[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rodoselada
Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada

Multumesc!

Sebastian Costin wrote:Ti-a iesit foarte fain scape-ul!

L-as vedea cu o tufa imensa de Rotala H'ra tunsa sub forma boltita a unui bonsai si cu ceva mai multe plante in partea aceea goala din aranjament.

Chiar fain

Multumesc! Eu il vreau verde pentru moment, in spate am plantat azi Cyperus helferi, am uitat efectiv ca l-am comandat saptamana trecuta.
Daca nu o sa-mi placa voi incerca cu h'ra.

adrian09 wrote:utilizezi doar filtru acela intern?
ah scuze am citit acum

Filtrul acela e plin cu carbune activ pentru limpezirea apei, lemnele elimina tanin si asa am o apa limpede.
Da am extern.
Problema e ca nu ai ce, cu ce, pe ce experimenta, nu indeplinesti nici macar minimul necesar pentru o amarata de planta.
Dupa ce tevei satura de asazisele experimente (esecuri) nu stiu daca vei mai pute continua. Nu poti experimenta ceva ce e confirmat.
Multumesc Cosmin!
Multumesc Cosmin
Multumesc @adrian!
MihaiF wrote:Plantele care cresc incet sau sunt batrane sunt BBA receptive asta am observat in putinii ani de acvaristica pe care ii am in spate. Pe langa asta sunt plante care sunt din nascare BBA receptive , comparativ cu altele care nu !
Exemplu concret : BBA va lovi tot timpul mai cu spor plante cu frunze aciculare sau mai robuste ( ex . Anubias , gazon eleocaris , valisnerii , staurogine , echinodorusi , ) fata de plantele cu frunze mai fine ( cabomba , rotale , ludvigii , mc , etc )
In concluzie , daca e sa vorbim despre BBA , cred cu tarie ca exista plante BBA rezistente si plante BBA sensibile.

Toate acestea se pot evita printr-o mentenanta adecvata. plantele nu reprezinta nici o problema de adaptare, siu nu plantele sunt cele care creeaza probleme.
Multumesc Gabi, perioada de iluminare 6ore, 30% intensitatea.
Acavariu 60x40x40
Acvariu: 60x40x40
Lumina: Aquas Metal X 600
Co2: Presurizat
Filtrare: Eheim Pro 3 350
Substrat: Nisip quartzos, pietris 2-3mm
Fertilizare: Prodibio Biovert Ultimate, Biovert Plus
Hardscape: Seiryu stone, bogwood
Plante: Anubias Nana Bonsai, Bucephalandra sp., Microsorum Trident, Microsorum Narrow leaf, Bolbitis Difformis, Cryptocoryne Parva, Micranthemum Monte Carlo

image
Deci, tot ce ai in acvariu la momentul asta nu te ajuta sa scapi de BBA sau orice alta alga.
ar trebui un reset total, ai foarte multa mizerie adunat in pietris, lumna este multa pentru volumul si cerintele plantelor.
eu zic sa scoti tot din el si sa oo iei de la capat.
schimbat acel pietris cu unul cu o granulatie de 2-4mm, adaugate plante noi curate fara urme de alge, aruncate acele decoruri sau inlocuite cu pietre sa lemne. La plantele actuale tunse frunzele afectate. si replantate.
Super poza
Plantelor le merge bine, la cat timp ii schimbi apa?
Multumesc!

image

image

image

image
poze

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Da, sunt foarte frumosi

https://www.google.com/search?q=boraras&oq=boraras&aqs=chrome..69i57.4016j0j7&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
Pesti: Boraras oricare dintre ei, sau Amandae Tetra
Multumesc! si o poza de azi

image

Inca astept, am tot timpul in aceasta perioada
Multumesc!

by koala: Am mai mesterit la link, sa il putem vedea direct.
Multumesc!

Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Go to: