[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dancer4u
Forum Index » Profile for dancer4u » Messages posted by dancer4u
Message
pixel wrote:De unde ai luat tipul asta de pietre?


asta ma intereseaza si pe mine
foarte frumos acvariul. bestial
misto acvariul. din pacate nu am cu ce sfaturi sa te ajut ca sunt incepator, dar imi place :-) multa bafta
bine ai venit. intr-adevar, frumoase acvarii
naitsirc wrote:Din ce gasesc pe net se pare ca scalarii (Angelfish) trec prin diferite schimbari de culoare pe parcursul inaintarii in varsta si ca e ceva normal sa apara pete argintii pe ei, sau chiar sa se schimbe negrul in maro sau alte culori




merci Cristi. esti un geniu
app...acum imi dau seama de unde vine "naitsirc" ) <-----
Porcu wrote:Ce problema banuiesti ca au? Eu nu-i dau seama din film.



Pai vezi ca au acele pete cumva metalizate...se vad foarte bine cand bate blitz`ul pe scalari. Sper sa nu fie ceva boala...ei sunt vioi...mananca la fel cum mancau pana acum.
te`ai uitat la video ?!...ce parere ai ?
de cate ori ma uit eu daca am primit raspuns sau nu imi adauga 1 la views ? ...
Va salut.
De cateva zile am observat ceva pete pe 2-3 scalari. M-am gandit ca e ceva boala asa ca am zis ca postez aici sa vedeti si voi si sa ma ajutati cu niste pareri si sfaturi.
Am incercat cu niste poze dar nu prea ii prind in poze, asa ca am facut un mic video si i-am pus pe youtube sa ii putet vedea.
Acesta e link`ul : [youtube]http://youtu.be/0c1wljMMWxQ[/youtube] (sper sa mearga)
Astept parerile si sfaturile voastre.
Multumesc
ok, merci
da....pesti in curand mai primesc un acvariu si atunci voi muta din ei in celalalt. sper sa incep cu dreptul celalalt acvariu
aaa...si asta timp de 2`3 saptamani ? sau cand stiu ca ciclarea a fost realizata ?!
ok...deci ar trebui sa schimb zilnic undeva la 6-10 litri de apa pregatita dinainte cu o zi intr`o galeata, nu ? altceva ar trebui sa mai bag in acvariu ?
ok...apa pe care o pun in acvariu trebuie sa fie pregatita dinainte cu o zi...sau pot sa o pun direct de la robinet...sau cum ar trebui sa fac ?
Nu am cumparat acvariul, l-am primit cadou de la iubita mea. De la ceva magazin din Oradea. Pot sa o intreb daca... ajuta cu ceva ?!
update : tocmai am dat 4 zebre, 2 xipho, 2 corydorasi
Salut. Eu ma numesc Marius si sunt din Oradea. Detin un acvariu Elite de 60 de litri de la Craciun (l-am primit cadou). Avea inclus in set un filtru de apa de Elite JET-FLO75 de 5W, incalzitor acvariu ELITE 100W si un neon care este integrat in capacul acvariului. Decorul consta in pietris colorat (portocaliu si rosu), 2 plante la care nu le cunosc denumirea (dar se pot vedea in poze), o buturuga si 2 sponge-uri.

Pesti :
2 ancistrusi
2 honeygourami (cred k asa se numesc...)
6 corydorasi
6 scalari
6 xipho
14 zebre (5roz, 5 galbene, 4 albastre)
total : 36 de pesti

am folosit 2 solutii pana acum : 1) Easy Balance de la Tetra Aqua (prima data am pus joia trecuta cand am schimbat 30% din apa) - si nu stiu daca se foloseste periodic aceasta solutie sau doar cand schimb apa... si 2) ceva solutie Neptun scrie si ceva in ungureste, care cica contine minerale si nu stiu ce pentru plante.

Ciclarea acvariului am facut`o in felul urmator : am primit acvariul (fara pesti) joia inainte de Craciun (2011). Am spalat pietrisul, apoi am pus apa de la robinet si am bagat ceva solutie AquaSafe si am pornit filtrul de apa si incalzitorul; iar vineri, a doua zi, am introdus pestii. Au fost aproximativ 17 la inceput...dar fiind incepator si necerand sfaturi altora...cum mi`a placut ceva pestisor...cum am cumparat 2`3....si uite asa am ajuns la 36.

Sper ca nu v-a plictisit experienta mea de pana acum si astept sfaturi si idei din partea voastra.
M-ar ajuta mult sfaturi in legatura cu ce pesti sa pastrez, pe langa scalari. Scalarii vreau sa ii pastrez.
De asemenea as vrea un decor mai frumos....mult mai multe plante...asa intinse pe fundul acvariului si sa se ridice in sus...

Astept sfaturi

Numai bine si bafta la toti
Am si eu un acvariu de 60 de litri si cred k am facut o combinatie aiurea de pesti. Sunt incepator, am acvariul de la Craciun (primit cadou) iar acum vreau sa invat mai multe. Am pus in el urmatorii pesti : 2 ancistrusi, 6 corydorasi, 6 scalari, 6 xipho si 15 zebre. Mie imi plac k sunt tot felul de culori. Am inteles din mai multe parti k sunt prea multi si k e suprapopulat acvariul. de vreo 2-3 zile imi lipseste zebra...si nu o gasesc nicaieri. Semne de agresivitate nu am vazut pana acum deloc, chiar se impaca foarte bine pestii. Cam cati pesti ar trebui sa fie in acvariu ?
O alta problema o am cu plantele. nu rezista nici una mai mult de o luna, se usuca degeaba bag minerale si prostii pentru plante.
Astept parerile si sfaturile voastre cu mare interes.
O zi buna
 
Forum Index » Profile for dancer4u » Messages posted by dancer4u
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com