[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: TCRadu
Forum Index » Profile for TCRadu » Messages posted by TCRadu
Pentru gazon imi trebuie multa lumina watti si timp de iluminare = retera sigura pentru alge, mai am un nano in care am HC gazon si pentru a-l intretine de la iluminat in exces si adaos de macronutrienti m-am umplut de alge pe cioata si pe anubiasi nana petit , cum nu am reusit sa scap de alge cu blackoutul am scos cioata si am trata situatia cu sol de hipoclorit.... Rezultat ....am eradicat algele la un loc cu anubiasul, acum am schimbat lumina de la alb rece la alb cald sa vad cum se cor comporta atat HC-ul cat si anubiasii daca isi mai revin....asa ca in asta nou inceput ma voi abtine de la gazon.
R.
Nu, gazon in nici un caz cel mult din muschi, nu vreau sa mai fac si injectie de CO2, ma voi axa pe dezvoltarea de muschi si licheni
Din pacate am aflat prea tarziu ce sunt in pericol sa corcesc crevetii rcs cu green fiind din aceiasi familie, doar dupa,ce i-am pus impreuna si acum nu mai pot sa-i separ...dar pana la urma nu am pretentia sa cresc rase pure.

Inca o laterala.....
Ansamblu ziua
Si un ansmblu....
Si...
Si ...
Si acum sa va arat niscaiva poze cu noul habitat al creveteilor mei RCR si Green Srimp......
Multumesc lui Stefanp pentru crevetii RCS si plantele trimise.
Radu
Update imagine
In primul rand Multumesc tuturor celor ce m-au ghidat in acest inceput de aventura si in special lui Dragos!
Inca nu bag vietati in el, intai o sa bag probabil un mopan, ceva plante si moss, apoi treuie sa achizitionez niste creveti RCS si poate ceva microrasbore .
Si mai trebuie sa ma gandesc dac bag un fundal 3 D in el sau nu? Sau sa fac un 3d din piatra naturala...

Toate bune

Radu
Azi de dimineata NO2 sub 0.3 ppm (test la picatura Tetra) cu testele 5 in 1 de la JBL nu il mai detecteaza deloc. Cred ca pe maine pot declara ciclarea completa. Iar NO3 -ul in mod curios pare a fi scazut la 25 ppm?
Sfarsit de saptamana placut.
R.
Azi de dimineata NO2 a scazut sub 2 ppm iar NO3 -ul pare si el ca ar fi scazut undeva intre 25 si 50 ppm, evolutie pozitiva as zice eu.

R.
scad usurel nitritii - in coborare undeva sub 5 ppm, intre 2 si 5 si asta in 12 ore de la ultima masuratoare, cred ca sunt pe drumul cel bun
R
Am facut azi un schimb masiv de apa cam 30 l din 40 si astfel am ajuns cu No2 la 5 ppm si NO3 pe la 100 ppm.
Acum ramane sa urmaresc daca dispare No2 -ul, amoniac nu mai adaug doar putina mancare pentru a mentine ciclul de transformare al amoniacului in No2 activ, sa vedem cum evoluam.
R.
nu cred ca se opreste la nitriti intrucat nitratii sunt peste 500 ppm.....dar nu scad nitritii, iar amoniac nu am mai introdus de vreo 4-5 zile.
o sa mai fac niste schimburi de apa, sau pot incerca o dilutie pentru a determina cat mai exact atat nitritii cat si nitratii.
R.
am refacut testele chiar acum pe Tetra (la picatura) si pe JBL 5 in 1 (cu benzile indicatoare) si ambele imi dau aceleasi valori la NO2 peste 10 ppm ....ce sa insemne asta ca am doar bacterii care transforma amoniacul in NO3 fara a trece prin NO2. Ce poate fi in neregula?
R.
tot sus nitritii peste 10 ppm, oare cat mai trebuie sa astept sa scada?

R.
nitritii inca sus, peste 10 ppm, asteptam sa scada in continuare....
am pus si putina mancare in apa, dar amoniac nu mai bag deocamdata.
R.

Forum Index » Profile for TCRadu » Messages posted by TCRadu
Go to: