[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GreenFish
Forum Index » Profile for GreenFish » Messages posted by GreenFish
Niste poze vedem si noi?
Astea ne plac !! POZELE !
Macar cu batranul Guram.

Multumesc baieti.

Poze voi pune cand voi fi si eu mandru de acvariul meu asa cum sunteti voi de ale voastre.

Deocamdata lucrez la asta.

Da voi pune o poza cu regele in zilele urmatoare.
Salut.

De ce va intrebam de cum calculati voi...
Pentru ca diferenta este foarte mare intre cele 2 sisteme de calcul.
Respectiv la cel cu W/l ar fi 4 neoane, t5, de 30 W, total 120 w. Probabil ca ar merge si de 25 w sa fie 100 w in total.
Iar la calculul raportat la suprafata ar fi doar aproximativ 65 w in total.

Am sa va rog sa-mi dati voi un sfat cu ce putere ar trebui sa pun la acvariul meu.
Acvariul meu este de 120 litri si are dimensiunile 80x35x45.(Lxlxh)

Multumesc.
Va salut si ma bucur sa fiu printre voi.

A trecut ceva timp de cand va citesc si m-am gandit ca de ce nu as putea sa fac si eu parte din comunitatea voastra.

Numele meu este Radu si sunt din capitala.
Sunt posesorul unui acvariu de 120 litri achizitionat de la Hornbach acum aproximativ 2 ani. Nu am mai avut nici o tangenta cu aceasta pasiune pana sa-mi achizitionez acest acvariu. Si adevarul este ca nici nu vroiam sa fac o pasiune din asta dar m-a luat valul.
Bine inteles ca orice incepator ne documentat, nu mi-a trecut prin cap ca as putea sa ma documentez inainte sa incep acest sport, asa ca m-am dat cu capul de zid, sau mai bine zis de sticla acvariului, de nenumarate ori pana sa ajung acum, la 2 ani de la prima umplere sa am o apa cristal si pesti sanatosi. Asta in mare parte datorita voua.

INCEPATORILOR nu faceti ca mine, respectiv sa cititi de ce s-a intamplat un fapt, de ce mor pestii, de ce s-a umplut bazinul de alge, etc. mai bine cititi ce spun baietii acestia cu experienta intai.

Acvariul meu este populat cu pesti in marea lor majoritate de talie mica. O mare parte vivipari (guppy, molly, platy), danio zebra, neoni, dar si ceva sanitari cum ar fi cory si ceva nevertebrate cum ar fi melci zebra.
Pentru ca am pus mare pret in acesti 2 ani pe pesti si pe sanatatea acestora se pare ca am cam ajuns sa-l suprapopulez dar cu timpul voi mai dona din ei si echilibrul va fi restabilit. Deocamdata multi dintre ei sunt pui. numarul lor total este 34.
A si sa nu uitam de rege. Regele este un Gurami. este cel mai batran peste din acvariu a fost pus in acvariu la o zi dupa ce am pus apa de la robinet prima data. De, eram si eu mic. Simgurul peste care a supravietuit tuturor experimentelor, si esecurilor mele de incepator.

Acum as vrea sa trec la pasul urmator si sa plantez acvariul foarte bine.
Dar de data aceasta mai intai va citesc.
In legatura cu lumina.

Gasisem la un moment dat ceva poze cu un capac exact ca al meu modificat de la 2 tuburi t8 la 4 tuburi t5 dar ma chinui de o sapt. sa le regasesc si nu reusesc.( merci daniel12 pentru lamurirea cu diferenta intre t5 si t8, habarnu aveam ce inseamna).

Inca o intrebare va rog:

Voi ce socoteala folositi pentru a calcula necesarul de W pentru acvariul vostru?
Pe cea in functie de litri respectiv:
lumina puternica 0,6-0,9 W/L
medie 0,4-0,5 W/L
slaba 0,2-0,3 W/L

sau pe cea in functie de aria bazinului :
10 W 900 cmp - slab
15 W 900 cmp - medie
20 w 900 cmp - puternica

??????
Salut.
"Sscorpionul" sper sa am noroc si sa gasesc o instalatie la banii acestia.
In principiu citindu-va pe voi am vazut cum se face o bomba homemade dar am copil mic si mi se pare foarte riscant sa am asa ceva in casa.

Dar pentru un minim cam ce mi-ar trebui.? Ma gandesc ca as putea avea un minim si pe urma, treptata, cand mai fac rost de bani o mai upgradez.
Buna ziua si bine v-am gasit.

Am un acvariu de 120 l achizitionat de la Hornbach, Aquapro 80.
Dupa un an de cand il am pot sa zic ca pestii mei, 90% din clasa vivipari, traiesc foarte bine si fericiti, intr-o apa foarte limpede si fara alge daunatoare lor si putinelor plante pe care le am.
Am invatat multe de la voi, de fapt de ce sa ma ascund am invatat tot ce stiu de la voi, dar cred ca e timpul sa fac un pas inainte si de aceea va intreb:

Daca vreau sa maresc intensitatea luminii, pentru ca as vrea sa maresc numarul de plante, va trebui sa schimb cele 2 tuburi de 18W, venite stoc cu acvariul, cu unele de 30w cel putin.
Tuburile care au W mai multi sunt si mai mari ca dimensiune, lungime si grosime ?
Daca schimb tubul trebuie sa schimb si startar-ul si droser-ul ?

Daca vreau sa fac un pas inainte, dupa cum spuneam, acesta va fi bine inteles insotit de achizitionarea unei instalatii de co2.Dar cum momentan ratiunea invinge pasiunea si nu am banii necesari unei instalatii complete am sa va rog pe voi sa ma luati cu incetinelul si sa-mi spuneti cu ce sa incep pana cand voi reusi sa ajung la instalatie completa asa cum sunt cele de cateva sute bune de euro si care imi vor face plantele sa arate ca in frumoasele voastre acvarii.

Multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for GreenFish » Messages posted by GreenFish
Go to: