[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: calinpaiusan
Forum Index » Profile for calinpaiusan » Messages posted by calinpaiusan
am inceput sa ma afund in acest hobby si prin urmare am cateva nelamuriri...

sa presupunem ca in doua luni o sa am un acvariu populat ... cum am scris mai sus nu sunt in tara....dar dupa ce rezolv problemele de sanatate (un an, doi.. cine stie ) o sa ma intorc.
Transportul acvariului in tara o sa implice probleme? In mod normal drumul dureaza 15 ore.

inca o intrebare ... aici sunt aproape de Marea Tireniana (Mediterana) ...as putea folosii nisip pentru substrat?
In ghid scrie ca pentru substrat este nevoie de pietris si nisip cu granulatie mai mare ....probabil nisipul de Mare nu indeplineste aceste conditii
multumesc mult pentru sfaturi si instructiuni
maine o sa ii fac o proba si revin cu detalii
ultima componenta este impartita in doua...vezi ultima poza...
..are si ceva ventilator (...in poza apare cu rosu..)...apoi partea a doua are ceva pietre albe .... ... ?!

poza 4 ....unde sunt aliniate toate componentele ....are un locas unde nu se afla nimic......intrebarea mea este....ar mai trebuii ceva ? ...eu cand l-am desfacut erau firele de la incalzitor acolo...

incalzitorul pare sa fie ceva spart ...adica ceva in interior
problema este ca eu nu cunosc pe nimeni in domeniu...si inca o problema ...sunt plecat din tara (probleme de sanatate)...asa ca singurul mod de comunicare cu cineva in domeniu este forumul ....

deci ar trebuii sa il incerc.....sa vedem cum se manifesta...
...ce fel de apa sa bag in el...e buna de la robinet pentru teste?
..mii de scuze..
sa rezolvat
Ma numesc Calin Paiusan sunt din Arad

Acvaristica : incepator

(scuze ca am postat inainte sa ma prezint)

Sper sa ne intelegem

Buna,
De multa vreme m-a atras partea de acvaristica dar niciodata nu am avut curaj sa incep.
Uite ca fara sa ma astept am primit un acvariu care nu este folosit de foarte mult timp si am retineri sa trec la partea de "populare" a acvariului.
Cum sunt incepator (mult spus ), am atasat cateva poze cu noua achizitie si as face apel la profesionalismul vostru ca sa ma ajutati si sa imi explicati cateva componente.

(imi cer scuze daca pozele sunt prea mari...am incercat sa aduc in evidenta cat mai multe detalii)

image
image

prima componenta ar fi:
image

aici cred ca este partea de filtrare ..etc...
image

..filtru (cu siguranta trebuie schimbat)
image

...aici cred ca este componenta care incalzeste apa ..
image
image
problema este ca din cate vad eu este defect...probabil necesita schimbat....

o alta componenta ...
image
image

....as vrea sa imi explicati tot ce se poate in legatura cu acest acvariu respectiv as vrea sa stiu cu aproximatie costurile de reconditionare, ...ce trebuie schimbat la el...ce nu...cum sa testez anumite componenta..etc.
Nu pot sa va spun de cat timp acest acvariu nu a mai fost folosit dar cu siguranta sunt mai mult de 2 ani din cate am inteles.

Toata stima...

Forum Index » Profile for calinpaiusan » Messages posted by calinpaiusan
Go to: