[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabalex
Forum Index » Profile for Gabalex » Messages posted by Gabalex
Message
Cred ca pentru inceput cam atat, avand in vedere ca nu am un acvariu foarte bogat in plante, si mai ales ca acestea sunt rezultate pentru testele neaparat necesare. A sau ar mai fi cate ceva: eventualele reactii adverse la variatiile in plus sau minus ale valorilor de mai sus, atat la pesti cat si la plante. Multumesc pentru raspuns.
Va salut, am cautat ceva timp pe aici pe forum niste parametrii normali ai apei dulci de acvariu, nu am gasit nimic care sa ma ajute sau poate nu am cautat eu unde trebuie. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste cifre, adica niste parametrii optimi ai unei ape de acvariu, si la fel niste parametrii in "+" sau in "-" adica cu ceva abateri la care pestii sa nu sufere. Explicatia este ca am gasit pe cineva la un laborator care sa imi faca testele de apa, si nu am cu ce sa le compar. Stiu ca in testele de pe piata sunt si indicatori ai normalitatii valorilor, dar la nici un magazin nu mi se da voie sa desigilez respectivele teste pentru a le citi instructiunile. Multumesc anticipat.
Chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un sfat?
Astept sfaturi.
Si inca 2.
Atasez si poze:
Asa.... si uitesem sa dau detalii: acvariu 60l, stiu ca este mic, filtru extern Jbl crystal profi 701, temperatuta apa 25 grade, schimburi de apa regulate 1 data pe saptamana 1/3 din cantitate, aerarea este permanenta, de mancare le dau de la tetra (fulgi pentru pesti aurii), si de ceva timp am gastit la un magazin de cartier niste creveti mici uscati care ii amestec cu fulgii, nu am facut teste de apa. Presupun ca asta ar fi primul pas in tratarea pestisorilor. Motivul pentru care nu am cumparat pana acum teste de apa a fost acela ca nu am stiut ce sa cumpar, am citit ca testele universale nu prea sunt relevante si celelalte mi s-au parut destul de scumpe, asta din ce am vazut eu pe la magazine. Si vroiam sa nu arunc banii asa pe fereastra pe niste produse relative. Deci daca ma puteti ajuta cu un sfat si in privinta testelor de apa va multumesc din nou.
Salutare, apelez si eu la forum deoarece am constat ca si carasii mei au ceva probleme de sanatate. Ii am cam de 1 an si jumatate, si m-au facut sa ajung la concluzia ca sunt unii dintre cei mai rezistenti pesrisori, impropriu spus pestisori caci acum au ajuns la ceva dimensiuni considerabile. Dar de curand am observat ca au toate simptomle unor pestisori bolnavi. Cauza nu o prea cunosc dar cred ca este de vina faptul ca acum ceva timp in luna decembrie am schimbat filtrul acvariului, unul intern (aquaball) cu unul extern de la JBL, Am respectat toti pasii schimbarii unui filtru, adica au mers amandoua in paralel, am folosit filter start si filter boost de la jbl, am avut grija ca fioltrul sa fie intr-o perfecta stare de functionare, adica sa nu se colmateze conductele si filtrul propriu zis.
Acum ceva timp, am observat ca unul din carasei este apatic, sta mai retras, undeva in partea de sus a acvariului, si cand se scufunda inoata haotic. La fel acelasi caras are ceva ulceratii in zona cozii, in locul unde i se termina solzii si incepe propriu zis coada. In prima faza nu le-am dat atentie deoarece am crezut ca nu este o problema de la vreo boala. Dar vad ca s-au extins un pic si la fel asa cum am citit pe net materiile fecale sunt albicioase la culoare. Nu l-am observat sa se frece de pietre sau de fundul acvariului.
Am uitat sa va precizez spacia pestisorilor, este vorba de carasei cu coada voalata si cu capul intr-o forma mai ciudata, iti lasa impresia ca au ceva excrescente.
Vreau sa ma ajutati cu ceva sfaturi si ce tratament sa i cumpar. Din ce am citit marea majoritate au incercat sa remediaeze astfel de probleme prin: schimb repetat de apa(zilnic 20-30%), reducerea cantitatii de hrana si inlocuirea ei cu mazare si alte legume, tratament cu furanol, sau cum s-o numi substanta, daca nu gresesc si am retinut bine. Am procedat si eu la fel in tratamentul pestisorilor mei, mai putin cu tratamentul cu "furanol". astept si parerile voastre in legatura cu tipul de medicament pe care sa il folosesc si ce pasi sa urmez mai departe. Multumesc anticipat de ajutor.
Salutare, am citit toate cele de mai sus, si la fel am si eu o intrebare despre iluminatul cu led-uri. Daca pe langa un neon "NARVA aquarium basic" LT de 15 watti daylight, mai pot adauga iluminat suplimentar cu led-uri. Am gasit led-uri cu lumina calda de exterior rezistente la umezeala. Nu stiu puterea lor in lumeni dar vreau sa stiu daca au de suferit plantele si pestisorii mei de la acest tip de iluminat. As apela la aceasata metoda deoarece mi se pare ca acesti 15W ai neonului nu sunt suficienti pentru un acvariu de 60L, cumparat de la Hornbach cu tot cu capac. Si inca un alt motiv este acela ca forma capacului nu imi permite instalarea unui al 2- lea neon, practic oricat de mult m-as chinui nu am unde sa il montez in acel capac si in acelasi timp sa fie si sigur din punct de vedere al functionarii.
Astept cu interes sfaturile voastre, multumesc anticipat.
Ok, multumesc mult inca o data, consider ca rezolvata problema.
Nu, eu nu vreau neaparat sa schimb ceva, dar am crezut ca este ceva ce mie mi-a scapat si care ar putea avea efecte pe termen lung asupra pestilor mei. Am crezut ca sarea pusa in apa ajuta la reminelarizarea apei de la robinet, asfel avand un efect benefic asupra starii de sanatate a pestilor, si ca este o solutie mai la indemana si mai ieftina de a inlocui diferitele aporturi de vitamine si alte substante in apa acvariului, lucru care pana acum am incercat sa il evit cat de mult am putut. Si in legatura cu gustul apei din galeata in care s-a pus o lingura de sare sunt comvins ca nu este ok dar am crezut ca daca cei de la magazinul de animale fac asa ceva, si avand in vedere faptul ca stau mai toata ziua in preajma pestilor si presupun ca au beneficiat de un training de spacialitate stiu ce fac. Dar tocmai de aceea am avut indoielile mele si inainte de a actiona am avut nevoie si de parerile altora. Multumesc mult pentru acest lucru.
Salutare... cam de vreo 2 ani am carasi, 3 bucati, i-am luat ca orice incepator fara sa ma documentez si sa stiu la ce marime ajung. Am folosit principiul "ca dau bine" in acvariu pe atunci nestiind mare lucru despre pesti si acvarii. De atunci carasii sunt ok, cresc am schimbat acvariile.... evident...Problema care o am este alta, mai bine zis dilema, inca de la inceput eu am schimbat apa de la carasi fara nici un adaos de ceva in plus, si totul se pare ca a fost ok, zic eu. Dar in aceasta seara dupa o vizita rapida in maxi pet si dupa o discutie scurta cu vanzatorul de la acvaristica am aflat ca la magazin acolo adauga in apa acvariului o lingura cu sare ( din aceea mare pt muraturi, neiodata), la 10 litri de apa. Intrebarea mea este: e ok asa ceva? Sau chiar asa trebuia sa procedez si eu de la inceput. La ce poate ajuta sarea adaugata in apa? Am cautat pe aici pe forum ceva legat de aceasta dilema dar nu am gasit nimic. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Nu de alta dar vreau ca, carasii mei sa se simta ok si sa fac totul cum trebuie.
 
Forum Index » Profile for Gabalex » Messages posted by Gabalex
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com