[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mepp
Forum Index » Profile for mepp » Messages posted by mepp

Merci muuuuuuult de tot pentru sfaturi, deja am schimbat astazi 2 galeti si incep sa fac cum mi-ati propus De filtrat nu am cine stie ce doar un filtru intern, nu stiu exact acum de care dar o sa ma uit si o sa va spun, si nu il spalm prea des dar ce-i drept il spalam la robinet cu apa rece

Apa nu am schimat-o niciodata in totalitate, maxim jumatate din acvariu, si apa a fost intodeauna chiar cu schiburile mele de 2 galeti pe sapt foarte curata si clara, adica nu s-a imbacsit sau sa faca alge ceva... dar am inteles care este problema defapt si o sa schimb mai mult si mai des.

De papa ii dau cam de 2 ori pe zi dim si seara dar cum v-am zis el venea cu pofta sa le manance dar dupaia le mai scuipa, pana la urma reusea sa le pape, si ii mai dau din cand in cand dar nu stiu dc e bine sau nu, sa imi spuneti dc gresesc si nu o sa ii mai dau, il mai hraneam cu cate un paianjen, musculita sau fluture cum am facut asta seara pe care le mananca nu o enorma placere si pe acestea nu le mai scuipa

Merci inca o data pentru sfaturi si o sa va tin la curent cu starea lui, sa inceapa tatamentul!

Aici ese linkul, sper sa mearga acum:

https://picasaweb.google.com/108779134055101049719/MyHero?authuser=0&authkey=Gv1sRgCICqn6XwjtrbPg&feat=directlink
Porcu wrote:Bine ai venit .
La sectiunea asta ne limitam la o prezentare din punct de vedere acvaristic, era mai bine daca deschideai un topic la sectiunea despre boli .......
Daca tot ai intrebat aici, iti raspund tot aici. Sint aproape sigur ca pestele e Cichlasoma (Heros) severum.
E posibil ca problemele sa fi aparut din cauza conditiilor mai putin bune (acvariu mic, apa schimbata prea rar .......) care l-au sensibilizat. Lipsa poftei de mincare ar putea fi din cauza parazitilor interni sau/si a chestiilor de pe piele care-l deranjeaza. Cit de des schimbi apa si in ce cantitate?
Cred ca impotriva ranii de pe branhie ar merge un tratament cu Furanol 2 (JBL), scrie in prospect doza si durata.

Io zic sa deschizi un topic nou la Boli .

Merci frumos de raspuns, da ma gandesc si eu ca de la acvariu prea mic dar nu am cum sa-l schimb prea repede... De schimbat cam o galeata sau 2 de 10l fiecare pe saptamana.

O sa incerc si tretamentul care mi l-ai recomandat. Si de mancare el le-ar manca dar nu cred ca ii mai plac ca de inghitit le inghite dar le scuipa, dupaia iar le inghite si iar le schuipa..tot asa...

Si merci de pont, am deschis alt topic la boli/tratamente

Seara faina!
Hi, numele meu este Oana din Pitesti. Nu am cine stie ce experienta dar vreau sa imi dezvolt una Am tot avut acvarii mici cand eram mai mica dar acum de cativa ani am 2 acvarii unul de 80l si unul de 100l. Si am o problema cu pestele meu care se pare ca este mai tot timpul bolnav si nu ii mai trece. Nu a fost asa de la inceput normal doar in ultimul timp adica de vreo jumatate de an.. Am incercat cateva tratamente care le-am gasit cum ar fii :Tetra FungiStop,Tetra Contralck,Tetra GeneralTonic si degeaba. Este cichlid si nu stiu sigur de care este, cred ca Heros si nici daca este mascul sau femenla ( poate ma ajutati si in acest sens, sa-l identific).

Am pus cateva poze (sper sa se vada) mai jos ca sa va dati seama cam ce are. Din ce am observat eu i-a aparut cam de 1/2 luni acea rana la branhie, iar pe aripioare are tot timpul puncte albe care se maresc si se intind...nu stiu exact cum sa explic... Si de papa ii dau terta cichlid sticks, dar parca nu mai mananca cum manca odata, ar trebuii sa-i dau altceva sau hrana vie? Sper sa ma ajutati ca nu stiu ce sa-i mai fac.

Cei drept stiu ca ii trebui un super acariu dar eu il tin singur intr-un acvariu de 100 l..si deocamdata nu am cum sa cumpar altul. Asa l-am cumparat cu tot cu acvariu si nu stiam eu atunci ce fel de peste este si in ce conditi trebuie sa stea, cu timpul am vazut ca aceste cichlidae americane au nevoie de 300l dar promit ca e in plan, la prima ocazie trebuie neaparat sa investesc intr-un acvariu mai mare pt el.

Apa o schimb cam o data pe saptamana 1 sau 2 galeti de 10l

So, cam atat daca mai trebuie sa mai dau si alte detali sa imi spuneti. Si sper ca nu am gresit ca am postat aici si problema mea, sau trebuia sa deschid alt topic in alta parte?!

Merci mult si sper sa rezolv misterul

https://picasaweb.google.com/108779134055101049719...IrlmNW5-4qmsgE&feat=directlink
Hi, numele meu este Oana din Pitesti. Nu am cine stie ce experienta dar vreau sa imi dezvolt una Am tot avut acvarii mici cand eram mai mica dar acum de cativa ani am 2 acvarii unul de 80l si unul de 100l. Si am o problema cu pestele meu care se pare ca este mai tot timpul bolnav si nu ii mai trece. Nu a fost asa de la inceput normal doar in ultimul timp adica de vreo jumatate de an.. Am incercat cateva tratamente care le-am gasit cum ar fii :Tetra FungiStop,Tetra Contralck,Tetra GeneralTonic si degeaba. Este cichldae si nu stiu sigur de care este, cred ca Heros si nici daca este mascul sau femenla ( poate ma ajutati si in acest sens, sa-l identific).

Am pus cateva poze (sper sa se vada) mai jos ca sa va dati seama cam ce are. Din ce am observat eu i-a aparut cam de 1/2 luni acea rana la branhie, iar pe aripioare are tot timpul puncte albe care se maresc si se intind...nu stiu exact cum sa explic... Si de papa ii dau terta cichlid sticks, dar parca nu mai mananca cum manca odata, ar trebuii sa-i dau altceva sau hrana vie? Sper sa ma ajutati ca nu stiu ce sa-i mai fac.

Cei drept stiu ca ii trebui un super acariu dar eu il tin singur intr-un acvariu de 100 l..si deocamdata nu am cum sa cumpar altul. Asa l-am cumparat cu tot cu acvariu si nu stiam eu atunci ce fel de peste este si in ce conditi trebuie sa stea, cu timpul am vazut ca aceste cichlidae americane au nevoie de 300l dar promit ca e in plan, la prima ocazie trebuie neaparat sa investesc intr-un acvariu mai mare pt el.

So, cam atat daca mai trebuie sa mai dau si alte detali sa imi spuneti. Si sper ca nu am gresit ca am postat aici si problema mea, sau trebuia sa deschid alt topic in alta parte?!

Merci mult si sper sa rezolv misterul

https://picasaweb.google.com/108779134055101049719/MyHero?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIrlmNW5-4qmsgE&feat=directlink

Forum Index » Profile for mepp » Messages posted by mepp
Go to: