mai avea George nimic. Cu Malaya am mai avut un test pe scara mica (doar o punga adusa pe avion si folosita pe zona de acoperire a foreground-ului plantat cu HC la acvariul de anul trecut) si nu m-am lamurit, vreau sa spun ca pentru HC nu am remarcat nimic special ca viteza de crestere, a nu se generaliza si la Amazonia. Ca sa nu uit, tot acum vreau sa spun ca nu m-a impresionat nici la cresterea Cryptocorynelor (felicitari pentru cine reuseste sa zareasca cele doua Crypto in compozitia 2010), ar fi trebuit sa am doua zone de Crypto brune in compozitie, nu au contat deloc la final. Tot pentru a continua cu setup-ul, solul a fost ADA complet cu Powersand si o supradoza (nu am citit prospectul si am pus prea mult ) de ADA Iron bottom. Ca sa inchei cu impresiile despre “puterea de crestere” a ADA Malaya (repet, a nu se generaliza la Amazonia sau Africana) este un sol OK, nu impresionant pentru HC, sau Cryptocoryne (paradoxal! - in fond majoritatea ar fi din Asia SE, dar pot sa spun ca si alti buni cunoascatori mi-au spus acelasi lucru, ca nu starteaza mai repede sau mai bine Crypto ), cred ca este un “must have” pentru cei ce isi doresc Eriocauloni sau Tonine, pentru cei ce au nevoie de densitate mare de plante tunse in forma (vezi covorul de Didilpis din coltul dreapta la acvariul meu de acum 2 ani, sau cel de Rotala green din dreapta la editia de anul acesta), de asemenea cred ca varianta Amazonia (din vazute, auzite, citite) este utila pentru crestere masiva si rapida la aquascape-uri de competitie care au plante ce trebuie sincronizate rapid in 3-4 luni. Evident ca in acvariile bazate pe moss, epifite si Anubiasi nu ii vad sensul, de asemenea la aquascaperii care retuseaza compozitia pe parcurs si au nevoie de smuls, replantat nu prea e bine. Foarte bun pentru compozitii gen Iwagumi care nu prea le mai atingi ca replantari.

Finalizand cu plantele: asa cum am spus anterior am ales in mare masura doar plante banale din mai multe motive: cel mai important lipsa de timp (si la cautat plante, dar si la intretinere, voiam ceva mai usor de intretinut), apoi ca si in randuriloe trcute eu nu am facut niciodata acvariile pentru concurs, voiam ceva sa tina un an pana la un nou set-up, daca a iesit ceva de un nivel satisfacator la un moment dat OK, l-am trimis si la concurs. S-au strecurat pe acolo poate doar doua plante (in nici un caz dificile si cred ca azi nici macar mai rare) mai de nivel doi: Pogostemon helferi si cateva smocuri de Echinodorus ‘Vesuvius’ (o donatie mai veche de la Sandu , felicitari si la acesta pentru cine il vede, practic nici el nu a contat in compozitie cu nimic). Retroactiv, acvariul ajungand cum stiti la concurs, da , regret cate ceva ca plante alese . As fi preferat in loc de Anubias nana niste Fissidens, iar in locul Crypto, pe alocuri niste Staurogyne in fata. La vremea cand la-m plantat (undeva sfarsit 2009 parca) nu stiam ca au intrat in tara, sunt convins ca as fi fost ajutat ca si in alte randuri de colegii de forum cu mici donatii ( .... ). Cam asta ar fi despre setup, voi continua despre problemele intampinate cu fertilizarea lichida, echilibrul KH – Ph – co2, atacul masiv de Rhodophyta si cauzele sale cat si consecintele, dificultatile in sincronizare, timingul de trimming / fotografiere, dificultati foto, limite si ce i-ar mai fi trebuit sa fie mai bun. Sper sa nu plictisesc excesiv, daca da, nu ezitati sa dati un semn. Pe curand,
Da, este exact cum ai spus. A trebuit sa imi fac o mica cultura hidroponica pentru a o mentine cu acest aspect (de trifoi) o perioada de timp, pana restul acvariului a ajuns la forma dorita, moment cand (cu 3-4 zile inainte) am plantat-o. Glosso din spate ar sugera campul presarat de trifoi, in zare... Bineinteles ca nu puteam sa reproduc totul ca in realitate, stiu ca ii mai lipsesc multe, despre dificultatile si limitele intampinate cu acest aquascape, daca intereseaza pe cineva, pot scrie mult mai mult decat despre partile bune...
Draga Bogdan iti doresc din inima sa ajungi acolo (galeria ADA Niigata). Invitatia care mi-a fost trimisa este onorifica, doar ocupantul locului I este (din cate stiu eu) sponsorizat de ADA, iar pretul drumului pana acolo, cazarea, etc m-au determinat sa scriu mai sus mica gluma cu jucatul la Loto (sansa de a ajunge e deci zero). Multumesc pentru gandurile bune, cum spuneam mai sus iti doresc (ca si altora de aici) sa ajungeti acolo, daca s-ar putea ca premiati ADA ar fi si mai grozav.
O mica completare de ultima ora. Am primit (ca de obicei) si prin posta plicul cu rezultatul de la concursul IAPLC. Spre deosebire de participarile mele din anii trecuti, la rubrica Prize unde nu era scris nimic ( ), anul acesta scrie Prize for Fine Work ( ), ceea ce inseamna ca au largit acordarea de diplome de merit pana la locul 200 (probabil numarul mare de participanti), sau e un fel de "editor's choice", sau e o greseala. Mi-au bagat si o invitatie de participare la festivitatea de decernare a premiilor la Niigata, motiv ce ma stimuleaza sa devin jucator energic la 6/49 . Am uitat sa va spun titlul original al compozitiei : s-a numit " Clover valley afternoon". "Clover" vedeti de unde vine, afternoon era o sugestie in imaginea trimisa la concurs (alta decat cea de fata, dar luata in aceeasi sesiune foto cu aceasta), care avea alta iluminare de background (f slaba, inchisa la culoare, spre negru-brun, amintind vag crepusculul). Pentru ca tot nu merge galeria, incerc sa pun aici si imaginea full (tot de pe server extern).
image

Si eu cred ca e frumos si e abia la inceput. Doar cateva sugestii, considerand ca mai bine sa spun ceva critic dar poate constructiv decat aplauzele (care ti le pastrez pentru final oricum... ) fara efect (ramane de vazut): desi foarte frumoasa ea insasi ca planta, cred ca cinereumul va fi foarte greu de armonizat in acesta compozitie simpla, din cauza formei sale extrem de "exotice". Intr-un acvariu asa mic, deja mascheaza rocile din coltul din dreapta, care ar trebui sa echilibreze intr-o compozitie triunghiulara (singura ce o vad posibila) grupul masiv de roci din stanga. Incearca sa privesti cu ochii mintii compozitia fara el si cu un covor ondulat de HC (cu sau fara carare... ), covor in care as lasa sa se intrevada din loc in loc toate radacinile subtiri ce plutesc acum pe langa roci. Imi place mult cum se strecoara Staurogyne printre roci in stanga, dar si acolo este mascata de cinereum. Opinia mea in acest caz ar fi "less is better" adica fara cinereum (stiu, e dureros ), dar cu covor de HC. In stanga rocilor (pe care sa le imbrace partial) pana la sticla si in spate de tot pe dreapta as pune niste E tenellus red, dar trebuie pazit si plivit continuu sa nu se intinda dincolo de limitele dorite. Evident ca intotdeauna la aspectele "artistice" orice tine de subiectiv, deci cea mai importanta ramane calea autorului... asa ca imixtiunea mea de opinie se opreste aici, sunt convins ca va iesi f frumos


PS. Banuiesc ca la un moment dat va avea si fertilizare lichida nu? (la al meu substratul cu irom bottom supradozat a avut nevoie rapid de fertilizant lichid, mai ales la cel de acum 2 ani cu covor HC).
Multumesc Fara, dragut ca de obicei. Ce sa spun, am regretul ca nu am apucat sa am si un alt format de bazin (ceva de genul 90x45x45, sau 120x50x50), cred ca ar fi fost mai stimulativ si mai armonios de compus ceva in el. M-a mai lasat George sa ma mai joc pe la el prin bazine, dar e greu cand lucrezi la distanta si nu poti directiona o crestere buna si un echilibru mai ales in primele 2 luni de la plantare. Sper sa apara prin septembrie dupa petrecerea lui Amano deja clasicele "inside information and photos" sa mai vedem si noi ultimele tendinte din top 20-30 IAPLC. Numai bine, sarcofag frumos, Sorin
Acvariul nu este rau, are o compozitie echilibrata, atat ca specii cat si ca geometrie. Sunt convins ca va fi mai bine cu un acvariu mai mare. La acestea miniaturale asiaticii sunt imbatabili. Cu intalnirile forumistice "live", sper sa prind candva o duminica libera, eu lucrez si sambata (uneori si toata sambata noaptea) asa ca duminica matinal... . Cum spuneam si la jurnalul cu acvariul meu (Lumini si umbre ...) nu am reusit sa ma loghez pentru upload la galerie dar am cazat imaginea acvariului meu de la IAPLC 2010 pe un server extern. Poate fi vazut acolo.
Asa cum am promis la topicul "rezultate IAPLC 2010" incerc sa pun aici imaginea aquascape-ului cu care am participat la ADA 2010. Desi am vrut sa il uploadez la galeria de aici ceva nu a mers (ori nu mai stiu sa ma loghez pentru editare/ logare la galerie ori e ceva in neregula), asa ca momentan l-am pus tot pe un site extern. Acvariul e acelasi din paginile de mai sus, a ajuns asa in cam 3-4 luni de la plantare. Substrat ADA Malaya, plus Powersand, Iron bottom (ADA complet), iar fertilizarea lichida cu Tropica. Luminile 4x54 W Giesmann. Aceasta ar fi imaginea de ansamblu, recomand a fi vazuta full screen pe un fundal negru:

image
Alex.B wrote:Bravo Sorin, primii 200 e ceva!


Multumesc Alex, pentru mine chiar este ceva. Din pacate aceasta (cel mai probabil ultima) participare la cel mai mare concurs de aquascaping a fost intr-un moment de criza de timp majora, posibil s-ar fi putut ceva mai bine, dar nu cu mult. Trebuie sa ai o inspiratie exceptionala sa intri in top 20. Cum am spus si cu alte ocazii nu l-am ascultat pe George in urma cu multi ani cand am comandat acvariul si de atunci ma lupt cu o profunzime de 40cm care mi-a creat mari probleme si cel mai probabil m-a limitat mult in posibilitatile creative. In rest ce sa zic, in lista participantilor de anul acesta am vazut nume mai mari in urma mea, asa ca pentru mine (si indraznesc sa spun si pentru acest forum ) cred ca rezultatul este rezonabil.

Se intrebau unele persoane pe aici (dar mai ales prin alte parti) de ce am participat de-a lungul timpului la aceste concursuri. Am promis ca voi raspunde. Sunt cateva motive, in primul rand mi-au stimulat ambitia de a progresa (in timp la ADA, unde stii exact pe ce loc esti in lume am fost pe 1200 si ceva, apoi 400 si ceva, acum 191), m-au ajutat sa inteleg mai multe despre stilurile de aquascaping, despre asocieri de plante, compatibilitati, lumina, viteza si sincronizare in dezvoltare, variatia culorii aceleiasi plante pentru armonii cromatice, tehnici de trimming si hardscape, crearea iluziei profunzimii in 40 cm adancime acvariu, etc. Nu in ultimul rand am vrut ca si numele Romaniei sa fie acolo (da, am vazut cum sunt priviti romanii afara si de cate ori am putut si pe linia profesiei mele si cu acest hobby am incercat sa arat ca suntem la fel ca ei nu doar cu "salutul romanesc" ). Pe de alta parte, de ce sa nu recunosc am sperat sa stimulez continuarea formarii unui nucleu de aquascaperi romani de performanta aici la acvariu.ro (si tinand cont de ce acvarii am vazut in ultima vreme aici as zice ca s-a reusit, evident meritul nefiind doar al meu, am numit cu alte ocazii pe formatorii de opinii profesionale in acvaristica plantata ). Daca vedeti posturile mele din trecut (cu micile mele glume de rigoare, dar fara a eluda adevarul) am spus ca am predat stafeta unei noi generatii....

Cred ca la ce gasim pe piata acum in materie de soluri, fertilizanti profesionali, echipamente CO2, etc, (fata de cativa ani in urma) nu mai avem motive sa ne plangem ca nu putem creste bine (aproape orice )plante. Cu mici eforturi gasim aproape orice plante (de altfel acvariul meu pentru concursul IAPLC 2010 am vrut sa il fac cu plante obisnuite care se gasesc constant), deci logic pasul urmator este accentul crescut pe estetica acvariului (pur si simplu pentru propria noastra placere, pentru camera noastra, etc, iar daca este sa doriti sa il trimiteti la un concurs, dupa o autoapreciere critica, , de ce nu?). Asa cum am procedat si in trecut voi pune si aici imagini in premiera cu acvariul trimis la concurs (sa vad cum stau cu spatiul la galerie, nu as vrea sa il cazez extern).

Desi spuneam ca prabusirea dramatica a timpului meu liber din cauza problemelor de serviciu (am ramas 9 din 16, sper sa nu sting eu ultimul lumina...) cat si schimbarea spatiului arhitectural alocat acvariului, ma forteaza sa fac o pauza (nu stiu cat de lunga inca, dar am spus o pauza), in acvaristica, oricum voi fi in continuare pe aici cu voi si sper la anul sa vad participanti din acest forum cu acvarii frumoase si apreciate aici si "acolo" O vacanta placuta si inspirata tuturor!
Este unul din cele mai frumoase acvarii mici pe care le-am vazut aici Plante corect alese pentru dimensiunea bazinului, compozitia si designul triunghiular frumos definit. Poate niste Rasbora Galaxy sau ceva asemanator pe acolo i-ar da un ultim accent de culoare si miscare. Felicitari!
cibserg wrote:Sony DSC-H2 si lentile suplimentare close-up.


Eu folosesc un DSC H1 si am luat si adaptor close-up, dar se pare prea puternic, magnificatia e deja mult peste 1:1, mi-a scazut dramatic DOF, nu am decat 1-2 cm de claritate si mai rau, distanta maxima de focalizare este pana in 5-10cm. Trebuia sa fiu mai retinut cu factorul de magnificatie al lentilei suplimentare.
costi08 wrote:
nu voi pune decat atat cat sa depaseasca putin buturugile din dreapta si stanga inspre centru din spate, atat cat sa formeze un - V - pentru ca acolo voi incerca sa inchid cu E parvula.



Exact asa am facut la varianta actuala a acvariului meu, (o sa pun candva si poze ), doar ca am pus chiar E acicularis, nu parvula. La inceput chiar a fost OK, acum a devenit invaziv, scoate capul peste tot, desi incerc sa il smulg, dar uneori nu se poate ca il scot cu tot cu covorul HC, asa ca il mai si tund, asta stimulandu-i se pare rata de inmultire.
 
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com