[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cheste
Forum Index » Profile for cheste » Messages posted by cheste
Message
Salut, dupa ce ieri era sa patesc o "nefacuta" cand mi s-a intrerupt curentul electric, am aflat ca SunSun-ul meu (vechi de 3 ani) curge. El e ok si toate is bune si frumoase cu el, pana se intrerupe curentul cand incepe sa se prelinga pe langa balamale.
L-am tot asezat , re-asezat dar nimic, in momentul cand nu se mai alimenteaza, curge. Mentionez ca am facut proba si cu canistra goala (fara cosuri) si la fel se comporta.
Ce ma indrumati sa (mai) fac cu el?

Multumesc
Multumesc.

Da, la solicitarea sotiei ( ca deh!, marimea conteaza ) am revenit la Oscari deoarece ii se pareau ca ciclidele nu cresc ca "ailalti" , referindu-se la astia ..

image

.. pe care i-am crescut de mici intr-un Juwel 180l.

Sper sa creasca cat mai rapid, acum fiind "dopati" cu NLS Cichlid Formula , Hikari Cichlid Gold si Tetra Cichlid Flakes , urmand a baga si creveti prefierti "tocati" pe masura lor.

P.S. Koala, poti modifica titlul cu "Oscar first love"
Mersi.
Salut,

Dupa o perioada cu ciclide, am revenit la prima dragoste... la Oscari.
Asa arata noul setup :
4 tiger Oscari (bineinteles, voi alege un cuplu peste aprox un an), 8 silver Dollars si 2 Hoplo

Nu pe gustul meu .
Maine bag 250 ml de Purigen in filtre.
Vivaldi wrote:
cheste wrote:
- e in constructie (dat comanda la Gabi Bucur) un acvariu cu dimensiunile 135x55x55 (asta e tot ce am putut scoate de la sotie ca spatiu) cu instalatie de 2 neoane si 2 coolere,



Salut, foarte frumos acvariul. Am si eu un proiect asemanator, doar ca ceva mai mic. Te rog spune-mi la acvariul actual cite neoane ai si de ce tip. Ce program de iluminare ai ?

Am vazut un filmulet din iunie cand aveai pietrele pline cu alge (aratau frumos). In filmuletul postat ieri nu mai aveai alge. Ai schimbat programul de lumina, neoanele sau sunt pietrele noi ?


Programul de iluminare e de 2 ore dimineata si 5 ore seara (l-am redus de atunci cu aprox. 1 Ora)
Neoanele sunt aceleasi, JBL Marin Blue si JBL Marin Day.

Disparitia algelor o pun pe seama "obsesiei' mele de a avea apa cristal si am mai pornit din cand cand UV-ul la SunSun.

Recent (adica de o saptamana) am schimbat JBL e900 cu Sun Sun 403a (1400l/h), avand acum 2 SunSun-uri pline cu siporax si micromec continand doar un singur sertar cu bureti si perlon.
Little update

Ce(mai) pot face pentru a reduce suspensiile din apa, (eu banuiesc ca ar fi nisipul fin) deoarece ma dispera. Recapitulez filtrarea: SunSun 404B plin cu siporax si un sertar de bureti, un JBL901 plin cu siporax, si un Filtru Intern Resun SP2500 cu pasla aferenta+JBL Symec. Mentionez ca am folosit si pe perioade bune si JBL Symec in filtrele externe, dar tot degeaba.
Oare e necesar sa schimb nisipul ?

https://youtu.be/17XE1RKjbIA
Ce filtru intern imi recomandati la 400l folosit doar pt filtrare mecanica (mai ieftin)?
Eu as fi vrut un Resun SP2500 , dar nu se mai gaseste pe la noi ca cica nu se mai fabrica.
au inceput sa se inverzeasca pietrele

Prima poza dupa limpezire

image

..am mai adugat 10 rusty ciclids si 8 auratus.

