[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: chriissis
Forum Index » Profile for chriissis » Messages posted by chriissis

Acvariul de 60 x 30 x 30 (54 litri)
Un filtru extern Eheim: 2213
Iluminare 2x24W
Substrat manado
Niste lemnisoare + mushci

O mana de RCS, cativa melci mai mari ce au supravietuit pisicilor, si multi, multi melci comunitari ce-si fac de lucru prin subtrat
Bonus doua pisici ce stau mai tot timpul cu botul in acvariu.

Am cerut un sfat intr-un alt topic pentru niste pesti sa ii adaug in acvariu sa fie si ceva animatie pe langa acvariu
Otocinclus, Ember Tetra au fost sugestiile, pastrez sugestia pentru acvariul mai mare, acum parca nu prea e spatiu necesar pentru pesti in acvariu.

Am facut acest jurnal pentru ca vreau sa iau un acvariu mai mare unde sa pot tine si ceva pesti si, sa am mai mult loc "sa ma desfasor", acum 90% din acvariu este ocupat de lemne si muschi.
Ce dimensiuni ar fi bune pentru un astfel de acvariu? Un acvariu cu creveti, si pesti de dimensiuni mici (sa se impace bine cu crevetii)

Si o poza cu acvariul actual:
image
Ziua buna,

Am un acvariu de 60L locuit de cativa creveti RCS.

Crevetii si melcii isi vad de treaba in jumatatea de jos a acvariului dar parca in jumatataea de sus nu se intampla mai nimic.

As vrea o recoamndare pentru un peste (sau mai multi) care sa se impace bine cu crevetii si sa stea in jumatatea de sus a acvariului.
revine la vanzare

Butelie CO2 2L ( goala )
reductor de presiune "cu reglaj fin"
difuzor ceramic
furtun + valva "one way" + electrovalva
test permanent co2 + solutie de test

pm pentru mai multe detalii sau daca sunteti intersati.

300 Lei
Tot eu, revin cu niste intrebari de data asta.

Pe lemne s-au asezat de ceva vreme niste BBA, si vad ca nu vor sa plece singure, trebuie ajutate, (nici nu vreau sa invadeze muschiul).

Din cate am citit ar fi cam astea metodele:

Easy Carbo, 1ml / 50l / zi pusi direct pe alge
plantarea acvariului cu plante ce au rata mare de crestere (daca trebuie planat, ce plante recomandati?)
Aditie de CO2

Daca imi puteti da ceva sfaturi, tips & tricks, sau orice alta informatie pentru a scapa de aceasta alga, sunt binevenite.
Si o poza cu acvariul
image
Siporax in filtru, apoi buretelul.
Salutare.

Acvariul de 60 x 30 x 30 (54 litri)
Un filtru extern Eheim: 2213 Debit: 440l/h
Iluminare 2x24W
Substrat manado
Niste lemnisoare + moss

Vietuitoare
~7 neoni si ~7 corydoras si 3 creveti Amano

Vreau sa il amenajez pentru a putea deveni casa unor creveti rcs ( si a catorva melci).
Am trei lemnisoare in acvariu, pe unu este legat deja niste muschi (Christmas Moss si mia e ceva java moss prin acvariu) ma gandeam sa il impart pe toate trei lemnele sa fie loc de ascuns pentru creveti.

Acum, ceva intrebari

Sunt prea multe vietuitoare in in acest moment?
Trebuie sa renunt la pesti pentru a putea adauga niste creveti rcs (si cativa melci)? Sa nu fie suprapopulat acvariul, mai ales ca se inmultesc destul de mult crevetii din cate am inteles.
Este suficient filtrul pentru acvariu?
Salutari,

Dupa o perioada lunga in care am neglijat acvariul, si cu ocazia mutari intr-o alta locuinta, am zis sa incep cu acvariul "de la 0".
Momentan am un acvariu de 60L populat de cativa cory / neoni / creveti amano, niste buturugi si ceva muschi (plus algele nedorite)
(revin cu mai multe detalii in topicul dedicat acvariului dupa ce ma dumiresc ce si cum sa-l fac)

Vreau ca dupa relocare sa ma ocup mai serios de acvariu, sa fie cat de cat prezentabil.

Scopul meu final este sa fac acvariul potrivit penru a aduce niste creveti rcs, mi-am dorit intotdeauna sa am creveti (am mai incercat, dar din pacate au murit, doar amano vad ca inca rezista).

Bine v-am gasit si sper sa invat meserie de la voi :>
Butelie CO2 2L ( nu stiu cat CO2 mai are, a fost cumparata anul trecut in august si folosita intr-un acvariu mic de 60L). sa presupunem ca e goala si trebuie reincarcata
reductor de presiune "cu reglaj fin"
difuzor ceramic
furtun + valva "one way" + electrovalva

pm pentru mai multe detalii sau daca sunteti intersati.

300 Lei

Forum Index » Profile for chriissis » Messages posted by chriissis
Go to: