[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: a3des
Forum Index » Profile for a3des » Messages posted by a3des
Message
Daca respecti reteta, poate sa faca ceva spuma in primele 2 zile, dar daca ai a doua sticla cu apa atunci nu e nici o problema. Dupa vreo 2 zile compozitia se mai linisteste si functioneaza fara probleme. Depinde mult si de temperatura ambientala, daca e mai cald drojdia lucreaza mai intens.
Am pus in functiune ieri varianta de 5L a bombei legata la un difuzor ceramic.
image

Mie bomba imi sta mult sub acvariu si a fost nevoie, altfel apa curgea din acvariu spre flacon. Am o valva si intre flaconul mare si cel mic de barbotare a gazului, dar asta pentru ca nu am avut altceva la indemana si astfel mi-e usor sa deconectez flaconul mare fara sa deranjez altceva.
Pompa de aer nu trebuie sa fie pornita cand merge CO2-ul deoarece astfel vei scoate tot bioxidul de carbon din apa.
Deoarece bomba nu se opreste peste noapte, poti seta cu o priza programabila sa iti porneasca aerarea doar pe timpul noptii. In principiu asta ar trebui sa fie benefica pentru bacteriile din filtru.
Vietuitoarele din acvariu vor avea oxigen suficient in timpul zile de la miscarea apei la suprafata, acolo unde practic se face schimbul de gaze.
Iar ca tubul sa intre in gaura mai mica il tai la 45 de grade nu la 90, deci ii faci un capat mai "ascutit".
Va functiona foarte bine.
Easy Carbo reprezinta doar un supliment si nu poate inlocui in totalitate CO2-ul sub forma gazoasa. Are efect si in lupta cu algele.
Plantele nu mor repede fara CO2, insa fara el se dezvolta greu sau deloc.
Folosesc bomba de aproape un an la un acvariu de 120l brut si de vreo doua saptamani am schimbat reactorul diy cu un difuzor de CO2 ceramic nano, de 1 cm.
Ideea este ca de cand l-am instalat plantele sau trezit din nou la viata si perleaza intr-o veselie. L-am vazut pus la lucru si intr-un acvariu plantat de 180L pe o bomba de la JBL (a inlocuit spirala lor) si acum plantele din acel acvariu perleaza frumusel, ceea ce inainte cu spirala nu se intampla.
Am o filmare facuta cu telefonul, va rog sa ma scuzati pentru calitate:



Eu zica ca plantelor chiar le place noul difuzor:

image
Mi-am permis si eu o variatie tot pe tema pestilor, sper sa nu mi se ia in nume rau.
Poti totusi incerca "sarpele" folosit la trasul cablurilor prin tevi, este dintr-un material plastic care se curbeaza usor, iar la un capat are un inaintas de metal care se arcuieste dupa coturile intalnite, deci chiar ce ti-ar trebui. Dupa ce a trecut prin teava, legi la capat o bucata de material textil, nu foarte mare, atat cat sa treaca prin tevi si il tragi afara. Se curata bine la prima trecere si foarte bine la a doua. Costa putin acel cablu, il gasesti la magazinele de componente electrice.
O varianta de spliter fara sa mai cumperi alt regulator:
http://www.ebay.com/itm/3-Way-Brass-CO2-Splitter-Solenoid-Regulator-/160533685570?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item25608da542#ht_2738wt_954

Regulator dual:

http://www.ebay.com/itm/Aquarium-CO2-Regulator-2-Outlets-Solenoid-Magnetic-Valve-DC02-06-RED-/180747763992?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a15680118

Acesta are transport gratuit catre Romania.
NU stiu daca retin bine, tu mai ai deja o butelie? Acvariul acest se va afla langa cel mare? In acest caz ai nevoie doar de un reductor cu distributie multipla, dupa ce-l achizitionezi poti vinde reductorul simplu care il ai acum.
Am primit un EX700 de la cineva care l-a folosit extrem de putin pentru ca facea galagie din primele zile. Avea si valvele rupte, mina de pix in loc de ax, facea ca un tractor, deci vai de capul lui.
Am reusit sa-i fac o revizie generala, am inlocuit valvele, rotorul cu tot cu ax ceramic si am umplut toate sertarele cu un material similar lui Biorio de la ADA.
Acum functioneaza perfect, debitul e ca in zilele cand era nou si e foarte silentios. Sunt foarte multumit de ce a iesit.
Iulian, eu nu mi le-am permis inca pe niciuna. Filtrul extern a vrut cineva sa il arunce, dar pana l-a urma mi l-a dat mie si l-am reconditionat cu valve, ax si rotor noi.
Deocamdata plantele perleaza binisor, deci presupun ca au ceva CO2 pentru a face asta.
De exemplu, "Romeo si Julieta" :


Un mic update:
https://plus.google.com/photos/117913580404699716048/albums/5673037005745180193/5673037004611064626

Din pacate isi face tot mai mult prezenta o mandrete de GSA.
Adiva vinzi tot?
Filtru TREBUIE sa functioneze non stop!
Iti admir lumina si te invidiez pentru ea
Este un filtru extern, are intake in partea stanga, nu l-am filmat ca are o ventuza alba urata, iar apa filtrate iese in dreapta, orientata de-a lungul partii din spate a acvariului.
Asa antreneaza si apa imbogatiata cu CO2 din reactorul aflat tot in partea dreapta.
Tentativa timida de evolutie. Scuzati calitatea materialului.

 
Forum Index » Profile for a3des » Messages posted by a3des
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com