| Message |
|
|
|
ok
sunt depasit complet si cred ca in prag de quit.
Dupa ce au disparut algele aceelea 'firisor negru' a mer acvariul bine...dar nu mult timp. Azi am vazut ca iar a aparut 'firisor negru', pe peretii acvariului au aparut niste punctulete albe mai ales pe langa filtru (care se prelungesc cu cate 2-3 firicele tot albe, nu mai mari de un mm) si tot pe pereti aceea alga verzuie-maronie care apare de obicei in acvarii dar a aparut in disperare.
Plantele dupa ce ca tocmai au fost curatate de alge si tunse bine acum iar sunt napadite.
Nu mai am idee de tratament decat la modul cu golitul acvariului si spalat bine cu apa oxigenata si altele, schimbatul nisipului etc. Destul de probabil donatul viviparilor si ramasul cu scalarii care deja au mai crescut si neoni.
Mai trist este ca nu am unde sa tin 3 sapt cat dureaza ciclare pestii decat intr-un acvariu de 30l.
|
 |
|
|
|
oricum in topicul ala concluzia finala era lipsa de fe.
|
 |
|
|
scuze de titlu dalles
Nu am facut teste ca dupa cum ziceam nu stau prea roz cu banii pe moment si nu am mai avut brobleme pana acum.
Lipsa de Fe am zis ca este posibil sa fie... deoarece citisem un topic de pe vechiul forumul foarte asemanator cu ce patesc eu acum (dar sincer l-am citit acum niste luni si nu mai tin minte exact).
Legat de deciclat am dubii. Pesti sunt in forma buna, apa este 'cristal', deci am dubii ca este deciclat.
Mai multe informatii legat de teste nu am cum sa dau cu parere de rau pt mine cu problema, cat si pt voi care va dati cu parerea.
sorry
|
 |
|
|
|
v-ati gandit ca poate fi intr-o retea?
|
 |
|
|
|
+ am mai citit ca poate dupa vo' cateva saptamani poate isi revin singure...dar am dubii la metoda asta.
lumina au destul si temperatura este pe la 24-25 grade.
|
 |
|
|
dupa cum stiti am avut alga  ului si nu am reusit sa scap de ia decat cu apa oxigenata. Acvariu arata destul de chel acum. Plantele au inceput sa creasca destul de repede dupa sfarsitu tratamentului...dar a aparut o noua problema. Foarte multe frunze au inceput sa faca pe margini (pentru inceput) si apoi pe frunza niste pete maroni. Treaba care nu am mai patit-o pana acum. Deci ceva nu merge bine in acvariu.
Dupa cate am mai citit pe aici tratamentul cu apa oxigenata cam afecteaza cultura de bacterii din acvariu si ciclarea acestuia. Pesti in schimb nu au nimic. Ceva lipseste in acvariu si dauneza la plante.
Eu cred ca este lipsa de Fe (posibil si alte lipsuri). Ce ma sfatuiti sa adaug/fac pt a echilibra acvariu si pentru plante.
Este posibil ca dupa acest tratament substratul sa nu mai fie bun? sa fi expirat  resursele din el? Trebuie schimbat? si cam ce as putea adauga in apa (dar ceva ieftin pt ca pe moment nu dispun de un job)
multumesc anticipat
Dalles edit: ti-am modificat putin titlul. Pe viitor iti recomand mai multa grija la alegerea cuvintelor "plastice".
|
 |
|
|
|
apa oxigenat si bezna se pare ca au avut efectul dorit. alga a disparut si sper ca asa sa ramana.
|
 |
|
|
|
Asa sa fie dolly...
Primele si sper ultimile victime: 1 gup, 2 xipho si toti cei 5 melci.
|
 |
|
|
daaaa...dupa cateva zile de schimbat apa azi am inceput "tratamentu cu apa oxigenata + curatatu plantelor (mai am 10% din toate plantele)".
Am pus vo 45ml in 90l si am acoperit acvariu (miroase a apa oxigenata in de-ti pleaca nasu).
Dar...intre timp in aste 3 zile de bezna ce fac: dau de mancare la pesti? schimb din apa? dupa cele 3 zile schimb apa? daca da, in ce proportie?
poate pun si o poza sa vedeti cum arata un acvariu chel 
|
 |
|
|
|
dupa cate am citit apa oxigenata nu dauneaza pestilor nu?
vreu sa ma asigur inainte sa o fac si pe asta
|
 |
|
|
mosule beton....
da cum le-ai last sa avanseze in halul asta? :o
si io am aceeasi alga infecta si de 3 luni siii nu scap de ea. Mai nou mai mor si melci si habar nu am de ce (cand se fac mari crapa).
incearca aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=866 cam asa am facut eu si nu am reusit decat se le stopez.
f curand cred ca aplic ultima metoda...rad toate plantele la care are prindere alga  si raman cu un acvariu chel.
|
 |
|
|
|
Dupa cate am inteles singura treba mai urata cu melci astia (negri) este ca se inmultesc f. mult si scapi greu de ei. A avut un amic si ia luat 3 luni scotand zilnic cu mana sa scape de ai. In rest de mancat si plante nu cred. Sunt pareri impartite dar in general melci mananca alge, resturi de mancare si frunze care se strica si sunt f. moi. Dupa cate stiu eu...bafta
|
 |
|
|
ca sunt folositori bagat la cap de mai demult  , dar nu am vrut sa pun pt ca nu am un acvariu asa mare si se inmultesc in  ii. Akum a venit si timpul lor
cu schimburile de apa n-am zis ca nu a avut efect deloc, ci ca am reusit stagnarea lor intr-o mare masura...dar nu si exterminarea.
sa vedem ce iese
multumesc de sfaturi 
|
 |
|
|
|
merita incercat... inafara de a cumpara o planta si sa sper ca am noroc sa fie niste oua pe ea gasesc si separat in obor???
|
 |
|
|
Si revin...
Nu reusesc sa scap de alga aia a  nici in ruptu capului. am tinut si acvariul pe bezna (nu mult), cu mancarea mai putina, schimburi de apa aproximativ zilnic.
Am pus niste poze aici: http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=11795 (nu chiar asa de bune precum doream) dar sper sa se vada.
Nu am obs. sa dauneze la pesti (tine de cam 2luni  ) sunt la fel de veseli. In schimb cei 6 melci (aku 5) sunt cam terminati de vo 2 zile. Mi-a mutit chiar cel mai mare aku 2 zile si nu avea mai mult de 5-6 luni (temp este de 25-26 grade)...nu stiu ce a/au patit.
Alga nu creste dupa cate am vazut decat pe planta pe care o vedeti incercuita (si mie nu imi vine denumirea akum  ). Daca este sa rup tot ce are alga aia chelesc acvariu de tot (din pacate nu am decat plante cu frunze mari, aia fiind singura cu mai mici).
Nu mai stiu ce sa fac pt a scapa de ia.
Vreau sa fac o instalatie de co2 (manuala)...dar cat timp nu scap de alga aia infecta nu cred ca e bine sa bag si co2 + ca am si o tarsa sa nu gresesc ceva si sa fac genocid in acvariu.
Va rog niste sfaturi, injuraturi  ceva constructiv...mersi mult.
|
 |
|
|
|
poate un admin ceva ca si mie i-mi face la fel
|
 |
|
|
|
de la mizerie si stres cred ca ia luat. foarte multi pesti in 40l, si apa trebuie schimbata la ce ai tu la vo 3-4 zile zic eu (pt ca e multa mizerie).
Apa pe care o schimbi e statuta???
|
 |
|
|
|
ca sunt mai rezistenti, mananca si alge (daca nu ma insel) si ajung la dimensiunile alea peste ani cand poate treci la acvaristica si nu sadism
|
 |
|
|
apa trebui schimbata oricum. Legat de orga de lumini  ....gusturile nu se discuta, dar nu cred ca am mai vazut asemenea gusturi pe forumul asta...
alt caz incurabil 
|
 |
|
|
si io am vazut in orhidea cu 40.000 sau 80.000 (nu mai tin minte exact)
bafta
|
 |
|
|