Suntem in plina tranzitie ..

image

image

..in principiu , maine va fi pe pozitie noul acvariu urmand ca luni sa fac transferul din "cana" in "ocean" a locuitorilor sai. Mentionez ca filtrul cel vechi (e900) va fi pastrat si e perfect ciclat, intre timp am scapat de cel intern (cu tot cu acvariul de 180) si in schimbul lui am luat un SUNSUN404B nou, umplut cu 5l siporax, restul cu piatra ponce.
Am primit cadou un flacon de 25 ml de SuperBattle Bacteria 8000, credeti ca ar fi necesar sa pun in filtrul nou, niste bacterii? Adevarul e ca nu stiu cat sunt de bune, n-am mai folosit niciodata; mai mentionez ca o parte din nisipul vechi va fi folosit si la noul setup, iar apa"veche" am doar ce se vede in "cana" (a se citi lighean) din poza, restul completand cu apa ce este deja la declorinat.
Daca mai aveti si alte sugestii, le accept cu placere
Multumesc pentru raspunsuri.
O alta nelamurire : dupa ce e pe pozitie noul acvariu pot pune apa din celalalt vechi si apoi sa completez cu apa proaspata lasata la declorinat? Din calculele mele vor fi 3 parti apa proaspata, la o parte apa ciclata din acvariul vechi.
Mentionez ca ambele filtre sunt ciclate bine, cel extern fiind plin cu siporax si ca nisipul/pietrele vor fi transferate in noua casa, eventual cu unele completari, lasand deoparte faza cu aclimatizarea pestilor pe care presupun ca o stapanesc bine.
Risc sa patesc vreo "nefacuta"?
Ce ti-s si cu magazinele astea online, dau comnda de acelasi nisip dar imi trimite altceva.
A se vedea diferenta.
Credeti ca se preteaza a se amesteca unul cu altul? Vezi foto .
Atat culoarea cat si granulatia sunt diferite.


P.S. Cel din galeata, e cel actual din acvariu (a ramas un rest) , cel din punga e ce am primit astazi.

image
Salut, de mai bine de o luna am inceput un nou setup, cu ciclide malawi; intr-o prima etapa, acvariul e Juwel Vision 180l avand anexat: un JBL e900, filtru intern Aquael 1000l/h, incalzitor 200w, 2 neoane 35w (JBL Marine Blue+Solar Day), nisip alb cuart fin granulatie 0.4-1 mm, pietre de pe Bistrita;
Numar de pesti juvenili:
12 demasoni
10 Caerelus
4 Pundamilia Nyererei (au venit ca bonus la cumparare)
1 Sanitar (stiu ca nu se potriveste, dar e pestele cu iz sentimental, e primul peste ce a fost lansat la apa in familia noastra, si a supravietuit transhumantei a 3 acvarii de-a lungul anilor (6 ani), deci oricum nu mai are mult ... )

Si-acum incepe a doua etapa:
- e in constructie (dat comanda la Gabi Bucur) un acvariu cu dimensiunile 135x55x55 (asta e tot ce am putut scoate de la sotie ca spatiu) cu instalatie de 2 neoane si 2 coolere,
- achizitionat deja 30 kg de acelasi nisip si inca un incalzitor 300w;
- standul va fi din Pal 18 dublat in laterale si construit cu simt de rapundere;
- in planul apropiat voi mai cumpara o pompa de valuri (cel putin 2500l/h) deoarece ma dispera mizeria de pe nisip;
- in planul (mai) departat, va mai fi adaugat un filtru JBL e1501 sau SunSUn 403B (inca nu-s hotarat)

In alta ordine de idei , as mai dori adaugarea unei specii (o familie) in noul acvariu, in conditiile in care demasonii, caerelus si sanitarul raman, ce si cu cat as mai putea suplimenta fauna existenta? (parca m-as orienta catre Acei Msuli)
Ce ar mai trebui sa schimb/imbunatatesc?
Disponibil la critici, sfaturi si recomandari.

P.S. Mai jos , un scurt video cu actualul setup (Juwel Vision 180l)


 
Forum Index » Profile for cheste » Messages posted by cheste
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com