Message |
|
Buturuga Nr.1 - pret 30 RON
Buturuga Nr.2 - pret 35 RON
Buturuga Nr.3 - pret 35 RON
Buturuga Nr.4 - pret 100 RON
Mentiuni:
-toate buturugile au stat o perioada destul de lunga afara din apa si mai mult ca sigur plutesc.
-buturugile nu sunt tratate si inca elimina tanin, chiar daca au stat in apa
-buturuga Nr.3 (radacina de cais) nu a stat deloc in apa si inca are scoarta pe ea.
-buturugile 1 si 2 se pot trimite si prin colet, taxele postale fiind suportate de catre cumparator
-buturugile 3 si 4 prefer sa le dau personal, in TIMISOARA.
|
 |
|
VAND Acvariu 120L, complet echipat (filtru, incalzitor, capac cu sistem de iluminat), dimensiuni: 100L x 30l x 40h si masa pentu el cu dimensiunile: 103L x 35l x 80h, ambele la pretul de 500 RON fara plante si pesti SAU 700 RON cu tot cu plante si pesti, exact ca in poza (Pesti: 11 Barbus Tetrazona, 10-12 Ancistrusi, 9 raci Procambarus fallax, 1 melc Pomaceea canaliculata; Plante: Vallisneria spirallis, Cryptocoryne willisi, Cryptocoryne wendtii, Echinodorus ozelot, Anubias nana petite, Pistia; Decor: 2 Mopani mari si 2 Buturugi esenta tare)
DOAR IN TIMISOARA!!!
|
 |
|
Baga 2 incalzitoare de 200 w la ceva distanta unul de altul. Pentru o temperatura mai mare incalzeste niste apa si pune-o peste cea din acvariu pana aduci temperatura din acvariu la cat iti doresti tu sa fie si atunci dai drumul la incalzitoare (e mai usor pentru ele sa pastreze temperatura decat sa o creasca). Daca incalzesti apa, sa nu o torni direct pe sticla ca s-ar putea sa faci alti draci  .
|
 |
|
iti recomand sa faci ceva de genul: (punctele rosii sunt picioarele)
|
 |
|
koala wrote:
Ref. "viermusii" de pescuit (larve de musca):
- sunt o hrana extrem de grasa si (dati in abundenta) pot afecta ficatul pestilor.
- ca si valoare nutritiva, sunt mult sub ramele de pamant... eu nu as recomanda nimanui sa hraneasca pestii cu asa ceva.
Nu prea imi place sa ma contrazic, dar eu as spune ca valoarea nutritiva a larvelor de musca este peste cea a ramelor de pamant.
Compara asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16336.page cu asta: http://www.mjms.org/vol%2025%282%29/25-30.pdf
|
 |
|
@petrutz2003: Vezi poate te lamureste asta: http://ro.wikipedia.org/wiki/Tanin
RazvanV are dreptate, dupa frunze, scoarta, dar mai ales dupa cantitatea de tanin eliminata in apa este Ulm. In acvariu, scoarta, arata foarte bine, mai ales ca si-a modificat culoarea intr-un maro foarte inchis, dar are dezavantajul taninului in exces.
Am experimentat, am vazut ce a iesit, am invatat din greseli  Ramane doar sa vedem cat va rezista.
|
 |
|
Incearca cu viermusi ca aia nu patesc nimic in frigider. Pariu ca o sa le placa
|
 |
|
Poate va e de folos ca sa va dati seama de specia de la care provine.
Pentru cei care vor sa incerce scoarta va sfatuies sa o fierbeti f.f.f.f. bine ca sa elimine taninul si dupa sa o uscati. Eu am avut surpriza ca la cateva ore de la prima umplere sa am apa mai inchisa la culoare decat o cana cu 3-4 pliculete de ceai negru  Inca un sfat ar fi sa nu le taiati la fix (lasati cam 5mm intre placi) pentru ca se vor umfla.
|
 |
|
Nu am nici cea mai mica idee ce fel de copac era.... am sa fac poze unei frunze poata va ajuta sa descoperiti ce specie este.
L.E. @plush: ai vazut bine, in primele poze, filtrul, nu era pus la locul lui pentru a putea umbla mai usor la el, dar acum e unde trebuie (vezi in penultima poza, sus, in spatele valisneriilor se vede teava de evacuare)
|
 |
|
Fiind lipit doar pe fata sticlei, ar trebuii sa iti fie mult mai usor sa dezlipesti siliconul. Incearca cu o lama de cutter sau una de barbierit. Bafta!
|
 |
|
Am revenit cu poze "proaspete":
Imi pare rau ca nu se vede asa de bine in poze cum se vede live....
In partea din fata ma gandesc sa pun niste E. tenellus si pe buturuga una sau doua Anubias nana petite.
|
 |
|
Banuiesc ca asa arata privit de sus, nu?
|
 |
|
norbiSunt wrote: lipit din interior fara lipitura pe taietura sticlei
Adica bucatile de sticla se ating? Din cate stiu eu asta nu e ok si poate duce la craparea acvariului, dar cum nu sunt un expert in lipitul acvariilor, asteptam pareri si de la altii cu mai multa experienta
|
 |
|
Intrebare de clasa a II-a: Ce se intampla cu lemnul uscat cand ajunge in contact cu apa? Problema nu e ca nu as stii raspunsul, ci ca nu m-am gandit cand a trebuit. Ideea este ca scoarta a inceput sa se umfle din cauza ca am uscat-o prea tare (ma gandeam ca poate nu prinde siliconul pe ea daca era umeda) si a crapat in 2 locuri. Nu este nimic grav, chiar am taiat cu cutitul pe verticala in unele locuri, ca sa nu se onduleze. In cazul in care se va face loc intre scoarta si sticla voi pune maine putin silicon, cat sa nu intre vre-un pestan curios.
Crengile provin din acelasi copac cu scoarta dar sunt puse provizoriu (nu sunt hotarat daca sa il fac biotop amazonian sau ceva cu plante inalte)
Scuze de calitatea pozelor, live arata mult mai bine.
|
 |
|
Acel separeu este destinat atat filtrului cat si incalzitorului. Apa intra prin partea de jos prin grilajul negru care va fi la nivel cu grilajul filtrului, va trece prin filtru, iar la gura de evacuare am sa pun un furtunel si il scot pe partea de sus a separeului. Alta idee ar fi sa fac un suport in interiorul separeului in care sa pun medii filtrante iar peste sa pun un powerhead care sa scoata apa tot peste separeu, un fel de biobox.
L.E. @ antoniot: de ce trebuia sa spui ca se poate desprinde partea scortoasa? DE CE? ... glumesc  . Sper sa reziste cat mai mult, daca nu, invat din greseli si urmatorul proiect va fi si mai reusit.
|
 |
|
Multumesc!
Ultimele 2 poze sunt cu acvariul plin.
Acum bag si ceva crengi din acelasi copac, poate si ceva substrat 3mm de la balastiera sa vad cum arata. Poze pe diseara.
|
 |
|
|
 |
|
Grosimea scoartei este cam de 5 mm (geamul este de 6), iar faptul ca nu este perfect plana pe partea din spate unde a fost lipita este din cauza ca am incrcat sa o usuc fortat in cuptor ( 90% mi-a reusit). La imbinari si nu numai, peste silicon am presarat nisip. Au mai ramas ceva retusuri dar ma voi ocupa la final.
|
 |
|
Dimensiunile acvariului sunt de 60L x 40l x 45h, iar separeul acela va masca filtrul intern si incalzitorul.
Maine, cand se va usca siliconul, am sa pun si poze cu scoarta gata lipita (sper sa arate bine)
|
 |
|
nu ma refeream la forma ci la "continut" daca pot spune asa, adica sa provina din aceeasi stanca
|
 |
|