[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pippo09
Forum Index » Profile for Pippo09 » Messages posted by Pippo09
Message
Saptamana asta voi schimba mobilierul de sub acvariu si cu ocazia asta voi da si un reset.
La inceput voi folosi niste plante easy sa vad ce gasesc la colegii aflati prin apropiere,alti pesti(acestia ii voi dona),voi trece la fertilizare la gama easy life.
N am mai postat de ceva vreme pe aici....au aparut problemele si pe la mine,de vre o doua saptamani mi s a decolorat ludwigia repens rubin de tot,adica s a facut verde si al varfuri putin roz.Mai demult era un fel de rosu aprins aproape toata planta.
Am avut un t8 de 7 luni, l am schimbat, ma gandeam ca de aici e cauza pt. ca au inceput sa apara cateva fire de marsilea cu 3 frunze.
Dupa ce am schimbat neonul la o saptamana a continuat normal marsilea(adica nu au mai iesit cu 3 frunze).
Am redus treptat fertilizarea la 2.5ml de pps pro si micro de la 3ml,ma gandeam ca poate fi si aceasta o cauza...
De o saptamana am inceput sa adaug po4(nu am test dar teoretic trebuie sa am undeva intre 1.5-2ppm dupa dozaj)marsilea a luat o inainte destul de bine, s a extins mult mai rapid.
Peste aprox. doua saptamani imi comand test de fe si po4 sa stiu ce valori am ca sa maresc sau sa scad doza de fertilizanti....
Intre timp incepe sa isi revina si valisneria pe care in viitorul apropiat vreau sa o inlocuiesc cu altceva,poate imi dati vre o idee....
Ma supara ca s au decolorat ludwigia si nu stiu de ce...
Are cineva idee din ce cauza nu imi mai creste valisneria?Am tuns o destul de tare cam de o luna si de atunci nu mai creste ,dar in schimb se inmulteste in prostie si tot trebuie sa smulg noile plante pt. ca dau peste marsilea...
Lumina e aceeasi adica 84w(10-13,15-21),zilnic adaug 3ml micro si 3ml pps-pro iar testul pt. co2 este vrede-galbui.
Multumesc!
Da,sunt pesti de card,cu cat mai multi cu atat mai bine dar imi era frica sa nu suprapopulez acvariul,intre timp am mai tot citit si as fi undeva la limita daca mai adaug 6b.tetrazona.
Ape limpezi!
image

Mi a oferit un prieten 6 barbus tetrazona pt. ca isi desfiinteaza acvariul.Momentan am 10 rasbora,6b.tetrazona si 2 ancistrus,ma gandesc daca mai adaug 6 tetrazona deja va fi suprapopulat acvariul(80x40x40)....voi ce pareri aveti?
La zoomania ai incercat in promenada?
Poze noi:
image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us
Astazi am renuntat la bomba in sfarsit.Am fost de mi au incarcat butelia cu co2.A trebuit sa fac spre casa aprox 30km,am venit cu clima pornita si calm ca sa nu creasca presiunea in butelie pt. ca nu mi am luat reductorul cu mine si nu aveam cum sa stiu ce e acolo.
Ajuns acasa am pus reductorul,am deschis robinetul,avea 55bar.....l am lasat afara vre o 3 ore(afara la umbra la aprox 30 grade)ca sa vad pana unde urca,acul s a oprit intre 75 si 80(manometru ferplast).
Dupa ce l am pus in functiune mi a scazut pe la 72bar,din cate am citit este ok presiunea.
Urmeaza ca sa imi mai cumpar un electroventil si am scapat de probleme.
Am incarcat butelia la ROMSIF tg.mures...spre surprinderea mea au spus ca nu trebuie facuta revizia pana in 2019,cu toate ca ex.proprietarul mi a zis ca are revizia expirata....acum nu stiu ce sa cred.
edit:acum am vazut ca scrie printre alte multe cifre 03.09.19
Ca sa pui aquabasis trebe sa scoti tot din acvariu(plante,pesti,echipamente,nisip).
Daca il poti cerne printr o sita de marimea ca la manado atunci il poti separa(manado de pietris)....
Ca idee iti trebuie 2.5kg de aquabasis si 10L de manado.
Bafta!
Reactorul e mai eficient!
Nu inteleg ce vrei sa zici in legatura cu debitl filtrului....vrei sa faci tu un filtru sau vrei sa cumperi?
Incearca reteta asta, o sa dea rezultate mai bune(asta o folosesc de cateva luni)
- in 0,5 cana cu apa rece se pune gelatina(dr.oetker) si se lasa la hidratat aprox. 5 minute (altfel face cocoloase);
- intr-o craticioara se pun 2,5 cani de apa calda, in care se dizolva zaharul;
- se adauga cana cu gelatina;
- se pune craticioara pe foc si se amesteca des;
- la primul clocot se ia de pe foc (nu e bine sa fiarba, ca se distruge gelatina);
- se lasa la racit pana se poate turna in sticla, apoi se pune sticla in frigider cateva ore
- se scoate sticla din frigider si se lasa la temperatura camerei 2-3 ore
- se dizolva 0.5,maxim 1 lingurita de drojdie(dr.oetker praf) in 2.5 cani de apa calduta si se toarna peste continut
Dupa 1-2 ore trebe sa produca co2,pe mine ma tine 2 saptamani dupa care trebe sa golesc apa si sa pun iarasi 2.5 cani de apa cu drojdie si ma mai tine inca atat.
la tine posibil sa ai probleme de etansietate de aceea nu iti ajunge co2 ul in ultimul recipient
In legatura cu difuzorul ai grija de care iti cumperi pt. ca nu toate functioneaza cu bomba.
Bafta!
In bazinele plantate din cate stiu nu are carbunele ce cauta in filtru pentru ca actioneaza negativ asupra fertilizarii.
Filtrul la dimensiunea acvariului tau(sa zicem ca ai 50L net) il poti lasa la debit maxim daca zici ca are 260L/h,vezi tu dupa ce plantezi,in caz ca ,culca plantele atunci mai reduci din debit,desi nu cred sa se intample asa ceva.
Iarasi dupa ce vei planta trebuie sa scoti din functiune pompa de aer....incalzitorul de cat e de 25 sau 300W?Daca e de 25 atunci e cam slab pt. volumul acvariului tau,adica nu v a face fata sa incalzeasca apa la temp.dorita.
Am gasit butelie de 5kg+reductor cu doua manometre+reglaj fin la pret conveneabil,zilele urmatoare trebuie sa imi soseasca.
Problema e ca nu am gasit(pe net) firme care se ocupa cu incarcatul buteliilor co2 in tg.mures sau prin apropiere.
Ieri am avut parte pt. prima data de pana de curent(de cand am acvariu) a tinut aproximativ vre o 4-5 ore....din cate am citit sigur am parte de deciclare ...vizibil nu e nimic,adica apa e cristal si astazi.test de no2 nu am mai avut ca mi s a gatat,iar no3 era 10 astazi ieri.
Multumesc de raspuns!
Pe viitor m am gandit si eu ca sa pun in zona de mijloc plante,dar odata cum am scris in postul anterior vreau ca sa imi cumpar o butelie+reductor+electrovalva pt. ca atunci voi avea un nivel de co2 mai stabil decat cu bomba.
Ape limpezi!
Cum spune si titlul vand o pompa de apa Eheim compact 1002 http://www.happypets.ro/eheim-compact-1002-p-3743.html cu certificat de garantie.A fost folosita aproximativ 12 ore,o vand pt. ca am vrut sa o folosesc pt. un reactor extern dar am renuntat la idee.
Pret: 110ron
Eventual schimb cu butelie co2 de peste 2kg,ofer diferenta.
Informatii pe pm sau la 0747404102
Ieri mi a ajuns pompa de apa,am legat o la filtru etc. dar am cam dat rateu cu ideea mea,adica pe cand se opreste pompa de apa in filtrul de apa se face o punga ge gaz si cand porneste face galagie+ ca scoate si bule de co2 in acvariu.
Asa ca l am pus inapoi pe returul de la filtrul extern(unde functioneaza perfect),dar problema e ca acolo nu pot opri co2 ul.....il voi regla la 1b/s aproximativ sa vad ce se intampla,testul(co2 jbl) e verde spre galben.
De pompa is multumit intr adevar are debit de 1000L pe maxim,face tornada in acvariu(80x40x40)
Trebe sa imi cumpar o butelie cu reductor si electrovalva pt. ca asa e aiurea.
Sa vad cum v a fi debitul la filtru peste vre o 2 saptamani,mai ales ca am pus si reactorul acum pe out+ca si furtunul e mai lung.
Daca v a scadea drastic atunci voi pune eheim ul ca sa impinga apa in filtru si voi scoate e700 din priza.
M am convins 100% ca,daca vreau plantat imi trebe butelie reductor si electrovalva.
Ape limpezi!
edit:intre timp m am plictisit si am legat pompa ca sa impinga apa prin e700.L am lasat pe debit maxim,asa ochiometric real are un debit de 600-700l/h(fara sa fie conectat la priza si e700pt. ca atunci e prea mare debitul).Dar am renuntat pt. ca pt. mine e cam zgomotoasa pompa pt. ca dorm la aprox 1.5m de acvariu.

Este vorba despre un acvariu plantat de 100L net cu lumina aprox 0.8W/litru.
De aproximativ o luna si ceva se comporta ciudat cei 6 barbus tetrazona si cei 10 rasbora arlechin,adica stau sub plante toti gramada aproape de nisip.
Din cate am observat cand se stinge lumina la ora 13 dupa un timp iasa toti afara,dupa ce se aprinde lumina in aprox 5-10 minute iarasi se baga sub plante,din cand in cand mai da cate unul o tura de bazin si atat.
Cand le dau sa manance se comporta normal,dupa care iarasi se ascund....din cate imi dau eu seama nu le place la lumina.
La inceput am dat vina pe temperatura apei care ziua urca si la 29 grade,dar acum am rezolvat si am maxim 27 in zilele cele mai calduroase.
E aiurea pt. ca zici ca e nepopulat acvariul
 
Forum Index » Profile for Pippo09 » Messages posted by Pippo09
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com