| Message |
|
|
kirucd wrote:
luc7777 wrote:
kirucd wrote:Intre surse si cutia cu maimutze este maxim 0,5 metri, iar intre cutia cu maimutze si lampa probabil 1,5 metri maxim,
hai sa zicem 2 metri.
Mai pune 1.5m la conexiunile intre leduri. Mie la lampa mi-au intrat 20m cablu deci cam 1.5 pe seria de leduri.
Conexiunile intre leduri cu ce cablu le-ai facut? Nu e suficient cablu plin de 05 sau 0,75?
Eu legaturile intre leduri le-am facut cu cablu multifilar de 1mm siliconic.
|
 |
|
|
|
Poti pune conductor rigid de 0.75. Pcb-ul cu rezistente de siguranta LE Daca vrei punem rezistente THT (dalea normale)
|
 |
|
|
kirucd wrote:Intre surse si cutia cu maimutze este maxim 0,5 metri, iar intre cutia cu maimutze si lampa probabil 1,5 metri maxim,
hai sa zicem 2 metri.
Mai pune 1.5m la conexiunile intre leduri. Mie la lampa mi-au intrat 20m cablu deci cam 1.5 pe seria de leduri.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Nu poti pune cablu de 0.5 ca ai pierdere de voltaj, gandeste-te ca treseele o sa aiba cel putin 3-4 m
Cablu 0.5mm
Voltage drop: 0.84
Voltage drop percentage: 1.68%
Voltage at the end: 49.16
Cablu 1mm
Voltage drop: 0.21
Voltage drop percentage: 0.42%
Voltage at the end: 49.79
la astea se mai adauga pierdere de voltaj pe pcb si la conexiuni.
|
 |
|
|
|
Tip conector reglet? de conexiuni deconectabil?
Conector soclu
Tip conector tat?
Orientare spa?ial? în unghi 90°
Pas pini 5.08mm
Num?r piste 2
Placare contact cositorit
Curent nominal 15A
Clas? inflamabilitate UL94V-0
Culoare verde
Material pin alam?
Tensiune nominal? 300V
Material carcas? poliamid?
Montare electric? THT
Lungime 11.56mm
În?l?ime 8.2mm
Temperatura de lucru -40...105°C
Adâncime 12.1mm
Conform cu norma CE
|
 |
|
|
|
Cam asta ar fi.
Cablu este 14x1, duc lejer 2a.
|
 |
|
|
Uite si cablu http://cabluri-electrice-sighisoara.ro/flex-jz-14x1-1-3-45.php asta iti duce toate canalele de leduri, in capete montezi doi conectori circulari de 7p si e gata plug'n play
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
M-ai dat pe spate  Cel ma simplu este sa ai o singura cutie in care vin toate matele, adica sursa si cu ldd-urile, de acolo iti pleaca un singur cablu catre lampa si un cablu catre controller.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Cam asa arata, dim 173x114mm
|
 |
|
|
|
deci 7 ldd pe o sursa?
|
 |
|
|
O comndam  e vreo 25 lei placa + filmul 20 ron e gata in cateva zile
|
 |
|
|
Hai ca am facut de 14
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Am facut repede un pcb pt 6 ldd-uri, da il facem de 14 
|
 |
|
|
|
Pai era ma ok cu o singura sursa pt ca se aduna multe maimute, fire, stechere,etc. Deja ai luat ledurile?
|
 |
|
|
kirucd wrote:Deci o mai pui de vreo 3 lampi sa inteleg Spor la bricolat Intrebare: exista cumva alte drivere asemanatoare cu LDD si care sa aiba o tensiune de output (implicit si de input) mai mare incat sa pot alimenta mai multe leduri? Pentru cele 11 leduri UV/violet as avea nevoie de aproximativ 13,5 volti x 11 = 148,5 volti. Daca nu exista va trebui sa folosesc 4 LDD si problema mea principala este daca pot dimma cele 4 siruri diferite cu un singur canal PWM de la Profilux. O seara placuta, Dragos
Peste 60v nu este recomandat sa treci asta daca nu vrei sa tremuri cand pui mana pe lampa  , poti lua http://www.tme.eu/ro/details/hlg-40h-54a/surse-de-alimentare-cu-led/mean-well/# pt fiecare 4 leduri, gandeste-te ca trebuie sa ai marja de 2-3v pt. ca ldd nu iti scoate voltajul care intra in el, din sursele de mai sus poti sa mai urci voltajul cu 2-3v exact cat pierde LDD-ul. Sau o iei pe asta si duci toate ledurile http://www.tme.eu/ro/details/hlg-185h-54a/surse-de-alimentare-cu-led/mean-well/# +++ 4 ldd-uri si iti ies 4 serii de 4 leduri la 2.8 amperi. Sau o iei pe asta https://www.meanwell-web.com/en/product-info/ac-dc-power-supply/led-driver/gt-185-w-led-driver/hlg-185h/product/HLG-185H-54B si nu-ti mai trebe nici un LDD ca are sursa dimare dar tre sa pui rezistente si sigurante rapide pe seeriile de led pt a preveni overload-ul daca iti moare o serie de leduri. Sfat: ia sursa 185h-54a si mergi pe ldd ca e mai sigur! Da poti dima 4 siruri cu un singur canal.
|
 |
|
|
Am facut testul de temperatura, lampa sta in 29 grade (radiatorul) cu ventilatoarele date la minim 5v si ledurile 100% iar in casa sunt vreo 26 grade. Pe fantele de evacuare aerul este destul de rece. La intensitate 100% pe toate canalele poti tine lejer degetul pe led 2-3 sec. iar pe padurile de lipire cred ca nu-s mai mult de 50 grade. Ps. daca are cineva termometru cu infrarosu ar fi super 
|
 |
|
|