[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Vlad90
Forum Index » Profile for Vlad90 » Messages posted by Vlad90
Il dai cumva si fara stand?
E frumoasa planta, dar vad ca ajunge la inaltimi de 40-60 cm, iar eu am doar 20. Cred totusi ca o sa scot pietrele sa fac loc pentru alte plante. Luasem un baby mopan, dar cred ca n-am nimerit sectia si am luat pentru terariu pentru ca pluteste...

Lumina cat ar trebui sa o tin pe perioada ciclarii? Eu am setat la 6 ore. E bine asa sau sa setez la 4?
Multumesc de oferta dar nu am bani saptamana asta. O sa comand saptamana viitoare de pe nevertebrate.ro java moss anubias nana si crevetii - RCS si Amano.

Am facut si o poza
O sa comand pentru acvariul de 60L macar sa nu iau doar 3 fire
Am vazut ca are sticky la vanzari, dar e drumul lung din Baia mare si nu as merge pe mana postei, iar ca sa dau 35 lei pe curier nu rezolv nimic ca oricum nu mai am loc sa pun asa mult plante, moss pentru mopan si pietre si ceva pentru fundal. O sa pun luni poze cu acvariul sa vedeti cam ce ar merge pus in spatiul ramas
Sunt de luni pana vineri in Bucuresti la facultate. Programul tau n-ar fi o problem daca ai sta aproape pe langa mine. Eu stau pe langa stadionul lui Dinamo. Dar daca ai putea sa-mi spui de unde le-ai cumparat ar fi perfect . La reef plantele nu erau intr-o forma foarte buna si la ce preturi am vazut pe site ... mai bine ma lipsesc.
Am fost de mi-am luat filtrul Flow60 de la Reef apoi am fost la hornbach de am luat plante si o bomba de CO2. Am luat pana la urma 3poturi HC si 1 pot Lilaeopsis. Moss n-am gasit din pacate si nu stiu de unde sa iau. Ma descurc pentru inceput cu ce am?
Vad acuma ce fac. Ma duc la reef sa-mi iau filtru si o sa ma uit de lemne si plante
Salut.
Tocmai am achizitionat un mic acvariu pe care vreau sa il populez cu cativa creveti.

Detalii:
-acvariu 30x20x20 din Hornbach
-lampa de birou cu bec economic philips 11w 6500k
-substrat Aquabasis+ si nisip alb tot din Hornbach
-o bucata de mopan si cateva pietre
-filtru hang-on Flow 60 (nu l-am cumparat inca dar il iau joi)
-creveti : 7-10 RCS si 3 Amano (de asemenea nu sunt cumparati)

Vreau sa tin acvariul pe low cost asa ca nu o sa cumpar CO2, decat maxim un JBL Proflora bio80. Deci fara CO2 gama de plante se ingusteaza si as vrea sa va intreb ce plante vor rezista in asemenea conditii. Ma gandeam in primul rand la java moss pentru creveti, apoi din cate am citit HC nu poate forma gazon fara CO2. Mai pot pune alt tip de gazon?

O alta intrebare ar fi de unde pot lua creveti si plante la un pret rezonabil in Bucuresti?

Astept cu interes sfaturile voastre.

Multumesc de raspuns. Din ce am vazut acolo cred ca am hair algae si putin thread algea pe cabomba. Nu e asa grav sper sa le rezolv in urmatoarele saptamani...
Salut!

Am inceput de vreo 6 saptamani un acvariu plantat de 60l si in ultimele 2 saptamani am inceput sa am probleme cu algele. Ma poate ajuta cineva cu identificarea si combaterea lor?

Fauna: 10 neoni
2 ancistrusi ( nu i-am mai vazut de ceva vreme)

Plante: Cabomba caroliniana
Hemianthus callitrichoides
Ludwigia Repens
Cea mare din fundal am uitat cum se numeste, dar cred ca este un tip de Cryptocoryne

Stiu ca plantele sunt pretentioase si ca n-am destula lumina (15W) pentru ele, dar in timp vreau sa le inlocuiesc pe rand cu Echinodorus osiris, Sagittaria subulata, Staurogyne repens sau Bacopa australis, si Limnobium laevigatum, daca le si gasesc.

http://www.youtube.com/watch?v=9G3ILzO-DHw&feature=youtu.be
http://imageshack.us/photo/my-images/43/img20111222154011.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/641/img20111222153958.jpg/
As dori sa incep un acvariu marin de 30L. M-am tot documentat si am decis sa achizitionez urmatoarele echipamente:

1.Acvariu: Dennerle NanoCube 30L
2.Incalzitor: Eheim Heater 75W
3.Powerhead: Hydor Koralia nano 1600 - Imi ajunge un powerhead sau imi trebuie doua?
4.Filtru Hang-On: Eheim Liberty 2042
5.Lumina: Solar Duo Boy 26w + 2xblue led
6.Ventilator: Tunze Aquawind - As prefera si ceva mai ieftin daca stiti.
7.R/O: Aquili RO Classic

Sunt bune echipamentele? Ce alte echipamente ar mai fi necesare?

Astept cu nerabdare sfaturi . Multumesc anticipat!

P.S. Echipamentele le-am cautat pe aquaristic.net si as vrea sa le achizitionez de acolo.
Multumesc de urari

Cam 1.50m e adancimea maxima, iar carasii sunt cei cu voal. Sunt mici si grasani si stau mai tot timpul pe la suprafata. Voi posta la thread-ul de pond cateva detalii si poze.

Numai bine!
Ma numesc Vlad, sunt din Ploiesti, dar stau la Bucuresti in timpul facultatii, exceptand weekend-urile.

Experienta in acvaristica nu am, am citit doar pe forumuri, in schimb am un iaz de 5000-6000l cu 7 crapi koi, 7 shubunkini si 7 carasi mireasa. Iazul este tot o prima experienta, deci si la capitolul acesta pot spune ca sunt incepator.

Momentan am achizitionat de la Hornbach un kit Aquapro de la Eheim de 63L pe care il voi popula cu plante si cativa pesti, iar vara viitoare daca raman cu bursa si pe semestrul 2 voi incerca sa fac un NanoReef de 30L.

Forum Index » Profile for Vlad90 » Messages posted by Vlad90
Go to: